Alive

Nu är alive helgen över. I vanliga fall när man är på stan brukar det vara ganska dött men under en helg per år lever Boden verkligen upp.
På fredan var Maria så snäll och lät mig, Malin och Petra förfesta i hennes lägenhet så vi skulle slippa cykla in till stan. Tog oss ut vid 22 för Malin skulle promt se Marcus. Fick (som vi sa) stå i folkhavet där luften stod still och vänta på han i en halvtimma. Två låtar blev det sen var det in på öltältet och kika runt. Ganska full proppade var båda tälten. Lite dåligt i år eftersom dom hade flyttat hela området till andra sidan sjön för att dom skulle så gräs, så det rymdes ju bara två stora öl tält och då blir det lite lätt trångt.
Träffade några gamla ansikten också. Alltid lika kul. Kan hända att sista cidern var onödig men det är ju sånt man ofta kommer på försent. På natten blev det thai mat, var nog lite för generös med chili såsen för det brännde ganska bra. Raggade upp Ludde och Bella vid frasses och sen var det bara att ta sig hem. Tyckte lite synd om Bella som fick skjuts på Luddes sadel. Inte så skönt kanske.
Vaknade vid tolv snåret på lördan och då var det snabbt i med frukost och ut en sväng i solen. Sen var det bara att ta sig till området och kika runt lite. Mådde väl inte så där alldeles bra vill jag påstå. Var och kollade när dom hade skoterrace på bodträsket. Men det blev lite långrandigt efter ett tag. Så spännande var det inte att se på när dom sänkte skotrarna. Vid fyra var det dags att dra sig hemmåt och göra sig färdig igen innan det bar iväg till Sandra. Satt nog mest ute på balkongen den kvällen, fick för mig att det var en gnutta svalare där :)
Sen bar det iväg igen. Lite mera folk ute denna dag men inte lika mycket folk som man kände igen. Tappade bort alla en sväng och fick min sockervadd :) Men som tur är inte området så stort så man hittar alltid igen nån. Försöktte hitta bollen som man kunde springa på vatten med men jag måste ju har varit helt blind, hittade den ingenstans.
Mådde bättre än vad jag trodde på söndan. Det blev bakis pizza med hela gänget och sen blev det en sväng till Åkerholmen för bad och sol. Ni ska ju inte tro att jag hoppade i frivilligt men när man väl blivit i slängd var det inte så kallt.
På kvällen blev det stylista hos Ida och senare film med henne, Heli och Sabina. Mycket bra bakis dag.


Ny frisserad är man också. Väldigt härligt, höll på att bli tokig där en sväng. Har fått ett infall idag, Sandra ringde och berättade att hon köpt inlines, och hur bra det är och att det hade ju varit kul om nån annan också hade det så att man kunde åka tillsammans. Jag har ju ett par hemma utan broms och som är tre storlekar för stora så det blev att ta sig till intersport när jobbet var över. Så nu står dom så fint i hallen. Jaja detta blir säkert bra :)
Bara man lär sig så.
I kväll blir det grillning hos Sandra och Dennis. Gott gott.

10 arbetsdagar kvar.

Årets första dopp.

Sån jävla härlig dag idag. Var ute på morgonpromenad med Malin vid halv åtta på morgonen. När jag klev upp vid kvart över sju var det redan 18 plus i skuggan. Blev bara en timmes promenad. När jag kom hem var det dags att väcka upp Ludde. Han var inte speciellt nöjd med mina väcknings metoder men även om han blev lite småirriterad så tog han sig upp :)  Sen var det bara snabbt i med frukosten och dags att fara till alder och steka :)
Tog årets första dopp. Grymt kallt och jag kan ju säga att det tog ungefär en kvart innan jag tog mod till mig på bryggan och hoppade i. Ludde säger att jag inte är något roligt badsällskap. Men det är sånt han helt enkelt får stå ut med.
När folket började komma vid ett var det bara att packa sakerna och fara för jobbet väntade vid tre.
I helgen blir det Alive och strålande sol skulle det vara. Mycket bra.

Räknar bort imorgon, 12 arbetsdagar kvar :)

Maraton

Jag och Ida har haft Saw maraton igår. Tog oss inte igenom alla fem filmer men tre betade vi av ialla fall. Dom andra två sparar vi till en regning dag. Man får mera koll på läget när man ser dom efter varandra.Men jag kan ju säga att vi spenderade några tillfällen under filten när det gjorde som mest ont.


Det har varit gudomligt väder nu hela veckan och förhoppningsvis så skulle det hålla i sig under helgen. Får hålla tummarna för det. Blir så lerigt annars. Som sagt så jobbade jag hela midsommar helgen. Men jag tar hellre midsommar än alive måst jag ju säga. Jag, Malin och Marika for förbi stugan en sväng på lördag kväll och fick oss lite rökt abborre. Inte dåligt. På söndan blev det go fika med jordgubbar. När det är midsommar så måste man ju :)

Imåndags blev det promenad med Sandra ute i byn. Jag måste erkänna att det är jävligt mysigt där ute och inte så värst långt i från stan heller :) Men nu är det inte hus vi ska titta på. Sen blev det inte mycket gjort, Sandra for och hämtade Johanna och Maria kom förbi, drog ut filten på gräsmattan och vi intog ryggläge resten av dagen. Man måste passa på när solen väl är framme :) Lyckades som vanligt bränna mig på armen. Fattar inte riktigt vad jag gör när jag solar speciellt inte när jag ofta lyckas bränna mig fläckvis. Willmus var också med på ett hörn.

Imorgon blir det morgonpromenad med Malin. Kan vara skönt så att man tar sig upp i tid :)
13 arbetsdagar kvar till semester. Nu börjar nedräkningen.

Bakning och svanistramp

Nu har Malin parkerat sig i Boden i 4 veckor. Har saknat flickan ganska mycket även fast det inte var så länge sen hon var här :)
Så i onsdags blev det den obgligatoriska långpromenaden följd av bakning med henne och Marika. Jag och Malin är ju inte direkt välkända för våra bakverk men även fast dom inte ser så bra ut så är dom grymt goda. Lite små missöden måste man ju räkna med, som att ett helt vaniljsocker paket gick åt plus ganska mycket florsocker. Men det ger en bra kick.


Under våran lång promenad hittade vi uthyrning av svanar i bodträsket. Så i torsdag bar det av i svanisen. Jävligt jobbigt må jag säga men jag tyckte att vi kämpade på väldigt bra. Lyckades ta oss från björknäs ända till tc och en liten bit längre. Andreas och Moa kom och kikade på oss så dom fick lifta till kvarnängen. Inte illa. Lite jobbigt med motvind sen men det är ju träning för låren om int annat :)


Sen på kvällen begav jag mig till Marika och hjälpte till att skruva ihop IKEA möbler. Var mycket stolt över mig själv eftersom att jag inte blev upprörd. Kan ju bero på sällskapet också ;) Tog mig därifrån vid 01:00 då hade dom bara en möbel kvar :) Marika hade storshoppat.

Nä hörrni folket, hoppas alla får en bra midsommar. Själv kommer jag att spendera den på åcenter. Men med tanke på vädret så är jag inte så ledsen.

Paltkokning & hård helg

Har varit jävligt sugen på palt ett tag. Så i torsdags slog vi till och bjöd Maria, Robin, Tina och Patrik på palt. Blev faktiskt ganska så bra om jag får säga det själv :) Mätt blev man då :)
Sen hade Tina tagit med sig rabarberpaj till efterrätt. Det slank ner både en och två bitar. Att man sen inte kunde röra på sig under resten av kvällen det var en helt annan sak :)


Helgen har varit ganska hård :)
Ifredags blev det panelen med gamla jobbet. Gud va jag saknar dom. Jag ska inte klaga på stället där jag är för dom är jätte bra, men personalen på trean kommer nog alltid att stå mig närmast. Efter panelen blev det en sväng till Tommy för lite påfyllning av drickat och sen bar det iväg ut. Först på Olivers vilket inte riktigt var party. Vi var väl som bäst 15 pers (om man räknar personalen också) på hela stället. Ganska dött. Så det blev en cider där och sen en sväng till Bränna där det var lite mera folk i alla fall. Några danser hann man med :) Lite rödvins smakande, förstår inte varför jag vet ju att jag inte tycker om det. Men det lät som en bra idé just då. Sen var det dags att sätta sig på cykeln och ta sig hem.
Vaknade på lördag vid 13:00. Får lika mycket ångest varje gång man vaknar så sent, tur att solen inte sken. Gled runt i morgonrock ett bra tag innan det var dags att göra sig i ordning för tjejkväll och utgång på farmen.
Drog i väg till Maria vid sex snåret, då var det bara att öppna mera cider. Blev mycket skrålande och surrande innan vi tog oss ut på farmen. Party stämmningen i bussen låg på hög nivå :) Alltid lika kul.
Tappade bort dom flesta som vanligt i början med lyckades lokalisera dom efter inte allt för länge :)
Dansade till Star pilots och drängarna såklart. Maria lyckades fälla Marika så hon fick halva cidern i ansiktet och liknade lite lätt en tvättbjörn. Så dom drog i väg på toa så jag fick haka på Cathis och Madde. Lyckades få tag på dom igen när husbandet börjat spela men då var det tydligen dags för oss att ta oss hem. Ringde stackars Magnus som alltid ställer upp. Men inte var han direkt munter och pigg när han plockade upp oss, och inte blev han muntrare utav att ha full och fullare i bilen ;)
Väl hemma hos Maria igen höll jag på att bli utelåst, man tackar. Det var nog länge sen jag skrattade så mycket. Hade nog gjort allt för att ha en film kamera den natten. Tre tjejer fick vi plats i Maria och Robins säng. Inte många timmars sömn kan jag ju säga.


(Magnus blev mycket less efter mycket tjat att han körde för fort så han stängde helt enkelt av bilen och rullade)


Söndan däremot var jävligt lugn. Efter att vi lyckas masa oss upp ur sängen blev det bakispizza med nästan hela kusin gänget utom Marika som var tvungen gå på barnkalas (kan ju inte påstå att jag var avundsjuk). Sen blev det riktigt bakis kväll hos Ida med massor och tjej-tv-program och Bröllops duellen. En skön dag helt enkelt.



Solstrålen är på väg till Boden :) Stannar hela 4 veckor tror jag. Det ska bli riktigt kul.

-Vars är dörren! Haha så jävla bra :)

Stugsväng & Invigning

Jag är inte så snabb på det här :) Har aldrig påstått det heller.

Har hunnit vara i stugan en sväng från torsdag till lördag. Hände inte nånting spännande. Vi klippte gräset och Ludde lyckas (som vanligt) he sönder saker. Denna gång blev pappas gräsklippare offret :) Ja den var väl lite gammal och slut men det är konstigt att dom alltid ger upp när han använder sakerna ;)
Annars var det mest kallt. Det klarnade upp där på fredag kväll och Spaak kom förbi för en fiskesväng. Fick nästan upp en fisk på mitt pimpel och Ludde och Spaak fick inte upp någon allst på deras kast. Men man kan inte alltid ha tur.

Altanbygge på gång

Offret


På lördan var det invigning av farmen. Förfesten började hemma hos Ida vid två. Sen var det bara att traska iväg till Sandra och Dennis för lite grillning och lite mera party.  Jag var nog inte världens bästa kock. Lyckades först tappa Ida och Helis kött på gräset. "Jaja det bränns ju bort"
Sen lyckades jag välta ut Ida och Helis plus mitt och Luddes kött på gruset. Så det var bara att skölja av bitarna och äta och se glad ut. Lite extra kryddat och lite extra knaprigt men men. ;)
 Kvällen var trevlig med mycket folk. Tog ett tag att komma igång men väl på bussen så slår det till ;) På farmen lyckades vi såklart tappa bort dom flesta men det är lite det som är charmen.
Tror det eller ej: När jag ville hem så tittar Ludde på mig och säger: "Nu när det är som roligast?"
Det är inte ofta han vill stanna längre än mig. Så jag Ida och Heli ringde snälla Magnus som fick plocka upp oss och ta oss hem.
Men det var kul. Farmen var som den brukar vara, mycket folk och bra stämmning.
Dock lite besviken på mig själv för att jag glömde party hatten. Inte bra.

Skön dag

Vi tog oss till sorforsen igår. Det blev en liten omväg men vi kom iväg ialla fall.
Kände först på morgonen att jag var lite optimistisk när jag drog på mig shorts och linne för så varmt blåste det då inte. Men ju närmare storforsen vi kom desto bättre väder blev det ;)
Blåste fortfarande men man kunde stå ut med det (vi hade ju filt med oss)
Jätte härlig dag. Det måste göras om igen snart. Det är så otroligt fint därborta. Men jag intalar mig själv att det är närmare varje gång jag far dit. det vill som inte fastna i huvudet att det ändå är 10 mil och världens tråkigaste väg.
Men det är smällar man får ta.
Har också inhandlat party hatten till på lördag. Så söt jag kommer vara ;) Ska bara övertala Sandra att ha sin hatt också så blir det här nog bra ;)

Idag har jag varit i lule och shoppat en sväng. Hittade inte så mycket, fick med mig hem ett par byxor, en bikini och en mascara. Hittade däremot en Heli, det var inte illa :)
Raggade upp Ida sen i sävast och for till mamma och pappa och såg på stylista som mamma så snällt spelat in åt oss (ja vi är lite nördiga, men vi trivs med det) Sen blev det promenad med Sandra.

Har förövrigt äntligen fått dit mina bokstäver på bilen. Den är så snygg nu.



Storforsen


Partyhatten ;)

Jag var så nära

Fan. Hade värsta drömmen igår. Sprang ett lopp och ledde jätte mycket, hade bara en bit kvar till mål linjen och då ringer väckarklockan. Snoozade och försökte drömma samma dröm igen. Men icket. Mycket störande.

Jaha då har man varit på jobbet exakt hela helgen och det har varit kanonväder ute. På lördan var jag en gnutta skadeglad för det var mulet på morgonen men sen sprack det upp, på söndan var det strålande sol fram tills att jag slutade då bestämmde den sig för att gå i moln. Man måste ta tillvara på varje tillfälle så igår när jag hade rast drog jag ut en handduk och låg nedanför ågården och solade.
Ligist som försökte kasta en vattenfylld handske på mig, men han var inte så träffsäker så jag klarade mig väldigt bra.

Idag blir det en sväng till storforsen för picknick. Härligt härligt!

RSS 2.0