Bakdag

Har lurat Mamma i en vecka nu att hon skulle baka och äta middag med mig och Maria ikväll, men istället skulle hennes jobbarkompisar bjuda henne på middag för hon fyllde 50 i onsdags. Hon hade inte riktigt förstått vad som hände när alla från hennes avdelning kom fram från toaletten i omklädningsrummet och sjöng för henne. Synd att vi missade det, hade varit kul att se hennes min. :)
Vi har bakat ungefär hela kvällen idag. Kom till Maria vid fem och började på engång. Har tagit paus så att vi har fått i oss någon middag och sen har det bara varit att börja om igen. Köket har sett ut som ett mindre slagfält.Det blev: chokladtårta, rulltårta, falsk toscakaka, morotskaka och chokladbollar. Jossan hade värsta idéen så att man slapp rulla dessa chokladbollar, hon hade sett på Ernst jul och han hade gjort så med köttbullarna. Sagt och gjort vi stoppade all smet i en plastpåse och klippte ett hål så att man kunde "dutta" ut lite smet. Då vet inte jag om det är vi som har konstig humor men alla tre höll på att avlida. Måste ju bara påpeka också att hålet var mindre i början och ju större det blev, desto roligare blev det.


Jaha imorgon blev man ett år äldre då, och absolut inge klokare. Vet fortfarande inte vad jag vill göra när jag blir stor. Kommer väl på det när jag börjar närma mig 40 kanske. På dan blir det fika hos Maria och på kvällen går vi ut med mamma och pappa och äter middag. Det ska bli riktigt mysigt.

Swiss..

sa det bara så var den dan borta. Tänkte att det skulle bli en lång dag eftersom jag jobbade 7-16. Men fort var det gjort och så var det dags att gå hem. Känns så himla bra att vara tillbaka igen. Lite nya pensionärer att hålla koll på annars var det mesta som vanligt. Är ändå lite roligt hur tiden nästan står stilla inne hos en del, även fast jag varit borta ett år så är rutinerna inne hos vissa inte rubbade för fem öre :) Det känns helt enkelt som hemma.

Nytt vardagsrums bord lyckades vi plocka hem i lördags. Mycket fint. Blev ändå en ganska lång shopping tur. Först var vi runt på alla möbelaffärer här i Boden (dom är ju bara 2 men ändå) sen blev det en sväng till gammelstan för att kika där. Det slutade dock med att vi for tillbaka till första stället och köpte ett bord. :) Har sagt att vi inte ska ha nå mer i oljad ek för vi är helt enkelt för lata för att olja in dom (vi gör det men det tar ett tag innan man får fingrarna ur helt enkelt). Men ändå blev det ett i oljad ek. Jaja nu är ju alla sakerna inoljade så vi behöver ju inte göra det igen förrän nästa år.

Imorgon blir det nog en shopping tur igen (har egentligen ingen som helst ekonomi för det här, men det är tur att sparpengar finns). Var förbi Sussie idag och hon hade hittade en grymt snygg Marilyn Monroe tavla som var gigantisk på dollar store för 300:- så imorgon drar jag med mig mamma och håller tummarna på att den finns kvar. Måst få upp nå på väggen i datarummet.

Ligger lite före i planeringen och har redan börjat kika på sommarsemestern. Jag vet att det inte alls är säkert att jag är kvar på samma ställe men förhoppningsvis, för är jag det så kommer det här att bli jättebra.



Efterrätt ala Cathrin :)



Ny bordet


Okej, bilden blev lite suddig. Men fatta storleken. Håll tummarna för att denna är kvar.

"Försvinn!"

Ludde låter så trevlig mot mig när jag försöker vara go med han. Sen att jag gör det för att jävlas är en helt annan sak ;) Han är lite rädd för att bli smittad så just nu håller han sig på behörigt avstånd. Jag får väl vara glad över att han låter mig sova i sovrummet den här gången :)
Hatar att vara för sjuk för att gå på jobbet och för frisk för att vara hemma. Det är ju helt meningslöst. Jag hade ju kunnat dra fram dammsugaren så har jag nå att sysselsätta mig med, men det är så förbannat tråkigt. Jag är ju ledig i helgen så jag hinner då också om jag skulle få för mig det.
Eftersom jag är smittfri imorgon blir det en sväng till Bodens Möbler för att kika på ett vardagsrumsbord. Får väl se om vi lyckas hitta nå.
Ikväll ska vi göra go middag, kött i ugn med idaho potatis, pepparsås och sallad. Riktigt gott. Har lånat film av Tina så det blir att mysa ner sig i soffan sen.



På riktigt..

Den här gången är det faktiskt synd om mig på riktigt. Vaknade inatt vid 3 tiden och kunde nästan inte svälja för att det gjorde så ont. Så jag ställde klockan på 7 så att jag kunde fara på öppna mottagningen vid 8. Har tydligen lyckas dra på mig halsfluss på nå konstigt vänster. Så nu blir det piller i 10 dagar och ingen ansträngade fysisk aktivitet på lika länge plus en vecka efter. Det känns ju bra nu när jag kommit igång igen. Promenera i lugn takt fick jag göra, det är ju alltid nånting.
Om jag har lagt min jacka på en plats så tycker ju jag att jag har "paxat" den platsen. Men inte alla håller med om det, utan i stället sätter man sig på jackan. Tycker inte om väntrum med massor av gamla människor helt enkelt. Dom har som sina egna regler.

Nu blir det nog tv:n en stund.

Tung månad.

Januari är en tung månad, både för plånboken och för att försöka bli nyttig. I våran släkt så tror vi inte riktigt på att sprida ut födelsedagarna utan vi samlar dom flesta på en och samma månad istället. Så på två dagar har jag hunnit vara på lika många födelsedagsfikan. Nu blir det paus i en vecka och sen börjas det om igen. Det här året har jag och Maria klippt navelsträngen och ska inte fira hemma hos mamma och pappa. I vanliga fall brukar vi slå ihop med mamma eftersom hon fyller tre dagar innan oss och det blir mest praktiskt så (plus att man kan vara i huset istället). Men i år ville mamma fira själv eftersom hon fyller jämt så då får vi vara hemma hos Maria istället. Jag kom på den smarta idéen att nu är det Marias tur att ha fikat i 24 år och sen roterar vi och firar hemma hos mig, hon var inte lika på den idéen, fattar inte varför ;)

Sjuk har man lyckats bli också, eller inte riktigt sjuk men det känns som om någon tryckt en fotboll i halsen på mig. Har som vanligt inte riktigt tid med sånt här så det försvinner nog snart. Men tar det nog lugnt med träningen i veckan så att det inte blir värre. Får väl ta mig ut på långpromenader istället för gymmet några dagar så borde det lösa sig.

Ume resa är planerad. Nu jävlar tar vi oss äntligen iväg. Det blir nog tåg istället för bil. Mycket bättre. Hatar vägen till Ume, mestadels bara skog så man blir ju knäpp efter ett tag. Det här blir roligt flickor :)

Sista helgen.

I helgen är det sista helgen på åc, sen den 25 säger jag "hej hej" till ågården igen. Mycket skönt. Som sagt är det absolut inget fel på stället jag är på nu men ågården är ändå som hemma för mig, och ska jag nu jobba med det här ett tag till så är jag hellre där. Hittills har jag fått till sista mars så vi får väl hålla tummarna att allt går bra för Magnus och att han trivs på skolan så blir det längre sen.

I går hade jag snowboard lektion med Sandra. Det gick ändå över förväntan ;) Ja det är klart att hon föll några gånger (eller 100) men det är ju sånt man lär sig av. Först drog vi till Pagla men det var inga bra backar att provåka i (antingen för brant eller så han man bara upp på och åka fem meter sen var det över) så vi drog till gamla hederliga Gruvberget istället och där var det bättre. Jag tror nog att hon kan bli riktigt haj på det här om vi bara håller igång. Nästa vinter har hon lovat att vi ska vara coola tillsammans.

Kompisar hittade vi på Paglavägen

Blir inte riktigt klok på det här..

Va faan, förra veckan var det 30 minus och nu i veckan har det till och med varit 1 plus grad och det har kännts som om det vore April och inte Januari. Ska ju inte klaga, eller jo det ska jag för jag vill ha lite kallt. Det ska vara kallt nu, så är det bara. Om någon månad kan tö vädret komma.
Har lovat Sandra att jag ska försöka lära henne åka snowboard på fredag. Vi får väl se hur det kommer att gå. Jag är absolut inte någon världsmästare på snowboard, jag vet bara hur jag tar mig nerför backen. Får väl se om vi lyckas undvika sunderbyn ialla fall, kan ju vara ett plus i kanten. Tur att skolorna har börjat så att det int är nå ungar i backen man kan köra på :) Det här går nog bra.


Känns ju att man lever idag...

kondition blev det som sagt igår, 20 min joggning, 10 min promenad och 25 min roddmaskin. Hade först tänkt köra en 30 min på rodden också men blev helt enkelt kräkless dom sista fem minutrarna, fy fan, måst ju vara den tråkigaste grejen som finns. Kan ju lugnt säga att det känns att man lever idag, ändå tyckte jag att vi var grymt duktiga på att stretcha efteråt, men icket. Har träningsvärk i låren, ryggen och svanskotan (?!?! tydligen kan man få träningsvärk där också) Men det är bara att härda ut, imorgon blir det långprommenad innan jobbet, har jävlart bestämt mig för det här nu. Gäller bara att fortsätta på samma stuk hela tiden.
På kvällen blev jag, Andreas och Moa bjudna på middag hos Maria och Robin. Karibisk lax bjöds det på. Mycket gott måste jag säga. Sen blev det tv med morots- och gurkstavar. Nyttigt värre (sen att vi fika lussebullar, knäck och mjukpepparkaka efter maten är något jag inte räknar med)
Idag har jag, Maria och Moa haft en hel dag i Lule. Skulle egentligen köpa ett vardagsrumsbord men hittade inget som jag riktigt ville ha. Så det blev att shoppa inne i stan istället, Moa som egentligen var den enda med pengar hittade två tröjor, jag däremot som inte hade pengar köpte två basic tröjor, en stickad tröja, strumpbyxor, vanliga strumpor och en skjorta åt Maria (som också var pank). Det är bra med presentkort och spargris ;)

Lika som bär!!
(fast den ena väger bara 5kg och den andra cirka 7,gissa vilken. Tips: det är inte Robin)


Nyttigheter

3,26 min

Kanske är det längsta telefonsamtalet jag har haft med morfar. Det är inte ofta han ringer och när han väl gör det så brukar det gå ganska snabbt. Han är som en riktig norrlänning, inte så pratuför ;) Men otroligt charmig. Vi måste ta oss till dom snart för en övernattning. Det är väldigt mysigt att vakna upp hemma hos dom.

Var på ljusbehandligen idag. När jag öppnar dörren kommer Agneta mot mig och säger: -Jag hörde på stegen att det var du som kom.
Hon är inte den första att känna igen mig på stegen, en kvinna som jag spring vikade på dagis med sa att hon alltid hörde när jag var på väg mot fika rummet. Så ibland hann jag inte ens sticka in huvudet innan hon ropade Hej Cathrin.
Ludde påstår att jag både släpar och stampar med fötterna på samma gång. Men det är ju omöjligt så jag tror att han ljuger ;)

Idag blev det styrke träning och imorgon ska jag och Maria köra lite kondition. Tänkte att jag skulle hoppa lite hopprep också som alla säger är så bra. Får väl se hur länge man orkar (3 min skulle jag tippa på).

Ikväll blir det lugnt, ska följa med Maria och titta på när Sara och Helena dricker, mycket roande ;)


Inte direkt shorts väder idag...

Termometern visade på minus 31 grader idag. Hade planerat med Malin att ta en promenad eftersom hon åker hem imorgon, så det var bara att pälsa på sig och bege sig ut.Det blev underställ, fleeceställ, reima täckbyxor, dubbla tjocksockar, jacka, halsduk, skotervantar och pälsmössa, nej jag kände mig knappt som michillingubben :) Men frös gjorde jag verkligen inte, fick ta av mig vantarna efter en stund för att det blev så varmt.
"Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder"



Shopping tips: Om du vill slippa köer och trängsel är det mycket bra att fara och shoppa i denna kyla. Ingen annan som är nog dum för att ta sig ut.

Myskväll & IKEA sväng

På fredag lämnar Malin Boden för Kallinge igen, känns som om hon nyss kom och det var så mycket man skulle hinna med. Men vi får ta det nästa gång. Malin och Maria kikade förbi igår på filmkväll med frusktsallad. Fruktsallad är helt klart underskattat, grymt gott blev det.

Tulo utmanade ödet en gnutta


Har nästan alldeles nyss blivit färdig med att få upp grejjerna från IKEA. Det blev ändå köpt ganska mycket, nu saknas bara vardagsrums bordet sen är jag ganska nöjd. Tyckte ändå att vi var otroligt snabba där inne, vi kom vid 11 snåret och var ute från varuhuset vid 14 tiden sen var man ju tvungen gå runt på affärerna som ligger brevid och kika lite också. Så vi började väl rulla hemmåt vid halv fyra, en hel dag helt enkelt. Kände att det var tur att vi inte hittade nå bord där, hade inte riktigt fått plats med allt i bilen. Marika hittade nån byrå som tog upp ungefär halva bagaget, men allt går bara man vill. Sen att jag hade en tavla som var och dunkade mig lite då och då i bakhuvudet nästan hela vägen hem och att jag och Marika satt ganska kloss mot varandra är ju smällar man får ta ;)
Hade tänkt köpa en kriställkrona till vardagsrummet först men sen hittade vi nån lampa som såg ut som en vit maskros, mycket läcker så den blev det istället. Det vi inte riktigt hade tänkt på var ju att skiten ska ju sättas ihop också, 160 st pappersgrejjer som skulle klickas på "spröten", Robin var inte nog snabb att ta sig härifrån så han åkte på att stoppa fast dom flesta av "blommorna". Det är något magiskt med IKEA möblerna, spelar ingen roll vad det är eller om det bara är två skruvar som ska skruvas i, så fort förpackningen öppnas försvinner allt mitt tålamod. Ja allt ska väl inte vara lätt heller ;)

Jag vet att jag bara har en pose, men jag är bra på den ;)
Dags att få in allt i bilen :)

Säker packning ;)

"Blommlådorna" 40st i varje


Självdisciplin som en sprutnarkoman.

"Nu ska vi försöka dra ner på lite socker och sånt efter jul och nyår när man tryckt i sig mat och godis konstant i en månads tid"
Jo grattis.. höll inte ens första dan. Det har med självdisciplin och sånt finns inte riktigt i min värld :) Allt är ju så gott. Har ialla fall gått till jobbet idag och kommer forsätta att göra det, mitt parkeringsbevis har nämligen gått ut och om jag inte förnyar det så har jag inget annat väl än att pälsa på mig ocg promenera. I morgon är då ett gympass inbokat efter jobbet så förhoppningsvis kommer jag in i stimmet igen.
Har haft besök av familjen Janson/Hansson och Ida, Birger och Karin ikväll. Druckit lite julmust och ätit lite knäck ;) Lite dåligt samvete har jag för jag och Ida har lovat Karin att vi ska ta oss till Ume och hälsa på. Måste hinna innan sommaren ialla fall för då är hon färdigutbildad. Vi är inte så snabba utav oss helt enkelt, men nu måst vi verkligen ta tag i det här. Kan vara skönt också att komma bort en stund.

Väntar fortfarande på att människor ska ta beslut. Det börjar närma sig nu.

På onsdag är en IKEA sväng inbokad. Det här blir bra :) Lite orolig bara eftersom det ser ut nu som om jag får åka ensam tjej med minst två killar vilket kommer betyda att jag inte hinner vara med så är dom ute ur butiken och färdig handlade. Jaja.. får väl se till att ta hand om bilnycklarna så att dom inte kan lämna mig ialla fall ;)

Nä nu är det nog dags för spikmattan en sväng...

Nytt år, nytt liv.

Det brukar heta så. Men innerst inne vet vi att det inte kommer att funka, allt kommer att rulla på som vanligt :) Inga större nyårslöften blev det i år.
Nu har vi äntligen fått internet, fast har ju klarat mig väldigt bra i en månad utan, får bara fara runt lite mer och hälsa på människor så att man kan betala räkningarna.
Julen var bra, firade julafton i dagarna två, först den 23 hos mamma och pappa och sen den 24 hos Luddes föräldrar. Fick då det jag hade önskat mig och lite till. Så jag ska då inte klaga.
Nyår spenderades hos Maria och Robin. Beställde mat från O2 mycket bra, inte så farligt dyrt heller, 200:- per person och då fick man efterrätt också. Helt klart värt att slippa stå och slava vid spisen. Hade riktigt trevligt ialla fall, inga större skandaler ;)
Fick mig en två dagars också, Nicklas ringde igår och tyckte att vi skulle ta nån drink. Så det var bara att hoppa in i duschen och sminka till sig igen. Satt och surrade och spelade "med andra ord" lite lessen för att Nicklas och Samme lyckades slå mig och Totte två gånger. Skyller på att jag inte hade med mig Maria för då hade vi ägt ;)
Malin är ju som sagt i Boden så det har blivit lite promenader och ganska mycket surrande, synd bara att tiden går fort så snart åker hon igen. Gäller att ta tillvara på dagarna som är kvar.
När det har gått för lång tid mellan inläggen har jag bara svårt att komma på nå att skriva. Så det får vara bra så helt enkelt. :)
GOTT NYTT ÅR åt alla!!

Hur man roar sig i 25 minus!



23/12 & 24/12



Nyårsafton!


Med andra ord!

RSS 2.0