Skinande rent

Igår var städakuten här och putsade fönstrerna och storstädade hela huset. Alltså det är helt klart värt pengarna att göra det här en gång per år. Det var himla skönt att lämna hemmet på morgonen och komma tillbaka kring lunch och allt var städat och fint. Nu ska jag bara få upp alla gardiner igen och ställa ut blommorna. 

Här tyckte jag att min ugn var ren men tydligen ska man kunna se igenom glaset ☺


Igår var solen framme en stund och självklart lyckades jag bränna mig i ansiktet. Får vara tacksam över att bröllopet inte är förrän på lördag så att det hinner lägga sig lite, annats får jag väl köra på mycket smink. Att jag inte lär mig att jag måste smörja in mig.

Bokat och klart

Nästa måndag kommer jag att lämna huset på förmiddan och när jag kommer tillbaka på eftermiddan är alla fönster putsade och hela huset storstädat, fatta att jag längtar!! Den senste månaden (eller månaderna) har jag bara gjort det som behövs för att huset inte ska förfalla helt totalt. När dammråttorna börjat ha möten under soffan har jag dammsugit precis där eller om Alexander spillt något så funkar våtservetter ypperligt istället för att dra fram skurmoppen. Jag tycker att det är svårt att finna tiden till att städa ordentligt, sen finns säkert den tiden om jag bara skulle prioritera bort annat men jag tycker faktiskt inte att det är så värst roligt att dra fram dammsugaren och skurmoppen. Sen måste det hända när Hardy sover och helst när Alexander är på förskolan annars har jag dom baki hälarna och det spelar ingen roll om Ludde är hemma för det är ju mycket roligare att vara kring mina ben och kolla vad jag gör.
Sist när jag faktiskt tog mig tid till att städa skickade jag över alla till Maria och Robin, det är tur att vi har extranyckel dit.
Och fönsterputsning måste ju vara ett av det tråkigaste man kan göra, det skulle vi få av svärmor och det uppskattas jättemycket!
 
I helgen har vi varit duktiga. Varit ute på gården och krattat ihop alla lövhögar som var kvar, rensade häcken från löv, barr och gamla pinnar, fått upp studsmattan (till Alexanders glädje) och gungorna. På lördan medan Ludde fixade cyklarna tog jag fram jordspaden och började gräva runt stubben på framsidan, efter mycket möda, slit och ett gäng stenar fick jag lös halva. Sen kom grannen och lånade ut en klyvyxa så jag lyckades få lös det sista. Det var ju inte så små rötter men nu är den borta och hålet igensått. Får väl hålla tummarna på att gräset tar sig. Hann även med en springtur på 7,92 (lite störande) km med snabbskorna. På kvällen blev det grill hos Chrille och Zara, det var riktigt trevligt.
 
 
 
Söndan for jag, Marika och Maria till storheden, dom skulle kolla efter klänningar till Moa och Andreas bröllop och jag skulle köpa olja och altantvätt. Jag kom hem med det jag skulle ha, Marika kom hem med ett par byxor och en stickad tröja och Maria kom hem helt tomhänt. Det gick mycket bra för deras lag. Vi är ju inte ett dugg lika när det gäller att prova kläder, Marika ids inte prova utan det ska klicka på en gång mellan henne och kläder, Maria har på senare år ändå börjat prova kläder men hon vill helst inte gå i så många affärer och hittar hon inte något så blir hon lite lätt på dåligt humör. Jag kan ju strosa länge och väl och vrida och vända på allt. En himla bra kombo alltså :)
 
 

Nike!

Fick äntligen fingarna ur igår och inhandlade mig nya springskor. Mina som jag har haft inhandlade jag 2011 så dom börjar ha gjort sitt, det är inte mycket stoppning kvar baki hälen (vilket i klartext betyder att all tyg och stoppning är helt borta). Hade två presentkort så i slutändan betalade jag 499:- så det var ju inte värst.
Var och provsprang 5 km idag och det kändes riktigt bra. Dom har 30 dagars garanti så han sa att det är bara ut och springa och känns det fel får jag komma in och byta, tummen upp för den.
Men min plan är att springa lite kortare nu ett tag innan jag har gått in dom så att jag inte drar på mig jordens skavsår (vilket brukar vara standard på mina fötter) så att man måste pausa nån vecka. Nu när jag har kommit igång är det bara att köra på. Maria har anmält oss till vårruset så nu gäller det att kapa lite tider här så att man kommer i mål under 30 min. Det har ju gått förut så det borde gå nu också.
 
Har shoppat mig en klänning till sommarens bröllop också, det blev visst två helgerna efter varandra nu i slutet av maj och början av juni. Det ska bli riktigt kul!
Det i juni är i stockholm så det blir en liten mini semester för mig och Ludde. Pojkarna får vara hemma och umgås med mormorn och morfarn. :)
 
Nästa helg drar jag och Maria till stugan alldeles själva. Ska vårstäda och fixa lite på gården. På kvällen ser vi framför oss hur vi umgås i varsin del av soffan med varsin allers och löser korsord. Nästan så att det är det som lockar mest. Fatta att kunna ligga helt stilla och inte ha någon som surrar eller piper om vartannat. Missförstå mig rätt, jag älskar mina barn mest av allt och skulle inte klara mig utan dom men ibland är det skönt att bara vara och att få prata färdigt utan att bli avbruten och att man glömmer bort vad man pratade om för att nån behövde en ny blöja eller bara var tvungen att ha vatten exakt just NU eller att dom måste ha leksaken den andra hade. Nä det ska bli en mycket skön helg!
RSS 2.0