I stormens öga

Då är midsommar helgen över. Den firades i holsvattnet med familjen ögren/lundsten/byberg plus Ida, Tina, Patrik, Kent, Andreas, Moa, Jossan, Micke och Magnus, så vi blev några stycken. Har haft riktigt kul och ätit riktigt gott. Sånna här helger matar man ju bara in tills man håller på att sprängas. På lördan drog jag, Ida, Tina och Moa ut på en fiske tur baki Larssons dass i vanlig ordning. När vi fiskat en stund kollar vi mot stugan och upptäcker att en mycket svart moln är på väg åt vårat håll, jaha då var det bara att ta upp ankaret då och börja bege sig hemmåt. Om det hade varit så enkelt hade det varit bra, fick jävlart inte upp det. Länge höll vi på att slita, backa bakåt, köra frammåt och snurra runt båten men inget hjälpte. Ringde till pojkarna för att få nån hjälp men dom kunde ju inte göra så mycket.
Efter ett tag ringde Ludde upp: "-Du finns det nå ställe vid Larssons som har tak så att ni kan gå i land där? Det vräker ner här och det är på väg åt er."
Det finns som inget tak vid den stugan så vi beslutade att fara hem igen. Fick knyta en dunk kring ankarlinan och helt enkelt koppla loss det. Sen full gas mot stugan. Tycker att det är lite mäktigt när man hör och ser hur regnet vandrar, först när vi kom in i det var det inte så mycket men sen var det som om himeln öppnade sig, det gick ju ändå bra men lite smått nervös blev man när åskan dundrade och blixten lyste upp himlen. Då är det inte okej att vara i en båt mitt på sjön. Ludde och Kent fick fara och hämta ankaret sen, vi hade lyckas kila fast det under en sten så Ludde fick dyka i och lirka loss det. Lite spänning fick vi i alla fall ;)
Annars har helgen varit mycket lugn vi har som bara sutit och surrat och mått gott. Jag och Ida har lyckas få ihop lite promenad minutrar också.
Ikväll far Tulo hem, kommer att bli tomt efter lill vovven. Katten kommer nog inte att sakna han det minsta, utan han kommer nog att vara ganska glad att över att han får tillbaka sitt hem.

Plåster.

Har fått mig ett alldeles eget plåster, lite lurvigt är det och väger väl kring en 40-50 kg, men det är ett vädigt gulligt plåster måste jag säga. Varje morgon när man vaknar möts man av en viftande svans, ett glädjeskutt och en "kram", Ludde får också svansviftningen man han får absolut inget glädjeskutt eller "kram". Tyvärr Malin du får inte igen Tulo, jag kommer att kidnappa han. Vi har ju katten men det är inte riktigt samma sak, jo han kan vara riktigt mysig,när han vill, men sen kan han ju vända lika fort och man har en katt fast kilad i vaden eller i armen. Det är väl det som är charmen med katterna, att dom är lite oberäknliga. :)
Idag blev det ett till jogging pass, tog på mig ett bälte och kopplade fast Tulo i det. Det gick riktigt bra, men nog känner man att det är han som drar. Vi sprang 7,7km och snittade 05:12min/km inte illa. Men hade jag inte haft Tulo hade jag nog legat ganska långt baki Ludde och André. Sandra tog sig också ut med oss fast på inlines, håller tummarna för att hennes höft blir bättre snart. Jag måste ju ha min spring kompis med mig.
Nä nu blir det ut på en sista sväng med hunden sen hopp i säng. Jobb imorgon.

Ska det va så ska det va


5 Arbetspass kvar!

Promenadkompis.

Nu har jag äntligen fått mig en promenadkompis som varken kan eller vill säga "nej", tycker att det är riktigt bra.  Än så länge går det bra att vara hundägare. Hade med han och joggade igår och när jag väl kom på knepet så gick det jätte bra. Först höll jag i kopplet med händena men det blev lite jobbigt efter ett tag så då knöt jag han runt midjan, värsta bra draghjälpen blev det också.
Han och Junior är väl inte riktigt bästa vänner än men Junior börjar väl mer och mer acceptera att han är här (än så länge inget klösande i alla fall, håller tummarna på att det fortsätter så).
Imorgon blir det storhandling till helgen. Fatta att det snart är midsommar. Halva sommaren har nästan gått och lika blek är jag för det. Vars fan håller solen hus?!
Juli lönen komer nog ryka så snabbt den landar på kontot, först är det midsommar, sen Boden Alive, sen drar jag och Ida till Stockholm/utomlands och sen har mamma och Carina 100 års kalas och dan efter det är det farmen. Ojoj det här blir jobbigt. Men det är ju bara sommar 3 månader per år dom andra 9 kan man sitta hemma spara pengar och ta det lugnt.

Lite skeptisk

Myshunden

Nytt extra jobb.

Fick ett extra jobb igår som persass åt Maria. Hon har lyckas brännskada sig själv på rygg, nacke och arm. Inte alls något kul. Men jag tyckte för att vara i beroendeställning var hon mycket uppkäftig och hade lite väl mycket krav, dåligt betalt var det också, fick se en film jag redan sett och lite godis. Ska nog ta upp det här med facket nån dag ;)
Idag blir man hundägare en vecka frammåt. Får se hur Tulo och Junior går ihop bara, i värsta fall får vi väl stänga in dom i varsitt rum. Men det borde ju gå bra, har klippt klorna på Junior ialla fall så att vi inte får nått utstucket öga eller liknande.
Helgen har bestått av jobb. På lördan serverades tre rätters lunch eftersom kronprinsessan gifte sig. Måste faktiskt säga att köket hade lyckas med huvudrätten och efterrätten ialla fall (var skeptisk mot förrätten så den smakade jag aldrig). Men det blir som vanligt då man försöker duka och göra fint, några snor besticken och flyttar på dekorationerna, nån vägrar äta och nån sitter och tjurar. Men det var några få som verkligen uppskattade allt vi hade gjort och då blir man glad.
Nu blir det en sväng till Lule med Malin och ikväll blir det en joggingtur. Har inte joggat på 2 veckor nu så det är som dags. Åh får på mig mina "smal" jeans nu. Uppdraget slutfört :)

6 arbetsdagar kvar!

Spännande

Nu har jag och Ida bokat en enkel resa till Stockholm onsdag den 7 Juli. Därifrån har vi planerat på att ta oss utomlands, har inte riktigt kommit fram till vars ännu men nånstans där det är varmt och billigt. Och skulle vi inte nu hitta nån sista minuten resa så får vi stanna i Stockholm helt enkelt under helgen. Där här blir nog riktigt bra. Har inte bokat nå vandrarhem heller så det är arlanda som gäller om vi inte får tag på nån resa förrän torsdan eller fredan. Det borde ju funkar, har ju gjort det förr. Kanske träffar Rastas igen :)
Försöker besluta mig om det verkar nog varmt för att ta sig ut och sola, är lite skeptiskt. Så fort solen försvinner är det inte skönt längre så jag avvaktar nog ett tag till. Det känns som om den här sommar värmen inte kommer att komma. Mycket störande.

9 arbetspass kvar!

Inga större bravader.

Farmen invigningen i lördags och självklart var man tvungen att gå. Hade tjejfest först hos mig innan vi drog vidare. Det var trevligt helt enkelt. Absolut inga större bravader, ingen grät. Ingen blev för full, ingen slogs, ingen spydde, ingen skämde ut sig och ingen gnällde en helt vanlig kväll alltså. Brolle var på scenen, är ju inte direkt något fan men han gjorde det bra.  Mådde till och med inte illa på natten när vi kom hem. Kors i taket. Sen går det ju att diskutera om det var en smart idé att gå ut när jag var väldigt förkyld men man får ju prioritera här i livet.
På söndan blev det riktigt bakishäng hos oss. Först den obligatoriska pizza sen blev det tre filmer och sjukt mycket godis. Synd bara att det inte var varmare så man hade kunnat ligga ute och fått sig lite färg.
Börjar undra när sommaren har tänkt komma. Förra sommaren var jag ju till och med brun vid den här tiden. Får väl hålla tummarna på att den dyker upp när man går på semester ialla fall. Har 10 arbetspass kvar. Så nu börjar nedräkningen :)
På söndag blir vi hundvakt åt Tulo i en vecka. Det ska bli riktigt roligt, jag tycker nog att det är mera mysigt än Ludde. Han förstår inte det mysiga med att kliva upp tidigt och gå ut på promenader. Jag får ju sällskap på morgon till jobbet och det är inte illa .
Nu har alla fått sina inbjudningar från ÖUC till midsommar. Denna gång skickades inbjudnigarna med kuvert som var stämplade Bodens Kommun Räddningstjänsten. Kan ju säga att det var många utav dom som funderade. Hihi.. ja man har inte roligare än vad man gör sig.
Har vilat nu i en vecka från all sorts motion så nu börjar jag bli lite rastlös och känner att jag borde komma igång igen. Försöker få med mig Tina på en långpromenad måst bara få tag i kvinnan först. Det här med mobiltelefon är inte riktigt hennes grej ;)

5 år senare

Idag är det studenten. För 5 år sen stod man själv där på vagnen och skrek. Gud va kul det var. Är riktigt avundsjuk på dom som har kvar att ta den. Nu 5 år senare så är man fortfarande kvar på stället man började sommar jobba på när man fyllde 18. Men jag trivs ju där, jobbuppgifterna är väl inte alltid dom roligaste men arbetskamraterna är ju verkligen guld värda. Jag har ju inte direkt nå planer på att jobba med det här resten av livet men jag måste ju först och främst komma fram till vad jag vill göra innan jag sätter mig i någon skolbänk igen, och den ska inte vara någon "bred utbildning där man kan bli lite vad som helst", utan en utbildning där man har ett jobb när man är färdig. Det var många som redan hade planerat allt innan studenten, vars dom skulle bo, vad dom skulle jobba med och hur många barn dom skulle ha inom en viss tid. Men jag är inte riktigt sån, tar det lite mera eftersom. Ibland kommer paniken men då tänker jag: "Jag är ju bara 24 år, jag har minst 60 år kvar att leva och 40 år kvar av arbetslivet jag hinner ju". Det är ju inte heller lätt att besluta vad man vill jobba med resten av livet, man kommer säkert att lessna vilket jobb man än har.
Nä ett stort grattis åt Moa ialla fall som går ut idag!

Bilder från hennes student kommer sen, tillsvidare får ni stå ut med gamla bilder från min :)

ca 13 timmar senare

klev jag upp. Kan hända att jag behövde det här. Gick och la mig vid halv elva igår när jag vaknade och tittade på klockan i morse var den tolv. Ibland måste man.
Jaha då blev man hemma från jobbet två dagar. Var verkligen i valet och kvalet igår men det är väl kanske ganska smart ändå att vara hemma så att man blir frisk än att gå och hosta och snörvla på jobbet (hör hur jag försöker övertala mig själv om att det var ett bra val). Tycker inte riktigt om att sjukamnäla mig, speciellt inte när man vet hur svårt det är att få tag på vikarier nu förtiden.
Mycket dåliga nyheter, Sandra kanske inte kan springa tjejmilen med mig. Hon har fått nån inflamation i höften. Inte alls bra. Hoppas att Camilla fortfarande är lite på, annars är det bara att bita ihop och göra det själv. Nu när jag har varit inställd på det känns det dumt att hoppa av.

Nu har ÖUC slufört uppdraget. Bara att invänta någon reaktion.

Nu är det över.

Krattningen är gjord för i år. Det tog sin lilla tid. Funderar starkt på att anlita nån stackare som behöver pengar nästa år. På halva tomten ser det inte ut som om vi har krattat alls, men men det får helt enkelt vara så. Vi hade ju lite hjälp av Melissa och Nora. Nog för att hälften av löven dom skulle he på presseningen hamnade utanför men dom försökte ju ialla fall :)

Lekte fotomodell i lövhögen, mycket uppskattat


På lördan var vi och kollade när Moa och Andreas gick på balen. Riktigt fina var dom. Lite avundsjuk blir jag på Moa, vill också gå på bal och ta studenten igen. Får väl börja plugga och göra mig en egen bal. På kvällen skulle vi fara på relaxen med Ida och Birger men eftersom badet har börjat med sommartider och stänger redan 18 så kändes det lite ovärt det för 1½ timma. Så istället blev det middag på Far East och sen hem och se lite film. Det funkade det också.

Det enda jag inte var avundsjuk på var vädret. Såg lite små kallt ut.


Självklart har man lyckas få ont i halsen nu. Jag skyller allt på Ludde som kommer hem och smittar ner mig. Så idag har det inte blivit någon jogging alls får se om det blir nå i veckan eller om jag bara tar det lungt. Farmen invigningen är ju på lördag och jag har redan bokat biljett så jag känner inte för att missa den. Lite kul måste man också få ha.

Djävulsbackar

Alla har sagt: -Det är så himla skönt att jogga på barkspår, och mycket bättre för benen. Sen blir det ju naturliga intervaller och det ger ju bättre träning.
Ingen har sagt: Det kommer kännas som att jogga i sirap och på det kommer det komma backar och inte vilka backar som helst utan djävulsbackar. Det kommer att vara svårt att bedömma hur läge man har kvar för det enda man ser är skog, skog och lite mera skog.
Som ni kanske förstår har vi varit och joggat i pagla på barkspåret. Fy fan måste jag säga, det var tungt. Vi är ju som van vid att jogga på plan mark och asfalt, inga större motstånd här inte. Efter halva vägen (då man är nog trött) ser man en backe som är mycket brant och när man tror att den är slut så fortsätter den lite till.
Jaja nu är det gjort ialla fall så nu vet vi till nästa gång. Det är alltid skönt när det är över. Men vaderna kommer nog att göra sig påminda imorgon känns det som.

På fredag blir det att ta sig till stugan för att göra den årliga krattningen. Vi är inte så värst snabba på det här stället, men det beror ju också på att jag och Maria är lediga tillsammans 1 helg på 5 veckor och krattningen är ju som inget man prioriterar.

Substitut pojkvän.

Nu när Ludde överger mig på vardagarna så plockar jag bara fram min substitut pojkvän Ida. Måste säga att hon är en mycket bra pojkvän också, igår när jag kom hem efter att ha joggat hade hon förberett grillen, potatisarna och salladen. Inte illa. Det blir bra det här i Augusti då Birger far till Ume och Ida tar sitt pick och pack och flyttar in under veckorna när Ludde ändå är i Stockholm. Jag kanske helt enkelt inte alls lämnar tillbaka henne sen ;)

I söndags for jag, Ida, Moa, Anne, Priscilla och Eva-Britt och såg sex and the city 2. Innan bion placerade vi oss på bodensia och tog oss någon cider, jag vet söndagar är väl ingen riktig drickar dag men har man jobbat hela helgen så får man. Synd bara att det blev lite kallt så att vi var tvugna att flytta oss inåt efter ett tag. Filmen var riktigt bra. Många kritiker har ju sågat den totalt men det beror ju helt på vad man förväntar sig. Jag förväntar mig ett långt sex and the city avsnitt med lite drama och lite skratt, det var precis vad man fick.

Hade tänkt vara duktig och ta mig ut på en inlines sväng idag men jag får inte riktigt med mig nån. Så lockande kändes det inte att fara ut själv men jag kan ju inte sitta inne hela dan heller när solen lyser ute. Fast man ska aldrig säga aldrig.

Har varit och inhandlat Nolia biljetter på kommunal idag. Jag är ute i väldigt god tid men dom sålde dom för 30 kr istället för 100 kr så det gällde ju att passa på. Så i slutändan stod jag där med 10 biljetter, är det billigt så är det :)
RSS 2.0