7 år av kärlek

28/7 2002


Älskar dig gubben!

Målnings projekt

Nu har man äntligen fått fingrarna ur (efter en del påtryckningar av pappa som tycker att vi har ockuperat hans förråd) att måla träsoffan till stugan. Så idag har jag varit mycket duktig och slipat och grundmålat den. Så imorgon blir det att köpa lite färg och börja förvandlingen. Den kommer att bli svart och vit. Det blir nog bra.

Så här snygg var den. Efter bilden kommer senare

Lördagen spenderades i lule på utflyttningsfest hos Sabina. Mycket trevligt. Fick träffa lite annat folk vilket alltid är kul :) Fick oss en ganska så behövlig promenad innan skjutsen från Boden kom :) Lite trångt i baksätet bara men finns det hjärterum...


På söndag efter lite bakis pizza var det dags att flytta Idas lägenhet till släpet. Gick oväntat fort. Det är sånna här tillfällen man är glad över att hon bara har haft 20 kvm att leva på :) Det var nog bra att vi hade med oss pojkarna som organiserade allt på släpet, för hade det bara varit jag och Ida så hade sakerna nog tagit upp lite mera plats.


Måste bara vissa denna bild. Jag och Maria var förbi Magnus som köpt en gammal volvo igår. Det finns ju faktiskt mer än ett sätt att laga saker på. När frågan blev: Varför?! Blev svaret: Det är mycket billigare att ta från naturen!

Sköna semester

Nu har man hunnit ha semester i några dagar. Mycket härligt.
Var i stugan under helgen med Ida, Heli och Sabina. En perfekt helg måste jag säga. Vi höll nog oss mer i båten och fiskade än vad vi höll oss på land. Strålande sol på söndan så färg fick man då alltid (sen om det var brun färg eller röd färg kvittar ju) Var väldigt stolt över oss eftersom vi till och med lyckades hitta till kallkällan alldeles själva. Sen att det tog ett tag för oss att styra båten till land är en helt annan historia ;) Det är så skönt att bara vara och inte behöva tänka nästan alls.

Lite godis är aldrig fel :)



"This is my boatface"

Sabina fixade maten

Baki Larssons dass finns alltid fisk


For tillbaka till cilivisationen på söndag och på måndag var det bara att packa ryggsäcken och dra sig till stugan igen med Maria, Robin och Ludde.Sämre väder denna gång men vi redde oss ialla fall. Jag och Maria var grymt duktiga och stoppade golvlister i hela stugan, utan att slå ihjäl varandra. Ganska bra :)
Idag har det blivit en sväng till pite för att strosa runt inne på pdol området under dagen. Det är som samma gamla men jag tycker ändå att det är lite mysigt. Fick äta langos och kolla på folk ialla fall :)
Jävligt duktiga killar.

Har hjälpt Ida ikväll att packa det sista för flytten. Så på söndag är det bara att slänga in allt på släpet så är det färdigt. Kommer att bli ganska tomt när hon väl tar sig till lule. Vem ska jag nu våldgästa efter jobbet för en te och filmkväll?! Jaja det är ju en vecka kvar tills den riktiga flytten äger rum :)

Nä folket nu är det nog dags att dra sig tillbaka!

Sista dan!

Gud så skönt. Bara imorgon kvar sen är det semester i 2½ vecka. Ska enbart ligga och göra absolut ingenting. Får se hur länge det håller. Brukar ju blir lite lätt rastlös efter ett tag men jag hittar väl alltid på nått att göra. Resan till malmö är då inbokad sista helgen i Juli och nu i helgen blir det stugsväng.
Var och spelade bilbingo i tisdags kväll. Var fulsatt bil och inte en enda vann. Mycket besviken blev vi. Men man kan ju inte ha tur varje gång (har än inte lyckas ha tur där).
Det går som bra för mina och Marikas motionsrundor: drar på oss inlinsen och åker i ca en timma sen lyckas vi alltid hita nån man kan dricka vatten hos och på nått konstigtvis så har dom alltid nå go fika att bjuda på. Så vi går ju som plus minus noll känns det som :) Men vi kommer ju oss ut ialla fall, det måste ju räknas lite.

Nä hörrni, som sagt 1 arbetsdag kvar :) (om jag ska vara riktigt noga 6½ timma kvar)

Känns skönt att veta att stugan är helförsäkrad

Maria var ganska nära på att tutta eld på köket i måndags. Varm olja på gas spis och frusen köttfärs var tydligen ingen bra kombinitation. Jag är väl inte den bästa kanske att ha med när sånt händer för jag höll på att garva ihjäl mig medans hon hade full panik. Ja men det är sånt som händer :)

Har hunnit vara på alder i en timma idag innan molnen kom in och det började regna. Lite sol har man fått ialla fall. Nu väntar jobb i 3 dagar till sen är det semester! Gud så skönt.
Ihelgen blir det stugan med brudarna. Kommer att bli grymt härligt. Håller tummarna på sol bara :)

Vissa dagar borde man bara stanna hemma.

Igår var en sån dag.
Det började med att hem telefonerna slutade fungera. Bägge ligger och blinkar "basstation" och jag kände att jag inte riktigt orkade engagera mig i det. For sen med Maria in till stan för att gå på marknaden och äta thai mat. Gick och skulle ta ut pengar, trycker in kod och allt och väntar på att få ut kortet. Men icket. "Kortet behålls" står det så fint på bankomaten. Jaha så det var bara att traska till banken och beställa ett nytt.
Tog oss till slut på marknaden och fick oss lite mat.
Sen vidare till en läkare som skulle kika på eksemet jag har i handen. Då tycker hon att jag ska ha på mig en bomulsvante på höger hand i en vecka för att skydda. Jaha då såg man ut som Michael Jackson då.  Jag vet att jag inte ska vara negativ för hon försöker ju ialla fall få det bättre men jag ser ju som problemen när jag är på jobbet med denna vante. Fick nå salva som jag skulle hämta ut på apoteket och eftersom jag inte hade nå kort tänkte jag att jag använder stugkontokortet och bara föröver pengarna sen. Men var inte säker på hur mycket pengar det var på det så jag går till en annan bankomat och ska ta kontoutdrag, men eftersom det inte riktigt var min dag så snodde även denna bankomat detta kort. Såklart har banken hunnit stänga så på måndag är det bara att gå dit.
Hade som tur var 120:- i börsen och salvan kostade 118:-, nångång måste man ju ha flyt.
Sen hem för att slå på datorn, funkar tangentbordet då?! Nä såklart inte. Då slår man på tvn istället, nej nej för bilden hoppar från stor till liten, önskade just då att jag hade gått med på att köpa en ny tv.
Snäll som Marika var kom hon, ungarna och Johan förbi på kvällen efter dom varit och köpt godis så jag fick tröst äta lite grann :) Jag och hon for sen ut med inlinsen, är ju lite förvånad över att jag inte trillade med tanken på dagen.

Har jobbat idag, men jag har kort helgen så det känns skönt. Ikväll blir det inlines igen, ska visa Marika Marias hus så att hon vet vars hon ska våldgästa sen :)

5 arbetsdagar kvar.

Huslig

Ja vet ni ibland slår dom sidorna till hos fröken Ögren också. Igår sydde jag och Maria gardiner till sovstugan, vilket tog ganska många timmar. Snett, vindt och skevt blev det, men som tur är så är stugan lite skev också så det borde nog jämna ut sig i slut ändan. Lite höjda röster blev det, hot om att inte få sitta barnvakt eller få komma in i huset kom också, men det är sånt man får skaka av sig helt enkelt.
Forsatte på min husliga linje idag och fick för mig att putsa fönstrerna, eftersom att det tydligen var min "tur" i år och jag har ju som skjutit upp det ett ganska bra tag nu. Kan ju inte direkt påstå att dom blev skinande rena men man ser ut från dom ialla fall.  Har till och med planterat om en stackars liten blomma. Ja Maria jag vet att jag borde göra det med två till men ilet försvann som och inga krukor hade jag. Jag tar det nästa gång :)







Var och åt "avskedsmiddag" igår med Malin, Petra och Maria på panelen. Så gott så :) Malin lämnar nu Boden igen, lilla solstrålen, och åker tillbaka söder ut imorgon. Har varit jätte skönt att ha henne hemma så här länge. Allt känns precis som när vi var mindre. Ska verkligen försöka ta mig dit senare i höst.





Har även hunnit vara med Sandra idag när hon tatuerade sig. Den blev jätte fin. Lite sugen blir jag att göra en till men jag måste ju som först hitta ett motiv. Kan ju som vara en fördel.



Bilbingo med Heli och Ida är inplanerad nästa vecka. Även en stug sväng också :)
Fortfarande 6 arbetsdagar kvar. Men snart är helgen klar och då är det bara 3 kvar.

Om jag inte var säker innan...

så blev jag det ihelgen. Inget mc kort för nån av systrarna Ögren än på ett tag.
Jag och Maria skulle vara duktiga och ta stugmoppen och hämta enris till när vi skulle röka fisken. Först fick vi inte igång skiten så Ludde fick hjälpa. Sen var det mer än vingligt på stigen. Två gånger lyckades vi ta oss i diket. Vi har som samma syndrom, när man känner att man inte har kontroll:Gasa. För det blir så bra så.
Efter mycket om och men tog vi oss tillslut dit vi skulle. Sen att hitta enriset var ju också ett projekt. När vi väl lyckas få ihop lite som vi trodde var enris och tagit oss tillbaka till stugan kollar Robin skeptiskt på oss och bara skakar på huvudet.
Tydligen var det ljung. Så han tog med sig Maria på ett studibesök i skogen så vi ska veta till nästa gång. Ja det är inte alltid lätt.
Annars har vi bara tagit det lugnt i stugan. Har klipp lite gräs och kollat lite när pappa, Ludde och Robin har byggt räcket till altan. For en sväng till Bjässand på Lördan och hälsade på i Luddes föräldras stuga. Blivit förkyld också, men snart släpper det :)

(Så här går det om man inte pratar med varandra om frukosten. Blev lite bröd ätning under helgen)



6 arbetsdagar kvar!

Premiär tur

Jag, Sandra och Marika tog på oss våra inlines och tog oss en premiär tur igår. Vi tänkte att vi tar det lugnt i början, sävast lät som en lagom sväng att åka. Det vi inte riktigt räknade med var att det tar ju som ett tag att ta sig till sävast. Så våran "lugna" första gång blev en tur på 1½ timma med en del uppförsbackar. Men det gick ju bra. Sandra var den enda som lyckades snubbla och det räknas som inte för hon satt aldrig på marken. Kan ju säga att jag hade lite träningsvärk i vaderna och ryggen sen. Men det är bra, då märker man ju att man har rört på sig. Vi blir nog bra på det här i slutet av sommaren. Såg nog mest ut som tre elefanter på skridskor men med lite träning så :)


Drog med mig Marika på dan till alder. Grymt skönt. Kanske till och med badar nästa gång :)


Har för övrigt upptäckt bara för nån dag sen när jag låg och svettades som mest i soffan att vi faktiskt har en takfläkt i vardagsrummet. Så nu går det för fullt på dagarna. Ibland blir man lite hemma blind.

9 arbetsdagar kvar :)
RSS 2.0