Sjukling

Stackarn har åkt på hög feber. Håller tummarna för att det är tre-dagars febern för då är det bara imorgon kvar. Det är ju tur att han har lite att ta av eftersom vi knappt får i han nå mat.
Man får se det positiva i det hela: nu ligger han ju still så att man kan mysa med han istället för att orma runt.



På språng

 
Nu har han kommit på att det finns andra sätt att ta sig fram på förutom att krypa. Lille vännen.
 
Vi kom hem från Lycksele i torsdags. Jag tyckte att det var riktigt roligt och tur med vädret hade vi, lite kalla vindar på tisdag men det var nog bra när vi var på djurparken. Jag ska ta och fixa bilderna till datorn så kommer ett längre inlägg om det då.
 
Nu har äntligen solen kommit fram, jag börjar ana en bikinirand snart ;)
 

Tålmodig.

Tur att Junior faktiskt är ganska tålmodig med Alexander, han flyttar bara lite på sig så att han också får plats vid matskålen.
 
 

Vädergudarna var på våran sida

Jag, Ludde, Maria och Robin fick Diggiloo biljetter av mamma och pappa i julklapp och i dom här biljetterna ingick även barnvakt på björnvägen, inte illa alls.
Så vi bokade stuga i storforsen så att vi slapp köra hem på kvällen (kunde man ju även ta sig något vinglas på kvällen). Stugorna var ju inte direkt jätte fina, det fanns en våningsäng och ett bord med två stolar, men ska man bara sova så är det ju bara en säng som behövs.
När vi kom till storforsen vid tolv såg vädret inte lovande ut men allt eftersom sprack det upp och där kring fyra tiden var det nästan klarblå himmel och strålande sol.
Diggiloo gänget var riktigt bra förutom Clabbe som var dj och paus "underhållning", det kanske är dags för han att lägga av snart. Han försökte verkligen men det funkade inte alls.
Älskar när folk bjuder på sig själva och två äldre damer blev uppdragna på scen och fick leka charader med publiken, himla härliga tanter :)
Idag for vi in till Älsbyn och åt frukost, strosade en liten stund på stan innan det var dags att fara hem för storstädning av huset.
Så här rent har det inte varit sen vi flyttade in. Det krävdes att andra människor ska bo i det i en veckan innan vi fick fingrarna ur och städade ordentligt.

 
   
            
 
                                                                                   
 
 
          
 
 
 

Blåst brud!

I fredags förmidda kom Ida och Heli och hämtade upp mig, äntligen var det dags för tjejhelgen i stugan. Som vi har längtat. Först blev det en sväng på stan för att inhandla alkohol, mat och mask sen bar det iväg. Vädret var nästan på våran sida, det regnade i alla fall inte. När vi hade packat upp alla saker parkerade vi oss på verandan med varsitt vinglas och där satt vi i nån timma tills det var dags för fiske, eller fiske och fiske i holsvattnet pimplar man sommar som vinter. Kan ju inte påstå att vi drog upp nån stor abborre men en ganska stor mört. Sen var klockan helt plötsligt åtta och det var dags för middag. Blev lite mera surr och en omgång yatzy och skibo innan vi kröp i sängs.
Det är nå magiskt med våran stugan, man sover alltid länge där (om man nu inte har med sig barn som kliver upp tidigt) så 11:20 klev vi upp på lördan. Riktigt härligt. Efter frukosten (eller lunchen vad man nu vill kalla det)  gjorde vi en favorit i repis och drack och surrade på verandan.
Efter ett tag så hör jag hur några pratar och kommer gående efter stigen, tänker att det är nog stuggrannen som kommer men blir lite fundersam när dom svänger av ner till våran stugan. Blir ännu mer fundersam när jag ser att det är Maria, Sandra och Malin som kommer och jag hinner tänka att ingen skulle ju få komma förrän på söndag, har Maria glömt det?!
Tittar på Ida och Heli och frågar vad dom gör där och dom bara ler.
"- Välkommen tilll din möhippa"
Fick på mig en mycket fin kjol med tillhörande ring, diadem, örhängen och trollstav, mycket tjusigt.
Fick en påse med vin, choklad, olika sorters te, en tidning, body scrub och body lotion och Maria hade tagit med sig Sussies midsommartårta.
Heli hade fixat introfrågesport och mitt lag krossade det andra laget, kan kanske bero på att det var Maria och Sandra i det andra laget och inte för att vara sån men dom kankse inte är den bästa kombon när det gäller sånt ;)
Blev lite kubbspel innan middan och Marika dök upp :)
Efter middagen tog Maria fram tvärtom leken, den var riktigt kul och där krossade Marika och Malin alla andra, jag skyller på att dom inte hade druckit nog mycket.
Vi satt ute och surrade när jag ser hur grannungen kommer på sin vattenskoter och efter han kommer pappan och mamman i båten.
"Va trevligt med lite besök" hinner jag tänka när jag tar på mig skorna och går ner till bryggan. Jag reagerar inte alls på att alla andra har hunnit ner dit före mig och står och pratar med dom.
När jag kommit ner till bryggan frågar dom vem som är Cathrin och jag viftar så glatt.
- Du vet väl vad du ska göra ikväll?
- Nä, sen tittar jag på vattenskotern igen och först då går det upp ett ljus. Så det är bara upp i stugan och på med badkläderna. Varmt och härligt!
Men när jag står redo så funkar den inte, men jag behövde inte vara orolig för att jag inte skulle få bli blöt för han åkte hem och hämtade vattenskidor och en typ raket som man kunde åka baki båten.
Provade först raketen och jag lovar att jag höll i mig för allt jag var värd, kände att åker jag av kommer det att göra ont och jag hade helt rätt. Första vurpan gick hyfsat, andra vurpan däremot studsade jag som en macka på vattnet tre gånger innan jag stannade. Härligt!
Vattenskidorna gjorde mindre ont, upp på första försöket och ingen vurpa alls. Det var inte så kallt i vattnet när man väl tagit sig i men nog var det skönt med en bastu efter.
 
Tack än en gång alla som var med. Ni blåste mig verkligen och jag hade jävligt kul. Lite öm på söndan men det är ju smällar man får ta. Ni är guld värda!! :)
 
Jag har ju själv inte så mycke kort från själva möhippan men det kommer senare när jag varit runt och tagit utav dom andra.
 
 
 
 

Pajala tur och retur

Jag och Ludde tog oss en liten roadtrip till Pajala marknad igår. 44 mil tur och retur kan ju säga att jag var lite öm i baken efter det.
Handlade gjorde jag självklart: Klädnypor, dukhållare, en t-shirt åt Alexander, en delfin som sprutade bubblor åt Jollisen och dom obligatoriska remmarna. Ni hör ju att det var helt klart värt resan ;)
Det var faktiskt riktigt skönt att bara fara iväg, Alexander fick hänga med morfar hela dan istället.
 
 
Upptäckte när vi kom hem att solen tog nog ganska bra igår. Att jag aldrig lär mig att smörja in mig. Håller tummarna på att det blir brunt sen.
 
 
Idag vankas det bad i Sörbyn med Ida, Bill och Birger. Härligt!
 
 

Krigsskada

Så här ser man ut när moster ska hålla koll på en i lekparken. Faceplan i sanden, härligt. Jaja nu ligger vi 1-1 vad gäller skador på varandras barn.
 
Var och fikade på opalen idag och efter det drog vi till smörblommman en stund eftersom Maria och Joline var där. Det uppskattades av både den lilla och stora mannen.
 
 

Spontan övernattning.

 Jag, Ida och barnen drog till Lule igår för fika och surr hos Heli och Sabina.
Sen tog vid med oss Heli och drog till Skogså för grillning, fortsatt surr och allmänt häng eftersom att Birger var borta och fiskade under natten. När barnen hade lagt sig kom vi på att ingen av oss hade ju nå jobb att passa dan efter så varför inte sova över istället för att ta sig hem sent och Heli måste passa någon buss till Lule.
Då passade vi även på att ta något vinglas när jag ändå inte behövde köra, lite som förr förutom den lilla detaljen att två av oss har barn.
Satt och surrade till tolv, då var det dags att krypa ner i sängen.
Vi kom även på att det är ju nästa fredag stughelgen är, gud va tiden går fort. Det ska bli riktigt skönt, håller tumarna för sol!
 
               
 
                    
Man får som improvisera när man inte har någon säng så Alexander fick låna Bills båt och sova i, det gick ju det också.
                                                          
            
 
 

Note to self:

låt ALDRIG någon annan ta skötväskan i deras bil fast ni ska till samma ställe för det är då olyckorna (jajomensan, plural) är framme. Tur att jag första gången var hos Maria så Ludde bara kunde komma över med blöjor och att jag andra gången hade en extra blöja i bilen och att vi var i närheten av folk vi kände. Annars hade stackarn fått sitta i det tills vi kommit fram till Skogså och då hade det varit synd om han på riktigt.

Nä nu ska jag gosa ner mig i Ida och Birgers dubbelsäng, det blev en spontan övernattning i Skogså med Ida och Heli. Inte helt fel. Mer info imorgon och bilder, eftersom det går skit dåligt att få upp dom via telefonen.

Anledning 357 till varför min son gråter:

 för att han kan helt enkelt.
Han är i en lätt känslig period just nu, det räcker att man säger "Nej" åt han för att han ska börja grina, ser han mig lämna rummet grinar han, råkar jag passera utan att ta upp han grinar han, får han inte som han vill grinar han, tittar nån på han konstig grinar han, passerar Ludde han grinar han.
Ni hör ju att det är som himmelriket här hemma just nu. Håller tummarna för att den här fasen inte varar så värst länge.
 
Ibland har han faktiskt anledning till att grina, som igår när han först skallar elementet så att han fick ett rött sreck i pannan och sen var det dörrposten till vardagsrummet som skallades så han fick ytterligare en bula. Snyggt vännen!
 
RSS 2.0