Kransbindning

Har försökt få Sandra att göra en krans som hon kunde sälja åt mig några år på raken nu, så jag vet inte om hon blev less på mitt tjat men istället för att hon gjorde en åt mig så fick jag och Maria komma på kransbindarkväll och göra våra egna kransar. Det var inte alls krångligt, jag behöver bara köpa nå dekorationer så är den färdig sen att hänga upp på dörren. Kan hända att min blev ganska så jätte stor men ska man ändå göra en så :)



Imorgon är det första advent, gud va fort det går. Jag har då julpyntat klart, bara granen som saknas men den får komma in senare. Det kommer att bli spännande att se hur mycket vi får passa Alexander från att dra i glittret och från att ta pumlorna. Har vi tur är han inte så brydd, har faktiskt två tomtar ståendes på tvbänken som ham bara rört en gång och har dom rått stå helt orörda.
Jag längtar tills han blir så pass stor så att man kan sitta och se på julkalendern med han.

Snuvad på middan!

Jag, Ida och Heli hade planerat att gå ut och äta i Lule igår. Gud va jag har sett framemot det, bara få vara vi tre och surra en massa. Känns som om det var längesen. Men det går inte alltid som man har planerat, det började regna och vart glashalt på vägarna, dom ställde in alla bussarna i Lule så det kändes inte sä säkert att ta sig dit.
Nu är det fram med almanackorna igen och försöka matcha in en nya dag och det är fan inte lätt.
 
Tänkte att jag skulle vara smart igår och tog pulkan när vi skulle gå till stor och liten, tänkte att då somnar inte Alexander. Jag underskattade tydligen barns förmåga att kunna somna var som helst.
 
 
Det går framåt med en vila per dag, han är ju grymt trött och man måste hålla han sysselsatt från 10 och fram till lunch annars somnar han, men igår hade han till och med sovit två timmar på eftermiddan så han börjar kanske vänja sig snart.
Peppar peppar, han har sovit 3 hela nätter på raken. Det har aldrig hänt förut, han har ju sovit nån enstaka hel natt men inte flera efter varandra. Håller tummarna för att det här är någon ny vana han har tänkt börja med :)
 

Powernap

Nån vaknade 06 idag, försökte få han att somna om men halv sju var det bara att kliva upp. Men det var någon som överskattade sin pigghet och en timma senare slocknade han i knät på mig. Stackars liten.



Försök nr 1

Idag har vi börjat att Alexander bara ska vila en gång per dag. Var faktiskt inte alls så jätte svårt att hålla han vaken till efter lunch, man såg på han att han var trött men han var inte värst gnällig.
Snabbt somnade (slocknade) han i vagnen utan napp. Han vaknade efter ca en halvtimme och då fick han den så somnade han om igen.
Nu när det är så här kallt ute är jag lite kluven till att ge han nappen när han sover ute, är rädd att han ska få köldskador kring munnen. Sen känns det även bra att börja vänja av han vid den så smått redan nu.
Min plan var ju att han skulle sova minst två timmar, men det var tydligen inte hans plan. Han hade vaknat efter bara en timma det var inte så att han var svår sövd ikväll.
Ja det kanske går till sig, han kanske lär sig att han bara får sova en gång och då börjar sova längre, vi får se on det här håller annars får vi gå tillbaka till två gånger ett tag. Hade varit bra bara att få in rutinen innan han börjar på dagis.



Fler timmar på dygnet, tack!

Alternativt kan jag ta fler dagar på veckan. Det känns som om det är så mycket jag vill hinna med, fara och hälsa på folk, hitta på roliga saker med Alexander och Ludde, få lite ordning i huset, köpa julsaker och julklappar och det känns som om det enda jag hinner med är jobbet, skolan och sen hem för att äta, sova, plugga eller byta av Ludde så att han kan fara på jobbet. Jag tänker att snart kanske vi får nån ordning på det här, nån sorts rutin.
Det är ju inte så länge kvar av skolan (vi blir klar v 16) och då får jag ju tillbaka tisdagar och torsdagar för nu är det ju ingen idé att planera nå dom dagarna, speciellt inte torsdagar eftersom att boxningen är då på kvällen så hela dan går som bort.
Jaja bara att kämpa sista månaderna nu :)

Namnbyte.

Ibland funderar jag på om Krasch hade varit ett bättre namn åt Alexander. Igår testade han att lägga sig på sin badboll som inte hade nog med luft, så det slutade med ett faceplan på golvet, sen hade han stupat hos Maria och Robin, händerna efter sidorna och ansiktet först. Lite näsblod hade uppkommit. Idag har han lyckas skalla vagnen på något sätt så det blev ett märke vid ögat.
Tur att dom är tåliga.



Man lär sig nå nytt varje dag.

Idag har vi haft en föreläsning av en tandhygienist på skolan, jag är väldigt imponerand över att det finns folk som vill jobba som det. En stor eloge till dom, själv hade jag haft väldigt svårt för det. Satt till och med och halvblundade när hon visade vissa bilder. Usch så äckligt.
Man kan ju bli manisk för mindre. Nu jävlar ska det borstas och tandtrådas!
Tydligen så det farligaste vi gör för tänderna på lördagskvällarna (eller alla andra kvällar) är att äta ostbågar och dricka Cola, dom två tillsammans var tydligen ingen bra kombination, och det näst sämsta var att äta chips och dricka Cola. Så i mina öron betyder ju det här att godis är helt okej ;)
Byter man däremot ut colan mot t.ex. Fanta blev det inte lika farligt. Alltid lär man sig något nytt!

Bus och mat

Var bjudna till Åkermans igår på middag. Pojkarna fick busa av sig, dom är grymt söta tillsammans. Lika korta och lika blonda tultade dom runt och hjälpte varandra, Alexander visade Viktor hur man använder diskmaskinen och Viktor skjutsade runt Alexander på tåget. Skönt att dom har ro att roa sig själva så vi fick äta och surra.



ketchupkriget

Vi är inte helt överens vad gällande vilken ketchup som ska ätas i huset. Ludde påstår att heinz är det bästa och jag (som har rätt) kör på Felix. Så det blir helt enkelt så att den som handlar bestämmer, igår handlade jag :)



När vi handlar tillsammans är det den som hinner lägga ner den först i vagnen. Ni hör ju vilka problem vi har.
RSS 2.0