Inte helt okej.

Igår klev Alexander upp 05:20, idag vaknade han 04:15.Ludde tog över han i sängen för ibland så somnar han om då, men så var icket fallet imorse (eller inatt rättare sagt strax baki fyra är det fan inte morgon). Klockan fem gav jag upp och klev upp med han, hade ju ändå ställt klockan på 05:30 eftersom jag skulle upp och jobba. Då fick ju Ludde vila 1½ timma iallafall innan det var dags för han att ta över.
Håller tummarna för att det här är en period, som slutar typ idag så att det inte är någon ny grej han har fått för sig. Jag som precis accepterat att sju är tiden vi kliver upp i den här familjen oberoende om det är helg eller inte, man kan inte bara ändra på det sådär utan att fråga först.
 
I söndags gjorde vi som alla andra moderna mäniskor (eller lata välj själva) och beställde mat via coop på internet. Idag fick vi våra12 kassar levererade vid dörren. Inte illa alls måste jag säga. Slapp ta oss till en matvarubutik och bli irriterade på varandra och på människorna i butiken. Kanske inget som kommer att hända varje månad men det var jävligt bekvämt och helt klart värt 149:- i frakt.
Nu är då frysen full och vi har mat för hela månaden.
 
 
Dags att ta sig till sängen om det blir en tidig "morgon" igen.

Sugen någon?!?








Min moster har tre stycken kvar. Själv blev jag riktigt sugen, Ludde är inte helt med på min idé. Söta som socker var dom och jätte lena. Jag går väl nöja mig med åka och hälsa på dom och snusa lite.

"Ny" säng.

Vi har en junior säng till Alexander men innan den ska användas så ska den slipas och målas. Och nu under vintern är det ju lite svårt att göra det utomhus. Så tills jag har fixat den så får han sova i spjälsängen men igår tog vi bort ena sidan på den så att han hinner vänja sig vid att sova i en "vanlig" säng.
Det resulterade i att jag två gånger i natt har varit och hämtat han i köket och vardagsrummet och en gång har han varit på väg att börja leka med bilgaraget. I morse vaknade jag vid halv åtta av att det lät inne i vardagsrummet, så jag ropade på han och då kom han tassades med två leksaksburkar i händerna. Ludde hade åkt på jobbet tio i sju så jag har ingen aning om när Alexander har klivit upp. Det hade ju varit bra om han skulle förstå att han kan komma in till oss när han vaknar, men jag tänker att han kanske kommer på det sen. Vi har ju barnsäkrat hela huset så risken att han gör illa sig om han kliver upp innan oss är inte alls stor.



Gravidförsäkring.

Jag måste erkänna att jag faktiskt inte hade tänkt att skaffa en gravidförsäkring med Alexander. Jag tänkte: "vad kan hända?!". Men efter övertalning från Maria så gjorde jag det iallafall, sen har jag som glömt bort den där.
Nu när jag kollade igenom papper så började jag läsa på försäkringen vad den egentligen täcker och då stod det att den täcker sjukhusvistelse om man varit inlagd mer än tre dagar. Eftersom att försäkringen slutade gälla när han fyllde 6 månader så kollade jag upp preskriptionstiden på den också, 3 år. Hur bra som helst.
Så i måndags ringde jag till Folksam för att få veta hur jag skulle göra. Jag antog att jag skulle vara tvungen att skicka in ett intyg på att vi varit inskrivna i 10 dagar och att jag var tvungen att fylla i nån anmäla och så.
Men icket, vi löste allt på telefonen, inge krångel alls och det tog väl en kvart så var allt färdigt. Så nu fick vi helt plötsligt extra pengar, vilket alltid är välkommet. Vet precis vad dom ska användas till också :)
Tack Folksam för snabb och trevlig service.

Låsjävel

Här trodde man att man var smart och bytte ut det vanliga låset till skåpet på jobbet mot ett kodlås, eftersom jag har en tendens till att glömma den där nyckeln hemma lite då och då. Det var en smart grej fram tills idag då låset bestämde sig för att helt enkelt inte funka. Lite lätt irriterande.
Eftersom jag jobbar inom ett kvinnoyrke så är vi ju inte betrodda med verktyg som hade kunnat klippa upp låset utan jag måste ringa vaktis som inte finns på huset och eftersom han har mer än ett boende i stan så är inte riktigt att få upp mitt lås prio ett för han. Så det var bara att skippa jobbkläderna och jobbskorna, är tacksam över att jag den här gången inte hade på mig vinterkängorna och täckbyxor i alla fall. Man får vara glad för det lilla.
På måndag skulle han finnas på bygget så antingen om man haffar han då eller om jag får ta med mig ett eget verktyg, kan ju även hända att låset får liv igen och funkar. You never know ;)
 
 
 
 

Isolering

Då välkomnar vi helgen och med den Alexanders första magsjuka. Det här ingick inte i mina planer för helgen, jag skulle ju fika med Jocke och på söndag skulle vi ut hela kusingänget på skotertur, grilla lite korv och åka lite bob med ungarna. Men istället så är vi isolerade här hemma, får väl passa på att städa bort julen.
Trodde att han var på bättringsvägen men sen kom kvällsfikat upp och en stund efter det kräktes stackarn ner hela sängen. Det som är skönt är att efter han har spytt och gråtit en liten stund så är han som vanligt igen. Inte hängig och gnällig.
Håller tummarna för att stackarn inte spyr nå mer inatt utan att det nu är över.



RSS 2.0