Då börjar vi nedräkningen...

bara 11 veckor kvar tills han kommer hem.
Jag och Maria var igår och släppte av Ludde på kallax och idag vid 10 for dom från Örebro till Afghanistan. Än så länge känns det inte så jätte jobbigt, kan nog ha att göra med att han har pendlat i ett halvår och att jag har vant mig vid att bara ha han hemma på helgerna. Det kanske kommer på nån vecka när jag märker att han inte kommer hem.
I helgen har vi mest flängt runt för att han ska hinna träffa alla innan han åker. I lördags skulle det vi egentligen gått och ätit på Bodensia med Maria, Robin, mamma, pappa, Monica och Lasse. Men eftersom Bodensia inte riktigt kunde hålla koll på sina bokningar så tog vi oss till Pär & Mickes istället, men inte var det nån som blev ledsen över det. Dom har riktigt god mat och bra personal. Sen på kvällen tog vi oss vidare till Ola och Alina och satt bara och surrade och drack.
På söndan for vi en sväng på stan och kikade på skyltsöndan, jag blir lika besviken varje år och det känns som om det bara blir mindre och mindre stånd för varje gång. Man kanske uppskattar det sen när man får barn. Men det tog väl inte ens 5 min att ta sig genom gågatan.

Malin kommer i helgen och stannar tills på onsdag. Då blir det riktiga långpromenader, får väl hålla tummarn för att det inte blir svinkallt under nästa vecka :)

Har lyckas tigga till mig en krans av Sandra den här vintern. Jag tänkte att det skulle bli bara nå litet men när Sandra gör något gör hon det rejält ;) Synd att det inte syns på bilden hur stor den är, men det är då tur att dom har flyttat våran postlåda annars hade postisen haft det besvärligt. Tack tack Sandra :)

Snögumma.



Långpromenad i -19

Det hade kunnat bli en katasrof.

Tur att mamma hade en ögonbrynspenna på lager åt mig. Jag trodde att det var en bit kvar av min och att jag skulle hinna beställa en till men helt plötsligt föll bara själva stiftet ut. Jag har en reserv men jag tycker inte om den, den duger bara i nödfall.  Jag ser ju att jag låter lite lätt fåfäng nu men så är det när man är "halvalbino" och ögonbrynen inte syns.
Var och fikade hos Maria och Robin igår för han blev ett år äldre. Sen drog jag mig vidare till Ullis för lite vin drickande (det gick bättre den här gången) med henne och Priscilla. Satt och surrade och hade det mysigt. Ida kom efter jägarskolan och surrade lite hon också innan vi drog oss hemmåt.
Kom på igår att nästa onsdag är det sista onsdagsträffen för mig och Ida, då är det sista lektionen för jägarlicensen. Det har som varit rutin dom sista 6 veckorna att hon sover onsdag till torsdag. Hur ska vi nu göra?! Får hitta på nån mer kurs åt henne här :)
Nä nu ska jag snöra in mitt kokihop i ugnen och se om det blir nå bra. Så här i slutet av månaden får man ta vad man har i kylskåpet och göra det bästa av det.

Det är tanken som räknas.

Jag hade tänkt vara extrem hurtig idag och först fara och jogga en timma på step in efter jobbet och sen halv åtta dra mig till step in igen på cirkelträningen. Men när jag stod där och på löpbandet tänkte jag: - Nä, gud så skönt att bara åka hem, hoppa in i duschen, ta på mig myskläder, göra middag och bara zappa framför tv:n. Och så blir det. Man ska ju inte överanstränga sig. Ska ju ändå upp sju imorgon och på onsdag också så jag kan behöva gå och lägga mig i tid.
Har tjänat lite extra pengar idag, det går alltid lättare att jobba när man jobbar extra, även fast man inte får så mycket extra så är det ju alltid nån krona. Det kan behövas med tanke på att det ska köpas julklappar och en tatuering i december. Har varit och lämnat in motivet nu förra veckan, sa att han fick fixa till den om han kände att det behövdes (jag kan ju absolut inte rita) men den såg tydligen bra ut, han kanske skulle fixa till ansiktet lite grann. Ska bli spännande att se hur den ser ut sen.
Maria skulle kika förbi sen så skulle vi baka dom sista kakorna tills på onsdag.

Ibland är gubbarna och gummorna på jobbet bara för söta. Idag har varit en bra dag som har innehållit många skratt. Det är sånna här dagar som gör att man orkar med dom tunga dagarna då ingenting fungerar :)

Kvällens outfit:

Tröja: Fått av slitz tidningen
Byxor: H&M
Sockar (som inte kom med på bilden): Stickade av farmor


Veliga människor

är verkligen inget jag klarar av. Jag förstår inte problemet med att svara "Ja", "Nej" eller "Jag vet inte" istället för att dra ut på sakerna så att man får fråga flera gånger innan man får ett riktigt svar. Kan bli riktigt galen på sånt.
Löneförhöjningen har (äntligen) kommit. Jag tror fan att vi är den enda yrkesgrupp som går med på att få höjningen i November när den egentligen skulle ha kommi i April. Kan tycka att det är riktigt konstigt. Ska väl inte klaga allt för mycket det kändes ju bra att få en hyfsat bra lön den här månaden så kan man köpa julklappar och lägga undan lite extra pengar. Snart är det dags att dra fram julpyntet igen, kom på att Ludde är ju hemma nästa helg och då är det 1:a advent så då hinner ju han vara med att hänga upp allt. Han lät inte riktigt lika positiv som jag hade tänkt mig när jag berättade det för han. Ja, är han inte med och julpyntar blir det bara mindre pynt helt enkelt, och mindre för mig att plocka bort sen.
Nä nu kan det nog vara bra att ta sig till sängen, ännu en arbetsdag imorgon. Jippey. Ibland tycker jag att helgjobb borde förbjudas. Men det är ju då jag tjänar mest pengar så det är bara att ta sig dit.
Natt natt!

Långhelg med svärföräldrarna

(nej det här med  att uppdatera är inte riktigt min grej)
Stockholm är avklarat i alla fall. På fredan gick jag, Monica och Lasse och strosade i gamla stan i väntan på att Johan skulle ta sig till Stockholm. På lördan delade vi upp oss, Lasse och Johan gick till nå löplabb och jag och Monica gick och shoppade. Hittade värsta butiken som jag ska shoppa i när jag blir ekonomisk oberoende, en t-shirt för 1200:-, ett par byxkor för 8000:- och en kofta för 10000:- som hittat alltså. Vi trodde att vi hade gått om tid men helt plötslit ringde Ludde och sa att han var inne i stan. Tog en fika med Monicas bror med barn. Sen på kvällen blev det go middag och nån cider. På söndan var vi på livgardet hela dan. Tycket att dom var riktigt bra på att informera om vad dom gör i Afghanistan, fick även ett akut nummer utifall någonting händer här hemma och man behöver få tag på han. För det kan ju lika väl hända någonting här som det kan hända nå där. Fick adresser så att man kan skicka brev och paket åt dom dit ner. Nu har jag ändå lite koll känner jag.
Jag har lyckas byta bort min måndag när han far och det kändes skönt. Vill som vara hemma och hinna säga hej då ordentligt.


Nu har det verkligen börjat bli kallt. Lite tagen på sängen blev man. Först kom snön: POFF Sen kom kylan på en gång: POFF. Första snön som ligger kvar ordentligt har ju bara kommit senare och senare dom sista åren så den har ju inte kommit förrän närmare jul. Men nu har man ju längre tid på sig att vänja sig vid kylan. Man måste tänka positivt :) Fick med mig Sandra ut på en långpromenad i kylan igår. Synd att man inte hade med sig nån bättre kamera än mobilen, det hade blivit riktigt fina bilder.

50 vuxenpoäng..

eller till och med mer tror jag att jag fick ihop igår. Dammsög och skurade lägenheten, hade tvättstuga och tog sängkläderna, fick sen för mig att jag skulle stryka dom sängkläderna som skulle på (bara för att jag i princip aldrig gör det och för att det luktar så himla gott). När jag kollade i våran (kaos) låda där sängkläderna ligger (huller om buller) fick jag för mig att nu jävlar var det dags att rensa och stryka allt. Ca 2 timmar senare var uppdraget slutfört, har gett bort tre eller fyra par sängkläder till bättre behövande. Man varvar ju ändå bara mellan två stycken så det känns lite onödigt att ha så många. Ibland kommer det sånna små il, enligt Ludde har dom börjat komma tätare så det kan vara ett tecken på att jag börjar bli vuxen. Och förstå hur många extra vuxenpoäng jag får för att jag skriver om det. Sen får vi väl se hur länge den där ordningen i lådan kommer att hålla. Jag vågar nog tippa på att den inte håller allt för länge.


Idag kom jag på att jag har ju inte packat för i helgen. Så efter jag varit och släppt av katten hos farmor och varit förbi Maria en sväng var det bara att gå ner i källaren och hämta resväskan. När jag öppnade förrådet så bad jag tyst för mig själv att vi inte har julsakerna där utan att vi var så smarta och stoppade upp dom på vinden, annars blir det jobbigt att leta reda på skiten sen. Förstår inte hur man lyckas fylla ett förråd så mycket. Sen är jag ju duktig på att packa in saker i allt som går att öppna, så självklart fanns det skor och annat i resväskan. Jaja, 5 min senare hade jag ju packat allt som ska med. Man ska inte överplanera då får man bara med sig för mycket. Det som inte är med kan man förhoppningsvis köpa och går det inte att köpa så går det säkert att leva utan under helgen. Planet går 13:10 imorgon, kändes lite surt att behöva ta en semesterdag, men eftersom jag slutade klockan 13 så blir det lite tajt om tid annars. Imorgon blir det väl att strosa på stan lite grann, Ludde kommer inte förräns på lördan vid lunch och på söndan ska vi på livgardet och kika lite och höra lite information (antar jag). Vet egentligen inte vad vi ska göra där men nånting måste ju vara inplanerat med tanke på att vi ska vara där hela dagen. Det blir nog säkert bra.

Klar.


Äntligen fick jag fingrarna ur och sydde ihop min mössa. Fin tyckte jag att den blev, sen att jag har missat nån maska här och där gör ju bara så att den ser lite charmig ut. Varm var den till och med.
For till Lule igår och drack te och surrade med Heli. Kom på att det var väldigt längesedan vi träffades. Alltid är det nån av oss som har varit borta eller jobbat kväll.
Ikväll kommer Ida och sover så det blir att se en skräckis. Hoppas att den är bra, var längesen jag såg nån bra skräckfilm.
Nä, ska fundera på att kanske dra fram dammsugare och få på mig nå kläder snart.

Surrhumla

Idag har det verkligen kännts som om jag har surrat hela förmiddan på jobbet. I slutet var jag lite less på att höra min egen röst. Vissa dagar har man bara mer att säga, det brukar ofta infalla efter man har jobbat helg, varför vet jag inte men det bara är så.
I lördags tog jag mig till Mockträsk på inflyttningsfest och tittade lite på fulla människor. Blev inte så långvarig där utan fick skjutsa hem Hansson vid tio snåret, då hade han redan hunnit sitta och sova på stolen ett tag. Det slår som aldrig fel, när han har druckit för mycket då somnar han. Det är ju bättre än att spy ialla fall.
Åh.. idag har jag fått ett brev. Jo ett alldeles riktigt brev med den riktiga posten. Det är inte varje dag man får det :)
Nu är det klart, den 4 December ska jag och Sandra servera på Johan och Bellas bröllop, det ska bli riktigt kul. Jag tycker det ska bli mest spännande och se vad hon ska ha på sig för kläder. Dom ska gifta sig på gruvberget så det är bara att hålla tummarna för att det inte snöar.

Var och kikade på Dennis och Sandra kattunge "Timebomb" (om man frågar Dennis, frågar man Sandra kallas den för Tjabo) i fredags. Gud så liten, man är ju rädd och bryta ett ben på stackarn när man håller i den. Men dom är grymt söta, blir lite lätt sugen på att ta en till men då ser jag framför mig hur alla dammråttor bara förökar sig, så det blir nog ingen mer, en räcker så länge man bor i lägenhet.

Lite svårt att få han att vara still. Men två kort lyckades jag få.

Lill lördag

Efter jobbet tog jag, Ludde och Mendez en joggingtur. Sen var det bara hem och snabb duscha för att sen promenera över till Ola och Alina för en tre rätters middag. Inte illa alls.
Hör och häpna, jag provade:
*Sea food (det var i förrätten typ lite bläckfisk och annat, smakade inte så mycket var lite gummiaktigt bara)
*Avokado (gick och äta inte alls nå större fel på det. Däremot tror jag inte att jag hade kunnat äta upp en hel)
* Kräftstjärtar (när man åt dom tillsammans med köttet så smakade det inte så jätte mycket)
*Sparris (samma där, till kött och potatis gick det bra)
* Bearnaise sås (Olas hemmagjorda. Riktigt god)
Jag kan ha varit sjuk eller så är det ett steg närmare vuxen världen. Jag väljer att tro på det senare alternativiet.
Hade riktigt kul, efter middan kom Frans, Marie och Drugge förbi, så vi drack och surrade. Marie hade massage stund och tröck ut mina muskelknutar. Visste inte om att dom fanns där men skönt var det när dom försvann. Vid halv fyra var det dags för oss att promenera hem. Han sova 4 timmar sen ringde väckarklockan och det var bara att pallra sig ner till tvättstuga. Gud så skönt det hade varit med en egen tvättmaskin, slippa hålla på och passa massor med tider.
Men nu är det gjort. Har fått upp lampan i sovrummet (eller Ludde har fått upp lampan, jag har mest kollat på men det är ju för att jag inte når) och två tavlor. Det blev lite bättre än bara kal väggarna där.


Ikväll blir det en tripp till Lule för att hälsa på Ida och Birger.

Hihi

RSS 2.0