Kronogård.

Har haft en mycket bra helg i kronogård. På fredag blev det lugnt. Vi åt gott och spelade lite spel. "Med Andra Ord" åkte fram och lagen var ju såklart killarna mot tjejerna, självklart spöade vi dom :)
Marias bästa förklaring:
- Men ååååhh, man kan ha det i rumpan när man är liten!!
Alla andra: - VA???
- Bosse Ringholm. Man kan ju ha ringmask i rumpan, eller var det springmask?!
Jävligt långsökt om int annat. Behöver jag säga att detta blev ett uttryck som användes flitigt hela helgen.
På lördan var det bara att forsla sig till kåbdalis för snowboard/slalom åkning. Lite orolig var jag första åket både på upp och ner vägen med tanke på att det var ganska många år sedan jag stod på snowboarden. Men det sitter då kvar än. Vurpade inte så himla mycket faktiskt, och största vurpan jag gjorde var inte ens mitt fel så den räknas inte. Dom hade skaffat en sittlift, värsta nära döden upplevelse måst jag säga. Första gången var jag lite små rädd hela vägen eftersom man är i samma höjd som granarna. Dom andra gångerna var jag inte lika rädd under själva färden men på- och avstigningen var inte riktigt min starka grej. Lyckades på något vis nästan alltid bli puttad av liften när jag skulle kliva av den. Nä tacka vet jag dom gamla hederliga bygelliftarna, även fast dom sliter sönder ljumskarna på en. Det blev åndå några timmar i backen så man var ganska mör när man kom tillbaka till stugan. Så det blev en ganska lugn kväll på lördan också, "Med Andra Ord" kom fram igen och vi spöade killarna (som vanligt) två gånger. Är man bäst så är man.
Blev tyvärr inget åkandes idag för det snöade och blåste som fan på morgonen. Så det var tur att vi inte köpte två dagars kort för då hade man väl varit tvungen att åka bara för sakens skull.
Det här med att växa upp är nog inget för mig och Maria. Matkrig blev det idag till frukosten. Som vanligt så är de hon som börjar, men hon glömmer som bort att jag faktiskt är starkare än henne.


Läskigt.

"Cathrin posen"

Den äkta varan:


Målet är nått

Är faktiskt väldigt stolt över mig själv idag. Lyckades jogga i en timma på bandet. Allt sitter väldigt psykist. Jag delade upp timmen i tre etapper (egentligen 4), dom första två delade jag upp på 20 min var, sen dom sista 20 minuterna delade jag upp i 10 min och dom 10 minuterna bestod av 3 låtar var, så klarade jag av en timmas jogging lätt som en plätt.
Men träningsvärk kommer nog garanterat att komma i morgon, har redan kännt av det idag. Trappor och sätta sig på låga stolar har inte riktigt gått så smidigt som det brukar. Men lite måste man ju tåla :)
Har varit idag och sett Shutter Island. Tyckte att den var riktigt bra, så den skulle jag rekomendera åt folket.

Nä, ville bara meddela att jag varit duktig idag :) Hurra till mig! :)

Att det ska behövas en kvinna..

för att fixa saker.
Har bett Ludde att sätta fast kablar efter väggen och att göra back up på våra bilder på datorn så att dom inte försvinner om det kraschar. Kablarna har jag väl tjatat om ett tag nu (kanske sen vi fick alla möbler på plats efter flytten), bilderna har bara varit uppe på tapeten några dagar, men enligt han skulle det ta mycket lång tid att fixa nå back up på dom. Så idag blev jag less, 5 min (om ens det) tog det att fixa bilderna och en 10 min att fixa kablarna. Att det ska vara så svårt. Måste däremot köpa mera kabelklämmor till andra väggen så att dom kablarna också kommer på plats. Inga problem alls!
Kommer vara gräsänka i en vecka nu. Sa åt Maria och Robin att nu är det deras tur att ta hand om mig eftersom vi tog hand om Maria när Robin var borta. Robin kollade bara mycket konstigt på mig. Förstår inte varför. ;)
I morgon ska jag prova mig på att jogga en timma. Det borde gå, har ju klarat 50 min så 10 till borde inte vara nå problem alls. Ska försöka, när vägarna tinar fram, att ta mig ut och jogga lite. Det kanske är lite roligare än att springa på gåbandet, nu är jag så beroende av att det måste va nå bra på tv så att jag kan koncentrera mig på den istället.
På fredag bär det av mot Kronogård. Kul kul!

Blir så trött

Det är då ett enda tjorvande fram och tillbaka i den  här kommunen. Man blir helt enkelt less till slut och orkar inte ens bry sig, jag tror att det är det som dom har räknat ut. Först hette det att vi kan inte göra nå åt erat schema för ni är för lite folk. Så alla andades ut och tyckte att det var en mycket bra lösning att låta saker och ting vara som vanligt. För schemat är ju helt okej. Men helt plötsligt så går det att fixa till schemat. Jag ser verkligen framemot att få jobba lika många dagar som en heltidare och få en 75% lön, ja jag vet att vi kommer att ha kortare dagar men jag tar ju hellre en lång dag och får vara ledig 2 dagar innan helg istället för 2 korta dagar och bara vara ledig 1 dag innan helg. Åh.. jag blir så less ibland. Kan dom inte bara låta saker och ting vara som det är och inte hålla på att peta en massa. Eller låt dom som jobbar fixa schemat. Om man bara visste vad man ville bli.

Dags för boxning.

Ögrens Upplevelse Centrum (ÖUC).


Dom här otroligt vackra kuverten har idag dimpt ner hemma hos Micke, Jossan och Magnus. I dessa kuvert finns en packningslista och matsedel för Kronogård nästa helg.
Har man lite att göra så..
Tror nog att jag och Maria ska säga upp oss och öppna en egen resebyrå, skulle inte vara så dumt. Vi kan ju som det här nu ;)

Ute helg

I helgen har det varit en riktig ute helg. For till stugan fredag till lördag och var ute med skotern. Synd att jag jobbade fredag dag så att det blev en kort sväng med skotern bara det var ju helt gudomligt väder. På lördan blev det en lite längre sväng och lite grillning med Tobbe och Lotta med familj. Synd bara att solen inte visade sig så mycket. Har träffat på väldigt många renar längs skoterspåren vid stugan, mycket fina djur men dom är ju inte direkt kända för sin intelligens. Springer sicksak över vägarna så att man inte kommer förbi, när man stannar för att man tänker att dom ska få springa ifrån en så stannar dom också och kollar vad man pysslar med. Egentligen måst jag säga att det är ganska mäktigt att ändå få vara så pass nära vilda djur. Mötte även en älg idag på väg hem från stan ståendes vid sandenkiosk rondellen där den stod och väntade på att få gå över gatan.. Mäktigt värre :)
Idag har jag, Ida, Birger, Heli och Sabina varit ute i Lule på Gråsjälören, riktigt mysigt. Grillade och satt och solade lite. Synd bara att det blåste så mycket men lite måste man stå ut med. En långpromenad blev det också, mycket härligt. Kan ju hända att hemvägen över isen blev lite lätt tjorvig och det blev lite små diskussioner men lite äventyr skadar ju inte (eller hur Sabina?!) :) Varm om fötterna blev man ju efter ett tag.

Snyggaste paret i stan

Ser ni renarna?! Lite för mörkt kanske.

Please mind the gap.


Ingen utlandssemester blir det i år. Hade ju tänkt att åka med Maria och Robin under Alive helgen, men då har Ludde fått någon ny befattning när han ska fara till Afghanistan, så någon dag efter vi hade tänkt fara till Kroatien ska han fara till Afghanistan i två veckor för att reka. Så det krockade lite lätt. Maria sa att jag kunde ju följa med ialla fall men det lät inte lika lockande att fara som femte hjulet. Vi får helt enkelt ta det nästa år istället :)

"Det är precis därför du inte får betalt för det här"

Ludde var inte helt nöjd med min klippning igår, han påstår att det blev snett men jag tyckte då att det blev ganska rakt. Det här med att klippa frisyrer är inte riktigt min grej, snagga däremot är jag riktigt bra på ;)
Tog mig till Lule igår för en promenad, sånt måste man göra nu förtiden när alla ska envisas med att flytta ifrån mig ;). Väldigt skönt var det ute, missade solen men det gjorde inte så mycket.
På kvällen testade jag och Maria Step igen, tänkte att nu har vi ialla fall lite koll sen förra gången så man slipper känna sig helt lost. Men icke, då är det en helt ny koregrafi hon kör. Förra veckan var jag nästan skicklig om man jämför med igår. Fattade ingenting. Så nu kanske vi skippar det här.
Idag blir det lite Body Pump och sen ikväll blir det 60 års kalas.

fick upp dom sista gardinerna i måndags. Måste faktiskt säga att jag är riktigt stolt över mig själv :) Blev inga kuddöverdarg, tror nog att jag blev lite för ambitiös, får ta det nästa il jag får.

Lycka!

Att man kan bli så lycklig så fort solen kommer fram. Det är nästan värt att leva  4 månader i total mörker bara för att få känna den här känslan när den får för sig att komma fram igen.
Helt unberbart!


Alice i Underlandet var riktigt bra. Lite små snurrig självklart men det är ju boken och den tecknade filmen också. Men helt klart värt pengarna. Nu vill jag bara se Shutter Island för den verkar också bra.

Jag och Ulrika fick ett uppdrag av Eva-Britt och Åsa på söndan. Snabba var vi på att lösa ut den :)





Tyckte att den blev riktigt bra, speciellt med huset i bakgrunden. Ja, har man inte saker att göra så fixar man sig saker att göra.

Mognad?!

Nu är bägge gardinparen sydda och inte en höjd röst, en hotelse eller några ledsna miner den här gången. Mycket imponerande. Kan hända att vi till och med börjar mogna lite :)
Har bara fått upp ett par än så länge, har inte riktigt bestämmt vilket rum dom andra ska vara i men dom är ju färdiga ialla fall :)
Är faktiskt väldigt stolt över mig själv och känner mig riktigt huslig. Har inte tagit bort symaskinen än för jag kom på att jag borde sy igen ett hål i ett par byxor och sy in en tröja, och om jag plockar bort maskinen är risken stor att det dröjer ett halvår / år innan den kommer ner igen. Så det är bäst att passa på. Kan tillochmed hända att jag får för mig att sy kuddöverdrag med tyget som blev över, har inte riktigt bestämt mig än.


Får väl ta kort på dom andra när jag lyckats få upp dom :)

Helgen kommer att bestå av jobb och bio. Alice i underlandet i morgon. tror att den kan vara riktigt bra.
Nä nu är det solsidan!

Helt underbart.

Blå himmel och strålande sol. Så fort solen tittar fram så känns allt mycket lättare. Det var till och med härligt att ta sig till jobbet imorse. Stegen kändes ovanligt lätta när det för engångsskull var ljust ute och den varken snöade eller blåste. Man ska ta till vara på dom små sakerna här i livet :)
Har varit ute på promenad med Sandra efter jobbet och fått surra lite.
Maria skulle kika förbi vid tre och hjälpa mig att sy mina gardiner (vi får se vem utav oss som tar sig levande ur den här situationen). Jag borde nog ta och skruva upp gardinstängerna så att jag har nå att hänga dom på, kan vara ett plus i kanten.

Fortsättning följer...

Helgens bravader!

På fredan blev det party i Lule hos Ida och Birger. Gjorde lite drinkar och var på väldigt bra humör :) Utgång blev det också. Först drog vi oss till Olivers så att man fick dansa lite. Det var fan längesen jag var ut. Vid ett snåret började vi dra oss mot All Stars. Blir så less på dom här stockholmsfasonerna med VIP köar och skit. Står man och håller på att frysa ihjäl och man ser in att så fullt är det inte, men vakten håller kön för att han kan (?!) också glider det förbi nån jävla lirare. Nä, tänkte starta mig ett eget kriminellt gäng så kanske jag också får gå före i kön. Puckon. Blev lite sent så jag och Ludde tog oss väl till Ida och Birger vid tre, halv fyra någon gång. Men till och med att jag inte mådde så värst illa.

Födelsedagsbarnet

"total eclipse of the heart
"


Mådde till och med hyfsat på Lördan. Lite ont i huvudet men det måste man ju ta. Efter bakissalladen (jo till och med det, ingen bakispizza här inte) så var det bara att börja röra sig mot Boden igen och göra sig redo för nästa party: Bartömning hos Linda och Kent.
Åt middag hos Maria och Robin sen bar det iväg. Roligt hade jag, så länge det varade. Kan hända att jag drack lite för snabbt för där vid elva snåret så mådde jag inte så prima längre. Toaletten blev snabbt en nära vän. Ringde till Ludde och tyckte att han måste fixa så att jag tar mig hem till Maria och Robin.
Han: -Jag tar Marias nycklar och ringer en taxi åt dig så får du fara hem.
Jag: -Du menar väl inte att du ska sätta mig i en taxi själv?!
Ludde som den gentlemannen han är stänger igen toadörren och säger: -Jaha då var ju min kväll förstörd. Jag måste ju åka hem med henne.
Man tackar och bockar (kan hända att jag hade tyckt likadant men man kan ju faktiskt tänka det tyst). Maria fick tillslut äran att följa med mig hem. Halv tolv var vi i deras hus och jag var ialla fall nerbäddad. Eftersom jag har en mycket snäll och omtänksam syster tar hon kort på mig när jag inte har en av mina finaste stunder och skickar runt till lite folk. Blandannat till mamma och pappa. Väldigt snällt tänkt. Men vi sov ju ialla fall inte bort hela söndan utan åtta var vi uppe, var inte riktigt kry då heller utan höll mig ganska still i soffan till bakispizzan kom, den här gången behövdes den.

(blev inte så många bilder den kvällen)


Nä nu är det bara på med kläderna och ut på långpromenad i snöstormen.
RSS 2.0