9½ liter vinbärssaft

och mer kommer det att bli. Ska bara till farmor i veckan och byta till mig vinbären hon har i frysen mot någon liter färdigkokt saft så är vi igång igen. Rabarbersaften blev riktigt bra. Nästa år kanske vi inte plockar och kokar när det är 30 plus ute, vissa blir på så himla dåligt humör då (inga namn nämnda men det var inte jag).
 
 
Joline fick en egen hink att plocka i när jag och farmor var och plockade i veckan, men hon har inte riktigt förstått det här med att stoppa i hinken i stället för i munnen, eller att inte ta från andras hinkar. Men söt är hon och det kommer hon långt med.

Ett stort kors i taket!

Idag är en stor dag för mig. Har insett att det kanske var dags att byta telefon eftersom att min ibland får för sig att stänga av sig medans jag pratar i den och det känns ju som om det inte riktigt ska vara så. Sen att det inte alltid går att svara när man slår på den igen känns ju också som en bra anledning till att köpa en ny. Så nu har jag fått krypa till korset och fått köpa mig en touch telefon, jag som lovat mig själv att jag inte ska köpa mig en sån. Men hittade en på facebook för 500 kr som bara var 8 månader gamal och då är man ju bara dum om man inte tar den chansen. 
Så nu måst jag alltså lära mig en helt ny mobil, ett nytt märke plus att den inte har några knappar. Det är nu det gäller att kunna bita ihop men jag förstår ju också att det kommer att komma en och annan svordom innan jag och den är kompisar.
Önska mig lycka till :)
 

Sporadiskt.

Det blir bara lite sporadiska uppdateringar på den här sidan. Ids som inte slå på den stora datorn och det är ju från den jag kan ladda upp bilder och en blogg utan bilder är ju as tråkig helt enkelt.
Sommaren har kommit den här veckan, varmt och skönt har det varit så jag har till och med hunnit med två dopp på alder. Varmt kan jag ju inte säga att det var men nu har jag ialla fall gjort det. Plus att jag har lyckas få lite färg så här i slutet. Det känns som om sommaren precis har börjat sen börjar man kolla på löven och upptäcker att vissa av dom har börjat att gulna. Mycket mysko.
Varit barnvakt åt Melissa och hunnit vara på teknikens hus. Det var många år sen sist jag var men dom hade i princip kvar samma saker, någon liten förändring men inte var det mycket.
Ludde hade 30 års festen i lördags. Måste säga att den var lyckad, inga större bravader fats det var så mycket folk. Skönt att det inte regnade. Kändes ibland som om jag bodde i bilen, så går det om man är nykter. Men det var riktigt trevligt. Där vid fyra tiden så var det dags att köra ut dom sista så man fick gå och lägga sig någon gång.

Jag fick också vara med på ett kort ;)


Malin och Fredrik har hunnit vara uppe några dagar. Det känns lite surt att jag just dom dagarna hade ganska mycket inplanerat men som tur var hann vi ju ialla fall med den årliga middan på panelen. Respektive fick också för en gångs skull haka på, men det var enbart Fredriks förtjänst. Hade inte han följt med så hade dom fått stanna hemma.
Jag trodde ju att jag skulle ha mycket tid över nu när jag är "ledig", men på något sätt lyckas jag fylla alla dagar. Det är inte många dagar jag har gått hemma och potat på. Skönt!
Till helgen blir det stugan över dan imorgon sen på söndag kommer Ögrens klanen förbi på middag plus att vi får en Jollis sovandes till på måndag, det var lite mera för min egen skull så slipper jag fara till Maria och Robin vid halv sju på måndag morgon, får man lite sovmorgon ialla fall.

Nä nu är det bara att ta och hoppa i sängen.

Man vet att man har blivit gammal när..

.. husvagnsförsäljarna på Nolia inte längre bara passerar en utan stannar och frågar om man "har hittat modellen man är ute efter"
For på Nolia i lördags med Ludde, Maria, Robin, Marika och Johan. När vi passerade grindarna in vände sig killarna om och underade när vi skulle mötas för hemfärd, sen såg vi inte dom på hela dan.
Hittade äntligen en T-shirt med texten "Tycker du att jag är söt så ska du se min moster" Jollisen kommer att passa så himla bra i den :) Jag, Maria och Marika unnade oss en massage, helt klart värt 100 kr. Kan ju säga att jag var ganska så slut i fötterna och benen efter ha traskat runt där hela dan. Vi hittade faktiskt några husvagnar som man hade kunnat tänka sig (om man hade varit miljonär såklart).
I söndags tänkte jag och Maria tjäna storkovan och sammtidigt bli av med lite skrot på loppis. 6 timmar senare hade vi tjänat in 176 kr tillsammans, så det blev inte så mycket storkovan men pingstkyrkans secondhand blev nog lyckliga på måndag morgon eftersom vi passerade och dumpade allt vi inte fått sålt där. Känns ändå skönt att ha vinden och förrådet rensat så om det blir en flytt så behöver man inte tänka på det.
For med Maria, joline, Melissa och Nora på hägnan igår ocj kikade runt på lite djur och lärde oss göra dockor. Tror nog att om man hade farit under helgen hade det varit mera aktiviteter, men vi var ändå där i drygt tre timmar och strosade runt.
Har även hunnit fara och handlat det mesta till Luddes fest på lördag. Det blev ett gäng med hamburgare och bröd så nu är det bäst att folk äter ;)

Nu är det på med nå kläder och invänta Ida och Bill :)

Sen premiär.

Har premiär solat på alder idag, 3 Augusti, det är inte helt okej. Förra året hade man ju hunnit vara sig less där vid den här tiden. Provade även att doppa benen men som den badkrukan jag är och som det kallhål alder är så tog jag mig ner till knäna sen upp igen för att värma mig i solen.
Har samlat ihop massor med saker till loppisen på söndag, mamma och Monica blev glada över att bli av med lite grejer. Håller tummarna på att det kommer folk så man blir av med sakerna ocksår, det som inte säljs kommer att åka direkt till återvinningen ingenting ska tas med hem.
Mamma hade beställt en body åt Humlan, grymt söt och jag lovar att den är orginell. Ska försöka komma ihåg att ta kort på när den används om någon månad :)
RSS 2.0