Våfflor och Revbensspjäll

kanske inte den vanligaste kombinationen men det brukar bli lite kokihop då man är till mormor och morfar. Det gick ju ner och var riktigt gott.
Fick även palt igår till middag. Ganska skönt att få ett avbrott från all julmat. Som vanligt så känns det som om man har gått upp 5 kilo på två dagar när man är där. :)
Tog med mig Hachiko-En vän för livet dit för jag har pratat med mormor om den förut och tyckt att hon ska se den. Självklart grinade jag som ett litet barn medans mormor, morfar och Maria inte rörde en min. Mormor tyckte att: den var bra men int var den så ledsam, det var ju ingen som var dum med hunden.
Jag förstår inte hur folk inte kan grina till den filmen. Ska låna ut den till mamma så får vi väl se om hon är på min sida.
Kallt som fan har det varit dom senaste dagarna. Jag och Sandra hade tänkt få oss den där promenaden ikväll men jag vet inte, 25 minus kändes inte alls så lockande. Vi får se vad som händer.


www.malinkarlsson.se

Då var det avklarat för i år.

Nu var julen slut. Har haft det riktigt mysigt.
Vi blev ändå 9 pers på uppesittar kvällen. Men ingen storvinst det här året, jag vann 25:-, Maria vann sverigeskraplotter och Andreas vann en miljonlott så nu måst han spela dan innan nyår också. Men det var en riktigt mysig kväll.
På julafton blev det först en sväng till Luddes föräldrar för jullunch och sen vidare till Maria för själva julfirandet. Tur att Maria och Robin har flyttat till kvarteret brevid så att jag inte behövde ta mig så långt. Det var jag, Maria, Robin, hans föräldrar och mamma och pappa.
Fick bra julklappar
*Pengar
*Biljetter till diggilo i sommar
*Träningshandskar
*Vanliga varma vantar (eftersom jag lyckas slarva bort mina skinnhandskar, men dom har klarat sig många år)
*En tekorg
*deo, duschkräm & mjukgörande
*3 st dukar
*Personlig kalender
*Kakformar
*Tjocksockar (man kan aldrig få för många tjocksockar)
*Halsband med en ängel och ett "budskap"
*Hachiko filmen (den ska så med till mormor och morfar imorgon, kan vi sitta och grina ikapp)

Annars har helgen varit riktigt lugn, har jobbat lördag och söndag. Det kändes skönt att bara jobba en två dagars helg helt plötsligt :)
På lördagen följde jag med Maria och Robin till Clease på fest. Jag antog att dom flesta skulle ut och tänkte att det blir ju som bra för dom för då kunde ju både jag och Maria köra men i slutändan for Robin, Patrik, Classon och hans kusin ut. Dom andra ides inte, då slapp dom ju vara bakis igår :)
Igår for jag på middag hos mamma och pappa sen drog jag, Maria och Robin och såg Änglagård 3, ja den var väl sådär måst jag säga. Det var ju som ganska många år sen (kanske 10) som jag såg ettan och jag tror inte ens att jag har sett tvåan så jag hade lite problem med att hänga med.
Idag har jag legat och myst för mig själv i soffan med tända ljus. Gud va skönt det har varit att bara vara hemma. Känns som om jag bara har farit runt hela helgen och inte hunnit vara hemma nå. Katten är nog ganska nöljd för han har legat med mig under filten.
Blir nog en snabb promenad med Sandra senare, vi har planerat det ett tag nu men alltid är det nån utav oss som lyckas glömma eller får förhinder.
Ikväll kommer Ida då ska vi lyxa till det med att gå ut på restaurang med Martin och äta. Kanske till och med får oss en cider eller två :)
Imorgon tar jag och Maria oss till Öjebyn för övernattning hos mormor och morfar. Vi hann ju inte innan jul.
Nä nu ska jag tillbaka till min soffa och bara ta det lungt tills Sandra slår en pling :)

Nu är allt klart

jag har som trott att jag har varit färdig med allt men så kommer jag på nya saker hela tiden. Tänkte att jag skulle slippa ta mig till stan idag men sen upptäckte jag när jag skulle sminka mig att jag lyckas köpa en brun mascara (ja jag vet, hela världen går inte under men det är helt enkelt fel färg), så det var bara att ta sig in till stan en sväng. Tänkte att när jag ändå var där kunde jag ju kika efter nå nytt att ha på mig i morgon. Hittade ingenting. Var på alla affärer men inget som föll mig i smaken. Hittade en jätte fin rödstickad klänning, men när använder man den sen då?!
Så det hela slutade med att jag har varit och lånat kläder av Maria istället. Behövde bara köpa mig ett par strumpbyxor så det blev billigt ialla fall.
Sen kom jag på att stackars katten har ju inte fått nå. så självklart blev det en sväng på djuräffärn för att köpa en leksak och lite godis. Leksaken var väl kul i 5 min. Han är mycket lätt att aktivera lilla vännen där.

Ikväll blir det uppesittarkväll och grötmiddag, jag satsar på att vinna storvinsten i år, typ en bil eller en jorden runt resa ialla fall, det hade ju inte suttit fel. Vi blev några stycken i slutändan så det ska bli roligt.

Ludde hade fått våra paket idag. Tur att dom han komma innan jul så att han har nått att öppna imorgon.


Suddigt och mörkt men spana in scarfen. Han måst ju också vara finklädd när det kommer folk förbi



Söt vännen.

Fick ett samtal från interflora idag, jag hade tydligen fått blommor. Ändå från Afghanistan ;)

Tydligen är det likadana blommor jag fick av han 2002 när han var och pluggade. Sött att han kommer ihåg sånt (jag kommer då inte ihåg sånt, så det är tur att nån utav oss är romantisk).

Nä nu är det dags för sängen för min del så att man kanske är någorlunda pigg imorgon.

Färdigt.



Riktigt nöjd.

10 timmar kval

man tackar och bockar. Inte helt fel måst jag säga. Längar redan tills januari lönen kommer.

I fredags tog jag och dom andra två muskeltörerna (Ida och Heli ) oss ut i Lule. Satt först hemma hos Heli och drack bål och surrade på sen bar det iväg mot Olivers. Inte så mycket folk när vi kom dit men det fylldes på efter ett tag och vi hade det riktigt bra :) Fick till och med ett riktigt bra pris på taxin och en riktigt trevlig taxichaffis. Mådde väl kanske lite sådär under natten och morgonen men efter en halv pizza och en cola var man fitt for fight igen.
Tog bilen och masade mig mot Boden för fika och middag hos mamma och pappa. Sen blev det att jobba natt. Det går som bra fram till 5 snåret då börjar det blir tungt så det var bara att ställa sig upp och promenera runt i rummet ett tag.
På söndan (efter några timmars sömn) tog jag och Maria oss till Malin för fika och sen avslutades kvällen hos Luddes föräldrar där jag fick fika (än en gång) och lite middag.
Ja sen var den helgen slut.
Har precis varit och handlat saker till julafton och till uppesittar kvällen. Det här med att bära alla kassar själv är inte alltid så roligt, sen när man väl har tagit sig in i lägenheten håller man på att halvt slå ihjäl sig för att nån (självklart jag) bara har stigit ur kängorna och lämnat dom innanför dörren. Kan ju som inte skylla på någon annan nu.
Ikväll blir det glögg kväll hos Priscilla, och eftersom jag inte dricker glögg så blir det vin för min del :)



Imorgon smäller det. Det var ju jätte länge kvar bara för en stund sen :)

Nya och friska tag.

Det tar vi i januari. Fy fan den här månaden känns det som om jag har levt på godis och annat gott, och inte kommer det bli bättre ju närmare julen kommer. Som alltid får man ta tag i det i januari och det är inte heller det lättaste med tanke på att våran släkt inte alls kände för att sprida ut våra födelsedagar så 90% firar ju i januari och februari. Jaja, jag har ju sagt till Ludde att när han kommer hem är han vältränad och jag har gått upp 10 kilo för att jag har tröstätit, så han är ju beredd på det ialla fall.
Mycket less blev jag idag när jag upptäckte att vårat torkskåp bara blåste kall luft, så nu har jag hela lägenheten full med tvätt som hänger överallt. Hatar att hänga upp det i lägenheten för på något mystiskt sätt tar det riktigt lång tid innan allt har hittat sin plats i gaderoberna. Får väl ta tag in det imorgon.
Nu är nästan alla julklappar fixade. Har fortfarande lite svårt att hitt nå åt Johan men det borde nog lösa sig i slutet. Poff säger det bara så är ju december slut, sen säger det poff  igen så är januari slut och i februari kommer Ludde hem. Det kommer att gå riktigt fort. Det är skönt.
Det känns som om jag har inplanerade saker i flera veckor framöver och att jag ändå inte hinner med allt jag borde göra.
Till exempel borde jag gå och lägga mig så att jag får sova ut imorgon , men alltid hittar jag någonting annat att sysselsätta mig med.
Måste komma i håg att köpa mig en bingolott så att det blir någon uppesittar kväll den tjugotredje. Jag behöver inte vinna den störst vinsten, men en liten miljon hade väl inte suttit helt fel. Bara så att jag kan ta tjänstledigt en månad eller så från jobbet. Det hade varit ganska så skönt. Hade säkert klättrat på väggarna efter någon dag men sånt går väl över sen :)

Nä nu ska jag ta och masa mig till sängen och göra ett tappert försök ialla fall.

Billigt.

Har varit en sväng på IKEA med Ida, Lisa och Maria idag. Det blev en riktigt billig sväng faktiskt. Fick med mig hem två filtar för en femhundring. Ja Ludde, nu åker dom gamla genomskinliga sakerna. Så går det när man lämnar mig själv :)
Har nog fått världens personligaste julkort av min älskade och omtänksamma syster. Det är ett sånt julkort man inte stolt kan visa barnbarnen. Jag är inte i min bästa form och till sällskap har jag ett vattenglas och en skurhink. Mycket vackert, men jag skrattade ialla fall när jag fick det.
Har lyckas lösa mina middagar den här veckan, imorgon blir jag bjuden hos Moa och Andreas, på torsdag jobbar jag kväll så då får det bli nån matback från frysen, på fredag drar jag till Lule och äter hos Heli, på lördag har jag bjudit in mig själv hos mamma och pappa och på söndag äter jag hos Luddes föräldrar. Man måste utnyttja sina kontakter väl :)
Pappa ska riva sovstugan snart så han har placerat ut sängarna lite överallt. Fick en extra säng hit som Junior var riktigt snabb med att ta som sin egen. Han lär ju inte sova med mig nå mer så länge den är här.

"Tomten jag vill ha en riktig jul..

..en sån som man har när man är liten" 
Poppade jul sånger hela gårdagen på jobbet, så i natt när jag skulle gå och lägga mig och allt blev tyst så var det den frasen som malde i mitt huvud. Det är ju nästan omöjligt att få bort den från hjärnan. Nu kan det hända att jag är lite små less på vissa julsånger.
Hade en riktigt myslördag med Ida och Heli igår. Vi åt middag, sen förflyttade vi oss till vardagsrummet och bara surrade om allt och inget. Riktigt skönt.
Marika kom förbi när hon slutade jobbet och var sovsällskap åt mig. Satt och surrde ett tag innnan vi tog oss i säng. Det känns som om jag inte riktigt snittat så många timmar under helgen så förhoppningsvis tar jag mig i säng i tid ikväll.
Imorgon ska vi göra julbord på jobbet åt dom boende. Det blir nog riktigt bra, dom hade uppskattat det jätte mycket förra året så vi hoppas på att det blir lika bra i år. Vi griljerade skinkorna igår och dom blev riktigt goda. Måste ta mig och köpa en skinka snart så att jag har tills den 23, kanske köper två så kan jag äta lite utav dom innan.

Idag är det tredje advent, tiden går riktigt fort. Känns som om man inte hinner med ibland.

Fixat.

Fick faktiskt ut ficklamporna. Inte illa. Jag tror inte att hon tittade så noga på vilket datum id-kortet gick ut. Tur var väl det. Ludde har skickat så att jag får hans körkort men dettr ju som en stund innan det kommer fram. Men det kan ändå vara bra att ha det hemma.
Har hunnit vara och köpa julklappar som ska skickas ner till Afghanistan. Håller tummarna på att dom kommer fram i tid. Men den som vänta på nå gott Ludde... ;) 
Sitter på Torpgärdan och väntar på att tvätten ska bli torr. Sen blir det hem och laga lite middag och invänta Maria & Robin, sen drar vi oss mot Arenan. I slutändan blev vi nog bara tre från våran avdelning som ska gå. Jaja, man får göra det bästa av det. :)

Jag borde sovit för längesen.

Men man lyckas alltid fastna på något sätt. Är egentligen sjukt trött och borde gå och sova för att ta mig upp i rimlig tid imorgon. Ska ta med mig en av tvättkorgarna till mamma och pappa, har bokat om min tvättid några gånger den här veckan och tänkt att jag hinner nog. Nu var det fullt hela helgen och nästa tid var på onsdag. Kan bli lite kämpigt med tanke på att jag har gått över till Luddes sockar just nu.
Igår blev det lite vin drickande med Camilla i Lule. Fick utnyttja Heli och Sabinas vardagsrum, dom och Ida var själklart också där och sympati drack nån öl med oss. Sen tog jag och Camilla oss ut på Al Stars, träffade Emilia (vilket vi inte alls hade räknat med). Det blev några cider ut och massor med surr, blev nog nån timma senare än vad ursprungsplanen var. Så jag har väl inte snittat så många timmar i natt, känns skönt att vara ledig imorgon.
Imorgon blir det julkonsert på Arenan. Vad jag har lyckats höra hittils så verkar det inte vara så värst bra men det är ju gratis ialla fall och ma skulle få en liten jultallrik sen på kvällen. Annars blir helgen väldigt lugn, den består mest av jobb. På lördag får jag fin besök från Lule och då blir det att se Sex and The city :)
Inte gick det att få ut Luddes ficklampor inte. Måste ha hans underskrift och ett id-kort. Har lyckas leta fram hans gamla körkort och ett gammalt tjänsteleg så jag ska pröva imorgon och se om jag har bättre tur den här gången.
Nä nu är det fan dags för sängen!

Torka.

Helt plötsligt blev vattnet brunt och nu är det helt borta. Har inte fått nån lapp om att dom ska stänga av det idag så jag har ingen aning om vad som har hänt. Måste nog ta och forlsa mig mot Torpgärdan om jag ska lyckas få mig någon dusch idag. Är väldigt tacksam över att jag inte stod i duschen när det hände.
Måste försöka få ut ett paket åt Ludde idag. Han har glömt att lämna ett id-kort hemma så vi får väl se hur det går.

Humle & Dumle


Riktigt söta var vi. Det gick bra på bröllopet, kändes lite stressande först men sen när vi väl kom in i allt så gick det som på räls.  Gud dom hade gjort fint i gruvbergs stugan och där ute. Korten måste ha blivit riktigt bra när man ser hela Boden nedanför backen, och en jätte fin klänning hade hon hittat.
Den här helgen har jag då verkligen fått skratta. I lördags var det till och med så att det kom några (eller ganska många) tårar. Ibland hade jag som velat veta hur människor resonerar med sig själva innan dom bestämmer sig för att framföra vissa saker. Men ibland måst man lära sig av misstagen :)
Nyss har solstrålen Malin varit förbi och surrat. Det blir en promenad och en fika med henne på onsdag innan hon måst åka hem igen.
Camilla kommer upp imorgon :) Kvinnan som verkligen kan konsten att planera, ringde hon i dag för att meddela att hon kanske kommer upp det var inte riktigt bestämmt ännu. Sen när jag pratade med henne för en timma sen var det ganska klart om hon nu inte hinner ändra sig imorgon på morgonen. Det vet man aldrig, men förhoppningsvis inte, det var ett bra tag sen vi träffades så det här ska bli kul :)

Betnér är kung!

Jag har låg dubbelvikt i stolen mer än en gång igår under uppträdandet. Fy fan va bra han är. Sen kanske man inte alltid håller med om det han säger men han regerar vilket som :) Helt klart värt alla pengar.


Tänkte vara "handy man" igår och bygga mig en skarvsladd, jag kom halvvägs sen började jag fundera på varför kontakten hade tre saker man kunde stoppa in sladdar i och min sladd bara hade två sladdar i sig. Så jag ringde en vän (turen föll på Frans). Det hela slutade med att jag tog med mig min sladd och knatade över till 2:an så fick killarna där pyssla på. Fick kapa en av Frasn sladdar och bygga om lite, men nu har jag min skarvsladd och efter ett lamp byte så lyser stjärnan i fönstret jätte fint. Tack tack.
Ikväll ska jag och Sandra leka kökspersonal på Johan och Bellas bröllop. Det var år sen jag var på ett bröllop så det ska bli kul även fast vi inte får se hela cermonin. Vi har till och med varit och köpt matchande tunikor så att vi ser lite proffsigare ut :)

Julpyntat & klart

Nu är allt julpynt uppe. En vecka efter alla andra men man ska inte stressa. Drog med mig Ida upp på vinden igår för att plocka ner julpyntet, men icket att vi hade varit så smarta utan istället hade vi hett det i källaren. Så det var bara att ta riva ut det mesta i källarförrådet (för själklart var ena lådan längst ner längst in och den andra längst in högst upp) för att komma åt, jag kan inte förstå hur man lyckas fylla ett förråd på 1 år. Jag skyller på att förrådet är riktigt litet. Nästa sväng julpyntet ska bort blir det nog enklast att bära upp allt på vinden. Måste köpa och bygga mig en skarvsladd, jag hatar sladdar. Jag kan inte förstå varför ingen har uppfunnit en batteridriven fönsterstjärna, det vore ju värsta idéen för dom där jävla sladdarna är alltid förkorta och det är så fult med skarvsladdar. Vi har ju kontakter ovanför en del fönster så det vore ju riktigt bra om kontakten passade in i den, men självklart är det fel kontakt. Stod och funderade på om det kanske skulle gå och bygga om kontakten men Ida bara skakade på huvudet åt mig så det blir dom där skarvsladdarna istället. Så störande när det bara fattas några få cm.
Vi har inte så mycket julpynt, hade velat ha mer och större tomtar dom flesta tomtar jag har är små. I år tänkte jag lyckas med det jag säger att jag ska göra varje år, köpa julsaker när dom rear ut dom. Men det är ju det, när dom börjar rea ut är man så spyless på vad allt tomtar heter så man vill inte ens se åt dom.




Ikväll blir det Lule med Maria och Sussi och se på Magnus Betnér :)
RSS 2.0