"Du har ögon som en örn"

Tack för komplimangen?! Vet inte riktigt hur det ska tas, sen att han som sa det var lite halv rund under fötterna det gör ju inte saken bättre. Men lite underhållning under middan har ju ingen dött utav.
Har varit i Lule och hjälpt Ida och Birger med att städa det sista i lägenheten så nu är det helt klart och i januari blir dom riktiga Bodenbor igen, nu behöver jag bara lura hit Heli och Sabina också.
Imorgon blir det gröt hos Luddes föräldrar och sen till Maria för uppesittar kväll. Nu jävlar tycker jag att det är dags att få sig lite extra pengar eller en resa alternativt en ny bil skulle inte heller skada.

Hade Camilla och Emilia på besök igår kväll. Riktigt kul, satt och surrade och såg på Johan Glans. Har inte riktigt tyckt att han är så jätte rolig men han var fan hysterisk. Sök på youtube: Johan Glans - World tour of Skåne, han är grym! :)

Granen står så grön & grann

Nu har granen fått komma in och den är färdig klädd. Planen var ju först att ta sig ut och hugga en gran men vi blev helt enkelt lata och kände att vi inte hade tid så det blev att köpa en på coop, det funkade ju lika bra.
Eftersom vi inte har tagit något kort på sisa granen vi hade så har det varit lite diskussioner om vad som ska vara i toppen i år. Jag har faktiskt gett mig och låtit Ludde ha stjärnan i år men nu finns det både fotobevis och skrivbevis så nästa år är det spiran som åker upp :)



Vi var ju på Magnus Betnér i fredags med Maria, Robin, Sandra och Dennis. Han är ju jätte rolig men jag blev lite besviken, förra året var han mycket roligare. Men man kanske hade för höga förväntningar i år.
Sen på lördan for jag och Ludde till skellefte och bodde på hotell. Jätte mysigt. Var på stan och handlade lite julklappar, gick ut och åt på kvällen. Fick en färdig meny så nu har jag provat äta kronärtskockssoppa med rökt fläsk, den var ändå ganska god men det var lite mycket så efter ett tag kändes det nästan som bara varm mjölk, till huvudrätt fick vi fisk och nu har vi konstaterat varför man aldrig beställer fick på restauranger, det är gott men en kött bit är så mycket godare. Sen smakade det lite väl mycket fisk (typ som det lukat på fiskaffärer). Ludde fick jätte ont i huvudet så efter middan var det bara tillbaka till hotellet och lägga sig i sängen. Men mysigt var det :)
Fatta att det är jul på tre dagar. Har inte riktigt hunnit med i svängen i år. Men alla julklappar är köpta och inslagna så idag är det köttbullar och pepparkakor som ska fixas sen är allt klart. Blev ju av med prinskorvarna och julskinka jag skulle fixa tills på lördag men det gör ju inte mig något :)

Tungan rätt i mun

Var lite intressant att ta sig med cykeln till jobbet igår. Fläckvis halt och fläckvis med snömodd. Trevligt värre.
Hälften av all snö har nästan försvunnit nu när det har regnat (?!) i två dar. Vad är det för jävla skit väder?! 
Var på arenan i onsdags med Priscilla, Tommy och Victoria från jobbet och såg på julkonserten, innan satt vi hos Priscilla och åt pizza och surrade. Jag tyckte att konserten var riktigt bra, men (med risk för att låta som en gnällkärring) så hade det inte skadat med nå skönare stolar. Sitta lite mer än två timmar på en hård plaststol var väl inte sådär jätte skönt. Men dom sjöng riktigt bra och Lucia tåget var jätte fint. Sen att folk i den här stan inte har fattat hur man ska parkera är ju en helt annan sak. Det finns faktikst en anledning till att dom har gjort parkeringsrutor och det är inte för att strecket ska vara i mitten under bilen. Sen behöver man ju inte heller ställa sig tvärs över två rutor.
Tur att vi hade Victorias lilla skorv så vi lyckades klämma in oss på kanten.

Ikväll blir det mot Lule med Ludde, Maria, Robin, Sandra och Dennis för att se Magnus Betnér. Tror att det kommer att bl riktigt bra.
Imorgon drar jag och Ludde till Skellefte för våran årliga kärleksweekend, hotell mitt i stan, tre rätters middag och fruktkorg på rummet, inte fy sam. 

Färdigt.

Nu är det färdig tapetserat och klädhängarna , nyckelskåp och möss-/vantkorg är på plats. Bara spegeln som ska upp sen är det helt klart. Får väl se om vi lyckas få upp den utan att göra ett gigantiskt hål i väggen.
Vart riktigt nöjd, tapeterna passade jätte bra till lägenheten, och hallen känns lite större nu när man inte har en sån stor klädhängare där.
Mattias har gjort ett riktigt bra jobb

Glad Lucia!



Bjuder på en bild på världens bästa luciatåg :)

Och nu då?!

Då har vi sett färdig fjärde säsongen av Sons Of Anarchy. Tycker att sista avsnittet borde minst ha varit en timma långt dom där 40 minutrerna gick jävligt fort. Ett helt år kvar tills nästa säsong drar igång. Hoppas att det går riktigt fort.
Dom har ju nästan blivit som en extra familj ;)

Tatueringarna

Före:



Efter:


Som sagt har jag inte gjort så mycket utan fyllt i lite linjer och fixat så att åttan faktikst ser ut som en åtta.

Moas:


Den är så sjukt snygg.


Nu jävlar har det bakats anisbröd i onsdags. Dom blev ju inte direkt som farmors eller mormors och vissa blev lite väl friterade men har jag väl fått in snitsen tills nästa år :)
Julskinkan är också gjord och nästintill uppäten, den blev riktigt bra. Men ska jag vara helt ärlig så känner jag inte sån stor skillnad mellan att göra den helt själv eller att köpa den färdig kokt.

Ibland

smäller det till så är jag lite halv romantisk (det är inte ofta så Ludde får ta tillvara på dom få gångerna det händer)

Ny regel

Ringde till Maria och sa att eftersom jag och Ludde inte får nå betalt för att vara barnvakt så har jag kommit på en ganska viktigt regel; Dom gångerna vi är barnvakt hemma hos henne SKA det finnas någon sorts mat i hemmet.
Potatisburgare utan bacon är inte direkt någon jätte god maträtt. Tur att Jollisen har mat ialla fall så att vi slipper ta med oss det hemifrån också :P Maria bara skrattade åt mig när jag sa det. Men hon hade ju faktiskt havregryn också så vi hade kunnat göra oss gröt men hon hade inge mjölk men det är säkert gott att äta utan ;)

Var och tatuerade mig igår med Moa. Jag fixade bara till en gammal och Moa gjorde en ganska stor pinuppa på skuldran, den vart grymt snygg. Är riktigt imponerad över henne, första tatueringen och hon låg i 6 timmar. Hon var ganska mör efter det kan jag säga.
Ska ladda upp bilder sen så får ni se hur det blev.

Jobb hela helgen och på söndag får vi förhoppningsvis hallen tapetserad. Ska bli riktigt skönt att få hänga upp nå klädhängare så man slipper ha jackorna utspridda i lägenheten.

Nu börjar det ordna upp sig.

Det snöar igen :) Att man kan bli så glad för något sånt. Nu är det förhoppningsvis slut på slasket.

Ledig fram tills fredag kväll. Riktigt skönt, hade tänkt att jag skulle dammsuga och fixa men förhoppningsvis får vi tapetserat på söndag så då kände jag att det inte var någon idé att dra fram dammsugaren när jag ändå måst göra det på måndag igen (nej nej, jag söker inte alls undanflykter).
Ska ta mig till stan och handla lite för julbak, har fått Ludde med mig att pröva göra anisbröd, vi får väl se hur mycket kompisar vi är efter det baket. Ska även köpa en okokt skinka och göra julskinka på riktigt. D
Där hade vi lite delade meningar om vad man kan göra när man har ugnen igång, Ludde menade på att man kan ju slå på ugnen och sen behöver man ju inte vara hemma hela tiden utan man kan ju fara iväg en stund, jag tyckte väl inte riktigt att det var en sån briljant idé, det ser så dåligt ut om vi lyckas bränna ner hela lägenheten så där lagomt till jul.

Hoppas & håller alla tummar & tår

Snön kom idag. Jag vill inte låta allt för positiv för den kommer garanterat att ha försvunnit tills imorgon (Ludde säger att jag är pessimistisk men jag tänker att jag bara är realistisk) Men jag hoppas att det får stanna kvar och att det kommer mera snö annars känns det som om man lika gärna kan fara till nå varmare land undern vintern om det ska hålla på och vara slask och äckel hela tiden.

Var i Lule i lördags på advents fika hos Heli och Sabina, krossade dom plus Ida i Gin Rummy. Första gången jag spelade, och jag tror att det blir sista gången eftersom jag hade nog bara nybörjar tur så då är det ju ingen idé att spela och förlora nästa gång ;)
Nä, det var riktigt mysigt att bara sitta och spela kort. Det är väldigt sällan man gör sånt.

Nu jävlar är fjärde säsongen av sons påbörjad. Det börjar lovande. Men Jag förstår bara inte vad han har gjort med håret, Sandra sa att man vänjer sig.
RSS 2.0