Livet med en snart treåring

Självklart ska "riddarhjälmen" vara på när man ska gå och hälsa på Joline. Det gäller att välja sina strider annars blir hela dagen en lång kamp...

Midsommar

Vilket väder det blev! Stor skillnad från resten av månaden.
Midsommar spenderades i vanlig ordning i stugan med hela klanen. Vi åkte upp redan på torsdan och var till på söndan. Grannens barnbarn var där med sin tjej och hennes flicka så dom hngde vi med tills dom for på lördan, då kom Heli, Malin och Stina upp. På fredan tog vi en båttur över jön och kikade på Magnus nyinköpta stuga. Det blir ju perfekt att ha han när, kan jag och Maria ta våra korsordstidninga och ligga och sola där och lösa korsord alldeles ostörda. Barnen har sprungit ute mest hela dagarna, dom tog även ett midsommardopp på söndan. Men det var bara Stina som var kvar längre än några minuter, Alexander var hyfsat snabb upp.
Men sjukt va mygg det var. På torsdan var det inga problem, fredan funkade hyfsat också men lördan var helt olidlig på kvällen. Men ska man äta rökt abborre så ska den ätas ute så det var bara att tända spiralerna och sitta och äta bland krypen. På kvällen tänkte vi sitta vid elden och surra en stund, jag tror att vi stod ut i 20 min innan det var helt ohållbart, hoppas att var någon peak i helgen och att det går till sig under sommaren annars blir det mycket innesittande i år i stugan.
 

Personlig bilmekaniker

Bilen kändes en aning sned idag på förmiddagen, som tur var skulle jag bara till Maria och plocka upp barnen så när jag parkerat gick jag runt och kikade. Självklart var det punktering på bakdäcket. 
Suckade, gick in och sa "Vi måste lära oss byta däck" men klok som hon är min syster kontrade hon med "Men pappa är väl ledig ring han".
Sagt och gjort och dom var precis på väg från stugan så han svängde förbi, böt däcket och tog med sig det trasiga till Robin som fick fixa. Service på hög nivå, så nu ikväll levererades ett lagat däck hem till mig. 
Att man har det lite lyxigt med två personliga bilmekaniker. Och jag vet att nån gång så borde jag lära mig, men det är mycket man borde göra. Allt har sin tid 😉

Idag har vi varit och firat Ebba som fyller ett år till helgen. Det bjöds på korv och en mycket god tårta. Det är himla kul att kyrkgänget håller ihop fast sången är slut ☺

I morgon bär det av till stugan hela helgen och Ludde kommer äntligen hem! Skönt att vara två några dagar innan han far igen. 

Häxan surtant

Här är jag!
Usch, jag tänker på morgonen att "Idag, idag ska jag vara lugn och pedagogisk" så händer det något och alla säkringar far på en gång. Jag hör hur jag låter sur och otrevlig när det inte lyssnas på en gång och jag vet att det är jobbigt kring den här ålder. Jag borde egentligen bara ta ett djupt andetag och räkna till 10 innan jag reagerar kanske låta vissa saker vara och inte ropa "Nej" på en gång.
Jag kan bara bli bättre på det här helt enkelt...

Bröllop nr 2

I lördags drog jag och Ludde till Stockholm för hallbäcken och Karolinas bröllop. Kan säga att när väckarklockan ringde 05:30 på morgonen var jag inte allt för pigg. Det är såna här tillfällen som det hade varit bra om jag hade lärt mig dricka kaffe! 
Väl framme i Stockholm och efter frukost på McDonalds så hade jag vaknat till. Dom gifte sig ute på Ekerö på Skytteholms herrgård, gud så fint det var. Det hade varit ännu finare om solen lyst hela kvällen men man kan ju inte få allt. Den lös under själva vigseln iallafall. Mycket trevligt var det och jätte god mat. Det var riktigt skönt att sen på natten bara kunna knalla till hotellrummet och sova. Tummen upp för det!

Pojkarna sov hos momor och morfar och dom hade skött sig. Hardy sov i spjälsängen och natten till söndagen hade han sovit hela natten. Nu tycker jag att det är dags för han att visa dom skillsen hemma också! 
Lärt sig klättra hade han också gjort. Helt överlycklig hade han varit när han efter mycket bök hade tagit sig upp i bäddsoffan. Här hemma lyckades han idag att ta sig upp i Alexanders fotölj, grymt nöjd kille. Jag hade gärna sett att han kanske lärde sig stå eller gå innan men det är tydligt att man som mamma inte får välja..


Nu vet jag varför jag inte är så snabb med att uppdatera. Jag skyller på appen, oftast när jag skrivit ett inlägg lyckas jag backa så det försvinner och jag får göra om. Då ids jag inte så då väntar jag tills nästa il 😉

Vårrusat

Jag kan säga att igår när vi for til Lule för att vårrusa så var peppen inte hög, det stormade och spöregnade. när vi kom fram till Lule slutade de regna med stormen höll i sig, precis när vi ska starta spricker det upp och solen kommer fram. Det blåste fortfarande men som tur var så var det medvind största delen av banan, det blev lite som att springa in i en vägg när man kom mot vattnet men då var det inte så länge kvar.
27:45 tog jag mig i mål på. Är riktigt nöjd över den tiden. Fast det inte är meningen så blir jag tävlingsinriktad när Maria springer om mig, så länge jag inte ser henne är det lugnt men så fort hon sprang om mig var jag tvungen att antingen ligga precis baki eller före, och ja jag kom i mål först. Inte mycket som skiljde men det är viktigt ändå ;)
 
Helgen då.
Fredag spenderades först på I19 som hade veteran dag. Hardy sov och Alexander var facinerad över lastbilarna, hade han fått hade han suttit i dom hela kvällen och spakat. På kvällen hade travet familje dag så jag och Alexander for dit och kikade. Det blåste och var kallt, sen var det väl inte så jätte mycket där men det fanns kalvar, fiskdamm och ponnyridning. Alexander fick klappa kalvarna sen provade han även häst och vagn och att rida. Så han var nöjd när vi for därifrån
 
 
Lördan var det dags för Andreas och Moas bröllop. Snacka om tur med vädret! Det såg inte lovande ut på morgonen men sen sprack det upp och var sol hela kvällen och natten. Gud så fina dom var och maten och festen efterråt var riktgt bra! Vi hann även med en snabbis på bränna och ta en fördrink innan middan medan brudparet var och fotograferade sig. Dom är så fina tillsammans och jag önskar dom all lycka i livet!!
 
 
RSS 2.0