Halmstad

Har hängt i Halmstad i en veckas tid, kom hem i måndags med barnen. Ludde har börjat plugga där nere så vi passar på att "semestra" lite. Det är en mycket fin stad, bara synd att vi bor på den absolut högsta toppen så att ta sig ner till stan är inga problem men att ta sig hem blir som ett träningspass med barnvagn och två barn. Jaja jag får se det som vardags motion.
Resorna dit och hem gick förvånansvärt bra, på sista flygresan blev Hardy väldigt less men det kan man förstå. Jag trodde att jag skulle få springa och jaga Alexander men han höll sig och om han försvann var han snabbt tillbaka. 
Men några saker har jag lärt mig till nästa gång:
* Bromma flygplats har inget lekställe och är väldigt litet, tre och en halv timme där är inte att rekommendera.
 * Innan det ska ätas ska det kissas, annars kan man få lämna maten innan man ätit upp
* Mutor, mutor och mutor är bra att ha
* Babblarna är en guds gåva när man vill få två övertrötta barn att somna på flygbussen.
 
Ludde har en trea i Halmstad så pojkarna har fått dela rum, så från det att vi har kommit hem har Alexander velat sova inne hos Hardy. Kan tänka mig att det känns tryggt att ha någon med sig i rummet, nu sover Hardy bara halva, om ens det, natten tillsammans med Alexander innan han vaknar och kommer till oss, men det räcker säkert för Alexander. Och så länge han vill är det bara att dom sover med varandra. Jag har någon liten förhoppning om att Hardy också ska känna att han har någon hos sig och börja sova hela nätter (önsketänkande,  jag vet). Så vi får väl se om vi flyttar över Alexanders säng till Hardys rum så kan dom använda hans rum som lekrum och så kan vi ta bort extra sängen.
 
Imorgon är det nån liten unge som blir 3 år. Oj va det går fort nu.

Kaos i natten

När Hardy kom över inatt tog jag mitt täcke och la mig i hans rum. Kände att det behövdes efter en vecka själv med barnen. Släcker alla lampor och lägger mig på kudden. Vaknar vid 02:00 av att Alexander skriker och grinar inne på sitt rum, tänker att jag måste upp fort innan han väcker Hardy men eftersom det är blecksvart inne i rummet så hittar jag inte ut! Jag får lite lätt panik och går runt i rummet och försöker orientera mig, går in i leksaker och hyllor innan jag äntligen hittar dörren. Alexander har såklart redan hunnit in i vårat sovrum och väckt Hardy och Ludde så nu grinar bägge ungarna.
Fick ut han från sovrummet ganska snabbt. 
Då kan man ju fråga sigvad våran son ville så där mitt i natten, jo han ville ha sina bilgardiner som var i tvättstugan  (?!?!). Nämen visst!
Så han fick in dom på sitt rum, däremot så kände jag att klockan 02:00 på natten börjar jag INTE med att byta gardiner så dom fick hänga på en stol och sonen blev nöjd..
Skulle bra gärna vilja veta ibland vad som försigår i barnens huvud.

7 år senare

Äger jag en EGEN 100% på ågården plan 3!! Fy fan va glad jag blev när chefen ringde. 
Kommunen har haft massor med tjänster ute på arbetsförmedlingen så jag sökte 10 av dom tjänsterna. Jag har inte haft några större förhoppningar på att jag ska få nått eftersom jag har tänkt att det lär vara ett gäng med mera år än mig som söker.
Men så idag ringde telefonen och det står "ågården chefen" på displayen. Jag började le redan då för jag tänkte att det finns inte så mycket annat hon skulle kunna vela. Fattade inte riktigt först att jag hade fått den utan trodde att hon bara skulle kolla om jag fortfarande var intresserad men nu är papprerna på väg och från och med 1/10 kan jag stolt säga att jag äger en helt egen 100% och jag behöver inte fundera på vars jag ska jobba och hur länge jag ska få vara där. Sen att det blev på trean är ett stort plus, min älskade våning med dom bästa arbetskamraterna. Helt otroligt!

"Du ser inte så fräsch ut"

Vi tackar Maria för den ärliga kommentaren i fredags.

Lyckades dra på mig en riktig dagis förkylning dagarna innan vi for till Stockholm. Jag hade hoppet uppe att den skulle hinna försvinna innan vi for men på fredagen var den fortfarande kvar och snäppet värre. Sen blev jag inte direkt piggare av att gå runt på stan och gå runt på tjejmilen området i någon timme. Så när vi väl kom fram till hotellet fick jag panodil av Sussi så medan dom andra gick ut och kollade in stan i Solna låg jag på hotellrummet och tog det lugnt.
På lördan kändes det fortfarande snorigt och hostigt och jag var osäker på om jag skulle springa eller inte. Men när vi kom till området blev jag så peppad att jag kände, jag håller så länge jag håller. Känner jag att det inte funkar så får jag väl gå.
Tänkte först vid fem får jag gå, sen när jag kom dit var jag inte slut, vid sex får jag gå, jamen jag orkar ju fortfarande och när jag passerade sju så är det ju "bara" tre kvar så helt plötsligt var jag i mål. Jag kom in på 59:19 så jag är grymt nöjd med tanke på förutsättningarna, hade velat ha mindre tid men man måste orka också. 
Alla kom i mål och alla kände sig nöjda med tiden dom fick så jag vill påstå att vi hade ett lyckat lopp!
På kvällen gick vi ut på Aifur medeltidsrestaurang och åt. Skit rolig upplevelse, kan varmt rekommendera det. Man blir lite slut i huvet efter någon timme eftersom det är mycket ljud men shit va bra mat. Ja Marias efterrätt var ingen hit (jätte äcklig faktiskt) men annars var allt riktigt bra!
Söndan spöregnade det hela dan. Vi hade tänkt ta oss till Kaknästornet och fika men struntade i det och hängde på stan istället där man kunde hålla sig under tak.
Har haft en riktigt härlig helg med 4 härliga brudar. Det här borde vi göra nästa år också!!


Tro det eller ej men detta är toakön (!!) Kan ju säga att vi inte väntade på våran tur...
RSS 2.0