Välkommen till världen!


Maria och Robins lilla prinsessa Joline tittade äntligen ut 27/2 00:28, 53 cm och 3720 g.
Mosters ögonsten!
Stort grattis till Maria och Robin!!!

Vissa har det tungt...

Frisk och kry

Det var bara en snabb sväng av magsjukan jag fick, så nu är man fit for fight igen. Men det värsta är ju att man måst stanna hemma två dagar efter man blivit frisk. Jag kommer att bli rastlös. Får väl ta tag i städningen här hemma då.
Har hunnit bygga ihop Luddes julklapp på morgonen. Katten var också med på ett hörn men han var mer intresserad av lådan än att hjälpa till.

På varsin soffa...

jag och katten har varit väldigt engagerade idag. Har legat på varsin soffa från klockan sju fram tills nu (15:45). Klockan fem i morse välkomnade jag magsjukan, man tackar och bockar. Inte riktigt vad jag hade planerat. Ludde undrade vid sju när hans väckarklocka ringde varför jag inte kom och mös med han, ja undrar varför, tror ju inte att det är så bra om han lyckas få den när han ska flyga tillbaka till Afghanistan idag. Det blev ett bra avsked, fick en klapp på huvudet innan han for. Men nu (ta i trä) så känns det faktiskt bättre. Jag håller tummarna på att det bara är någon intensiv sjuka jag har fått. Nu har även våran avdelning på jobbet fått den, vi klarade oss i en halv vecka medan dom andra avdelningarna hade den. Men som sagt så var det ju bara en tidsfråga innan det hände.
Maria och Moa har levererat fil, cola och proviva till mig. Det var väldigt snällt, så jag kankse får i mig något idag.

Nu har vi äntligen fått gå och prova våra arbetskläder. Det tog bara nästan ett år längre än vad dom sa. Jag vet att man inte ska klaga när man väl får men alltså det var nog det fulaste jag har sett. Dom kläderna dom fick för några år sen var ialla fall lite diskret randiga men dom har var antingen hel svarta, beiga, dass röda eller någon konstig blå sen att det var gummiband i midjan var jag inte helt nöjd med, fattar inte heller varför vi inte fick välja en t-shirt istället för tunikan som ser ut som ett tält. Det roligaste kommer nog ändå att bli att se kararlna i den utstyrseln, eftersom det var unisex kläder. Mycket vackert. Det positiva var ändå att vi fick två par byxor och två tunikor.

Helgen som var då.
I fredags drog jag , Ludde och Johan till stugan. Fick inte upp låset till våran stuga så vi bosatte oss i mamma och pappas stuga i stället. 30 minus ute och 25 minus inna, behöver jag säga att jag frös?! Gick som ett psykfall fram och tillbaka inne i stugan för att få upp nån värme. Men när brasan väl började ta sig då jävlar blev det varmt. Tycker att det är facinerade hur snabbt man vänjer sig vid kylan, för när jag senare på dan skulle ut och pinka (skapinka) så kändes det helt plötsligt jätte skönt ute för då var det "bara" 25 minus ute. På lördan var det fint väder minus 20 och sol. Synd att vi var så stressade därifrån bara.



På lördan åkte vi med Andreas, Moa, hennes föräldrar och några till mot Bjurå för att se på revy. Håkan hade fixat så att vi fick hyra en lite buss så att alla kunde ta sig ett vinglas (eller tre). Dom är riktigt duktiga. Skrattade nästan så att tårarna kom några gånger. Sen på kvällen blev det en sväng till Frans och satt och surrade.


"Bussvärdinnan" delade ut förfriskningar under vägen


Det blev ett ganska långt inlägg, kan ju bero på att jag inte varit så aktiv den senaste veckan. Men men, nu Sandra är den ialla fall uppdaterad :)

Nytt och fräscht

Jajomensan, i måndags kom dom med ett nytt kylskåp. Mycket bra. Frysen är väl ungefär lika liten men istället för hyllor så är det lådor och på något mystiskt sätt rymms det mera då.

I lördags var det fest här hemma. Riktigt kul att ha över folk för en gångs skull. Det händer inte ofta. Det funkade även fast kylskåpet var trasigt (tur att man har egen bro och att det var några minus grader ute). Tog mig ut på krogen också i slutet av kvällen, jävlar vad mycket folk det var. Blev en stund på dansgolvet och sen var det bara att dra sig hemmåt igen.



Lyckades få med mig Ludde på en promenad i kylan på söndan, eller han hade inte så mycket till val med tanke på att vi ville ha pizza och ingen utav oss var körklar än så det var bara att pälsa på sig och gå till Andreas och Moa för att sen ta sig till pizzerian.



Efter det tog vi (jag, Ludde, Andreas & Maguns) oss faktisk till badet och bakishängde där. Fy fan va kul det var, alltid annars brukar man ju hinna titta på klockan ett x antal gånger och hoppas att tiden ska gå snabbare så att man får gå hem. Men nu lät det bara poff så hade vi varit där i tre timmar. Det kändes som om man var 12 år igen. Vi for runt i överallt på stället. Somande ganska så gott på kvällen.

Ihelgen blir det en sväng till stugan fredag-lördag sen på lördag far vi med Andreas och Moa och några till och ser på Bjurå revyn. Det blir nog roligt. Ludde har fått för sig att han och Johan ska köra skoter när vi är i stugan. Men tydligen ska det vara 25 minus så jag kommer då inte röra mig många meter utomhus, kommer nog att sitta inne och elda på som fan.

Nä nu kanske jag skulle ta och vara lite små social med Maria ( vi sitter i varsitt rum med varsin dator och "umgås"). Ingen barn än så länge.

Sa ju det.

Nog är kylskåpet trasigt. Har ringt till jouren så han skulle dyka upp någon gång nu på förmiddagen och kika på det. Jag håller ju tummarna för att det inte går att fixa så att vi får ett nytt. Chansen att det går att fixa är inte så stor med tanke på att det har några år på nacken (och när jag säger några menar jag ca 15).

Kärlekspaket

Sov över på hotellet i storforsen från igår till idag. Beställde ett sånt där kärlekspaket där man skulle få bo i en mini svit, få upp en fruktskål med mousseratvin till rummet, få en 2 rätters middag och få bada på tu man hand i hot spring. Vinet gick och dricka, frukten var bra, middagen var jätte god (ville aldrig att köttet skulle ta slut så när det var en bit kvar så började skära mindre och mindre bitar), men det där med hot spring var ju mera en inne pool med en ångbastu brevid sen vet inte jag men när man beställer ett kärlekspaket och ska få bo i en mini svit så känns det som om det vore bra om man fick en liten dubbelsäng ialla fall, inte två 90:s med ett sängbord emellan. Så vi möblerade om lite på kvällen (efter att jag fått övertala Ludde som tyckte att det var besvärligt). Men det var mysigt ialla fall. Skönt att bara vara lite. Spelade lite biljard (det bästa var nog att ingen utav oss riktigt kan reglerna så vi hittade på eftersom), kastade lite pil och spelade lite plockepin, bara myste på helt enkelt, och det är ju aldrig fel att få sig lite hotellfrukost.
Vi hade tänkt fara upp en sväng och kika snabbt på forsen innan vi åkte hem idag men när vi for var det 27 minus och då kändes det inte lika nödvändigt nå mera. Men nu har vi provat det, furunäset leder fortfarande med hästlängder.


Sen har jag en svag misstänke om att vårat kyl/frys har pajat. När vi kom hem och jag öppnade dörren kändes det varmt men Ludde påstod att det var för att det är så kallt ute så jag lät det vara. Men nu när jag kom hem från Maria känns det fortfarande varmt och bullarna i frysen är inte helt frusna. Så jag gjorde det enda rätta, skruvade upp (eller ner) tempen och väntar och ser tills imorgon. Det är ju ändå ingen idé att ringa nu. Spännande om det gått sönder och vi som ska ha folk här imorgon och drick lite alkohol. Tur att det är vinter så man kan stoppa ut allt. Men på ett sätt hade det varit skönt då att man fick en ny kyl/frys, med tanke på att våran frys är jätte liten.
Vi får väl se vad som händer.

Kvällsfika

Efter jag och mamma hade varit och tränat i måndags kväll for jag och Ludde förbi Sandra och Dennis, där bjöds det minsann på nybakta scones och te. Riktigt gott. Såg på Love and other drugs riktigt bra film. Jag förväntade mig en komedi rakt igenom men det var det inte, den hade lite utav varje.



Annars rullar livet på som vanligt här. Tog oss till Lule en sväng igår. Inhandlade två nya bh:ar, det var ett mycket bra tag sen jag köpte nya så det kändes som om det var dags, åt middag med Bella sen kallade tvättstugan.
Imorgon åker vi mot storforsen för övernattning.
Håller tummarna för att Marias bebis kommer på fredag som planerat, spännande att se vad det blir för nå (så att man kan börja köpa saker) :)

Som vanligt.

Nu har Ludde hunnit vara hemma i 4 dagar. Gud va man vänjer sig fort. Det känns inte alls som om han har varit borta, allt känns som vanligt. Den största skillnaden nu är väl att han är väldigt nöjd över att bara vara hemma och ta det lugnt, sitta framför datorn och bara glo TV, medan jag å andra sidan känner att vi borde göra så mycket, borde fara och hälsa på folk och hitta på saker inte alls vara hemma och ta det lugnt. Vi kanske kommer i takt lagomt tills han åker igen. Men den här gången blir han ju bara borta tre veckor innan han kommer hem igen.

I helgen var det Fraustadt på lördan, så det var bara på med fin klänningen och fixa till sig. Moa var snäll och hjälpte mig med håret. Gick över till Drugge och Marie innan och fick oss nå vinglas. God mat var det och kul hade jag. Kan hända att det var lite små vingligt där ett tag men vad ska man göra?! Det är bara att fortsätta :) Som vanligt tar jag ju aldrig kort när vi är på sånt här vilket är dumt för alla är så fina. Fixade mig fusknaglar i från H&M, dom höll ialla fall hela kvällen och tittade man inte så noga på dom så såg dom ganska äkta ut.
Söndan blev väldigt seg. Följde med Maria, Moa och Andreas på stan och fick mig en grön gubbe och en cola, sen for vi till mamma och pappa som bjöd på go middag. Blev bara att vara där resten av kvällen och ta det lugnt. Kom faktiskt i säng i tid, men lika trött för det var jag när väckarklockan ringde i morse.

Idag är det måndag och ny koreografi på coren. Får se hur ont det här gör imorgon.

Igenkännande.

Har diskuterat med en av mina tanter på jobbet idag (ungefär hela kvällen). Efter ett tag kommer jag på att fraserna jag använder är ruskigt bekanta, som om jag har hört dom förr. Sen kopplar det, jag ser pappa framför mig, jag hör även i huvudet hur han förut har använt exakt samma fraser mot mig.

*Du behöver inte skrika.
*Nu var det inte det vi diskuterade.
*Men nu får du väl ta och ge dig.
*Vad är det jag har sagt förut?!
*Jag tänker inte ta det här en gång till.
*Nu är det så det är. Slut diskuterat!

Fattades gjorde:
*Du har två val
*Ska vi slå vad?!
Men hade vi hållt på mycket längre så kankse dom också hade kommit.

Jag vet alltså hur jag kommer att låta den dan jag får barn. Men det har ju funkat på mig så varför skulle det inte funka på dom?! ;)

Älskad Syster.

Igår hade våra presenter kommit så jag och Maria gick dit och valde ut vårat eget smycke. Mycket smidigt :) Maria tog en svart pärla och jag tog en pärla med lite "bling" (som hon i affären sa) på.

det var svårt att få en bra bild.


Idag fick jag äntligen fingrarna ur och drog mig till Step In. Det blev ett joggingpass på 35 min. Det gick faktiskt ganska bra, trodde att det skulle vara jobbigare med tanke på hur många månader sedan jag var ocj joggade men lite av konditionen sitter kvar än :)

I morgon hämtar jag hem han. Läskigt vad fort det går :) Får väl hålla tummarna på att planet tar sig iväg och inte är en sådär 10 timmar försent.

Jag borde...

satt och kollade ut igår, närmare nollgradigt och solen lyste. Jag borde ta mig ut på en promenad. Så långt kom jag. Jag behöver motivation och det är nu! Måste ju börja träna till vårruset. Det här med att skjuta upp saker är som en liten specialitet jag har.

Fika igår. Sandra var förbi på förmiddagen och höll mig sällskap medan jag bakade. Fick graffiti nagelack och ögonskugga av henne och Dennis. Sen kom Ida, Heli, Sabin och Birger fick en digitalkamera av dom :) Så nu kan jag ta med min kamera varje gång vi ska någonstans och Ludde får ta med sig sin kamera så får vi se vem som får mest kort i slutet ;) Frans kom också förbi, fick en rödvins flaska så nu måst jag börja lära mig det. Magnus kom och fick lite fika han också eftersom han missade det i torsdags.
Fick sovsällskap av Ida så det blev lite surr på kvällen.

Idag blir det Lule en sväng med Maria och köpa ett minneskort till kameran. Ska även kolla om vi kanske har tur och hittar Magnus present.

Fick blommor av Ludde igår :) Han är så söt.
2 dagar kvar nu.

RSS 2.0