1:45 h

Det är som en dum idé att gå så länge när man tänker gå in nya skor. Visste ni att man kan få skavsår under ett skavsårsplåster?! Tydligen så är det så. Kanske inget att rekomendera, men det går om man vill. Tofflor är bra skor just nu. Tur att det är sommar.
I Fredags var jag, Ludde och Andreas i Svanis och åkte vattenskidor. Gud så roligt, men jag var grymt mörbultad på lördan när jag vaknade. Det var något år sen jag åkte vattenskidor och man spänner ju som hela kroppen. Det var inga problem alls att ta sig upp och kraschade gjorde jag bara en gång. Däremot var det ganska så jobbigt att ta sig upp i båten från vattnet, fattar inte hur Andreas och Ludde klarade av det. Jag fick kämpa utav bara helvete och tillslut fick dom helt enkelt dra mig upp i båten. Får nog öva på det där.


I lördags var det Diggiloo i Storforsen. Vi hade packat med oss matmuffins, saft, kasslersallad, bullar, godis och självklart någon öl till Robin och Ludde. Det var riktigt mysigt. Hittade ändå hyfsade platser. Man kanske borde ha varit lite tidigare men vi såg ju scenen och allt så man ska inte alls klaga. Marika och Johan och ungarna var också där så dom hakade på oss och satt och surrade. Det regnade inte men var lite mulet, jag tror nog att det var ett perket väder för att vara där. Det hade varit ganska jobbigt om solen låg och stekte på med tanke på att Joline också följde med. Men det blev en långtur, vi for dit vid tre och vi landade hemma hos Maria och Robin klockan tolv. Det här borde göras om nästa år.
Lite fränt; vi promenerade bakom Thomas DiLeva på spångarna nertill hotellet.
Nästa gång man far så borde man boka hotellrum eller låna någons husvagn och dra dit, det är nog skönare än att börja köra hem på kvällen.
Det var en mycket uppskattad julklapp. TackMamma och Pappa :)

Robin och hans minime

Trollungarna

Kvällspromenad mot bilen

"Nu gick solen i moln.

Nej, jag blundade visst"  En av Moas många härliga kommentarer på söndan. Huvudet hänger inte alltid med :)
I lördags blev det tjejfest här hemma, jag, Malin, Moa, Marika och Maria. Frida kom förbi en sväng och skjutsade oss till farmen. Tjejfest is the shit, satt och förfestade i mjukisbyxor och bh. Behövde inte ta på mig kläderna jag skulle ut i förrens vi nästan var på väg. Mycket skönt.
Det var inte alls så många människor på farmen men kul hade vi. Lyckades ju ändå tappa bort folk lite då och då. Jag och Moa hoppade upp på tjuren i vanlig ordning, kom även fram till att man borde nog ha på sig långbyxor när man ska upp på den. Shorts eller klänning är inte en sån bra idé, man får lite blåmärken och skrapsår på benen efteråt, men det är det värt.
Vaknade på söndasmorgonen ovanligt pigg. Hör och häpna inte att jag hade vaknat en enda gång på natten och mått dåligt, kan hända att jag börjar bli vuxen nu?!
Hade inget gott att äta till frukost så Moa ställde sig och bakade scones, tog ut en filt, smör och pålägg och placerade oss i solen på gräsmattan och åt bakisfrukost. Värsta lyxen.
Sen blev det en sväng till alder, där jag till och med badade (förtsa riktigt doppet i alder i år). Det är aldrig varmt i den där sjön.
På kvällen blev det grillning med Moa, Andreas, Malin, Maria, Ludde och Robin, kvällen avslutades med The Tourist, riktigt bra film, ett litet oväntat slut.

Go Moa

Lyxfrukost


Första semesterdagen idag. Gick ut och åt på Norrigården igår för att fira. Tyckte ändå att min mat var helt okej, har som inget att klaga på och så värst dyrt var det inte heller. Sen blev det en sväng på bränna, där vi till och med lyckades få oss en soffplats, det är inte ofta. For hem vid tolv snåret. Mycket mysigt.
Idag är det bad som står på schemat (om Andreas kan pallra sig hit någon gång) och ikväll joggning som vanligt. Tog mig faktiskt ut själv i tisdags och fick ihop en mil, inte illa pinkat.
Planerna för semestern är inte många, bara vila upp sig i nån vecka. Sen i slutet på Augusti så drar jag och Malin på en bilresa genom Sverige, det kan bli spännande, och i September blir det en utlandsresa med Andreas och Moa. Jag sparar som grejerna till efter semestern i stället.

512 gånger..

.. om inte fler, startade jag om den där jävla gräsklipparen i stugan. Jag hatar den. Den är helt jävla värdelös. Hann gå som mest två svängar över gräsmattan innan den dog och som minst hann jag bara gå några steg innan den gav upp. Tur att vi var själv i stugan och att Ludde också lyssnade på musik för jag lovar att jag har använt alla fula ord som jag kan till den där saken. Har inte varit glad alls. Nu är då bägge gräsmattorna klippta ialla fall. Får hoppas att det blir Maria som klipper nästa gång annars är nog risken stor att gräsklipparen åker i sjön.
Det har varit bra väder ändå i stugan. Igår var vi ut på en liten sightseeing tur, först till Harads för att handla, sen till Edefors för att fika smörgås och sen tog vi en liten avstickare till Lakaträsk och fikade hembakat sockerkaka och hemkokt saft. Så nu har vi gynnat små byarna runt om.
Tog oss till och med en löptur efter grusvägen igår. Tyckte att det var riktigt skönt. Aslutade med ett dop i sjön, första doppet i sjön för i år. Var ändå inte så farligt kallt.
Idag har altanen blivit oljad och jag har fått mig lite sol. En skön stugsväng.

På fredag blir det förhoppningsvis att ta en fika med Linda, det var grymt längesen. Ska bli kul.

5 arbetsdagar kvar :)

Lurad

Blev lurad på solen idag. Kom hem på timmarna och svidade snabbt om till bikini, jag och Malin tog med oss vattenmelon och hoppade in i bilen och drog till alder. Väl framme upptäcker vi värstings molnen på andra sidan och det mullrade lite lätt av åskan. Vi låg kvar tills solen började försvinna baki ett av dom större molnet, då var det bara att packa sig in i bilen och ta till plan B.
Vilket var att fara och se på fotboll på Boden arenan.
Tror ni att det började regna eller?! Icket! Solen sken ända fram till 16 när det var dags att ta sig till jobbet igen (och den är fortfarande framme och inte ett mörkt moln har synts till). Det måst ha varit nå lokalt över alder.
Mycket störande.
Jaja, fick ju gå på en fobollsmatch, vilket jag inte har gjort sen gymnasiet och då gick vi enbart för att dom hade öltält i närheten. :)
Får hoppas på bra väder tisdag och onsdag (vilket inte ser så ljust ut just nu), men man kan ju alltid hoppas. Dom har ju haft fel förut.

Passar på

Ludde har farit till Pajala över helgen, så jag och Malin passar på att se Svinalängorna och göra ansiktsmasker. Ganska skönt att ha en tjej till i hushållet :)

Igår följde jag och Ludde med Andreas, Anton och Håkan till Svanis för att sjösätta Andreas nya båt och åka lite vattenskidor. Sjösättningen av båten gick bra men den var inte så där jätte pigg att dra någon med vattenskidor baki. Andreas var den enda som tog sig upp, men fort gick det inte. Så det behövdes väl lite justeringar på motorn. Men skönt var det att bara vara ute på vattnet i strålande sol. Äntligen har jag lyckas få bort ränderna från linnet. Det tog ett tag men nu är dom borta :)
Till och med att jag tog mig ett dop i sjön, lite kallt från början men sen var det mest bara skönt. Andra doppet för i år då. Hoppas på bra väder imorgon så man kan ta sig till alder på timmarna och få doppa sig någon till gång.

Håkan gjorde tappra försök

Likaså Ludde

Andreas klarade det


Klapp på axeln åt mig själv idag. Tog mig ut på rasten på en joggingtur. Varmt och kladdigt var det, men det gick. Så i veckan har jag motionerat 5 av 7 dagar, tog en vilodag igår och tar mig en imorgon, det är jag helt klart värd!

September 2011..

..here we come.
Istället för Beach 2011 (eftersom det tåget redan har gått), kör jag och Maria Hösten 2011. Maria har som förklariga själ till att ha missat Beachen, jag har helt enkelt bara varit lat. Men nu är det bara att peppa igång det här.
Drömde om godis inatt, det här känns inte bra.
Men tre dagar av tre möjliga har jag då hållt mig i rörelse, det gäller bara att hålla i det också.
Fick oss en promenad i regnet idag. Det var fint väder halva sträckan sen började det regna och åska. Lite halv blöta när vi kom fram till Maria. Joline hade det då mycket bra i vagnen under regnskyddet.

ser inte bra ut.


Multitasking: Promenad och dubbel surr med Malin i headsetet :)

Boden Alive

Torsdag:
På torsdan för vi med Sandra och Dennis och åt på Susie Q. Den här gången tog jag entrecote. Måste nog säga att ribsen var bättre. Sen for vi till Bränna en sväng och lyssnade på Molly Maguire och träffade lite folk och surrade. Gick en lov runt öltälten och kollade av läget lite grann. Inte allt för mycket folk på tälten men inne på Bränna var det ganska så fullt. Var lungt på torsdan, var mest ute för att kolla läget.

Ingen har anklagat dom för att vara normala heller..


Fredag:
Solen kikade fram på dan så det var bara på med bikinin och dra på alder en sväng. Har nästan lyckas få bort ränderna efter linnet snart. Sen hem, hoppa in i en dusch och göra sig färdig för kvällen. Kvällen spenderades hos Patrik för invogning av den nya altan. Kan ju inte säga att jag hängde så mycket på altan utan jag höll mig nog mest i köket. Lite mera folk ute på tälten på kvällen, men det var ändå inte som det var förra året så man behövde slå sig in och ut. I år hade dom faktiskt lyckas med placeringen. Tappade bort LUdde som vanligt det första jag gjorde, men han reder sig ju ganska bra själv, sen brukar jag ju alltid hitta han i slutet av kvällen.
Tänkte att vi skulle ta oss in på bränna i slutet av natten men när vi väl kom fram dit (strandpromenaden tog ett tag för vissa) var det sån jävla lång kö så det kändes inte riktigt värt det. Det blev Thai mat och en hittade Ludde och sen cykeln hem. Stannade på statiol på vägen hem för Ludde skulle promt ha pan pizzor, jag och Malin underhöll kön med våra ringklockor (dom såg inte alltför roade ut). När vi väl kom hem var det bara att kasta sig i sängen för att få några timmars sömn.


Lördag:
Upp vid åtta tiden för att hinna göra sig färdig till Beas begravning klockan tio. Begravninge var fin, men självklart jobbig.
Efter en lite tupplur for vi på stan och fick i oss lite lunch. Jag, Malin, Andreas och John tittade på Zumba uppvisningen men eftersom det spöregnade så var det ganska dålig uppslutning. Sen for vi en sväng till Retro och fikade. Bästa kladdkakan ever, så kladdig att dom var tvungen att servera den i en skål. Mums!
Sen hem igen och börja göra sig iordning. Försökte fundera ut vad och när vi skulle hinna äta middag så i slutändan åt jag och Malin en kräm tallrik. Det funkade ju det också.
Bara hoppa på cyklarna igen och ta sig till Nettan. Det gick ganska segt i början men jag hade varit förtänksam och köpt Barcardi, det går ju ner som saft. Solen behagade att kika fram under kvällen så det blev riktigt fint. Mot öltälten igen då. Ungefär samma folk man träffade på fredan var ute nu. Träffade några gamla klasskompisar. Vi skötte nog oss riktigt bra hela helgen för det är då inga större bravader som har hänt.
Fick med oss två till som sov över till på söndan.
Kan ju säga att våran lägenhet såg ut som nått tattar boende på söndag morgon. Inte för att vi hade folk över utan för att vi hade öl/cider flaskor lite varstans, sminket lite utspritt, kläder lite hullerombuller och disken stod så fint uppradat på diskbänken, samt att Ludde lyckas slå hål på en ölburk så det var ölstänk på skåparna. Mycket vackert.


Söndag:
Vakna till väckarklockan igen. Hoppa in i duschen och göra sig färdig för dop för Elin Robin Joline Ögren. Jag och Ludde fick vara gudföräldrar, jag ska lära den ungen allt jag kan :) Prästen som dom hade var riktigt bra. Rolig och lättsamm. Efter dopet blev det fika och presentöppning i Forsgården. Landade hemma igen efter sex snåret på kvällen. Behöver jag säga att jag var ganska trött när vi tagit oss hem?! For och hyrde film, sen borrade jag, Maria och Malin ner oss i soffan resten av kvällen.


Det var lite halv jobbigt att kliva upp och fara på jobbet igår men idag har jag fått sova ut. Dom som säger att man inte kan sova igen timmar ljuger.
Nä nu är det bara på med kläder och ta sig ut på en promenad.

10 arbetspass kvar till semestern!

Storforsen

Åkte motorcykel med Ludde, mamma och pappa till Storforsen i onsdags. Gud va mysigt det är där. Solen låg på och man kunde vandra runt i bikini. Tog årets första dop också, ganske så kallt måste jag ju säga att det var. Ludde var som vanligt och sälade runt där i vattnet :)
Jag och mamma var på grodyngel jakt och hittade jätte många. Hittade tillochmed sånna som hade små små ben. Pappa var inte lika facinerad som vi :)
Kan ju säga att jag hade en gnutta ont i röven efter den där svängen. Fick stana i Älvsbyn båda vägarna för att få räta ut på benen. Ryggen är det inga problem med, men eftersom att den här motorcykeln vibrerar lite mer än den förra så blir man lätt kissnödig efter en stund. Men jag kom på ett trick, om man byter så att man fluttar tyngden först på vänster skinka, sitter så ett tag och sen byter till höger och till sist sitter som vanligt så får mna inte lika ont. Det gäller att vara smart vissa gånger.
På kvällen blev det en sväng på Susie Q med Erik, Madde, Maria och Robin. Nu när det är så här varmt så känns det nästan som utomlands på kvällarna. Riktigt härligt.



Igår drog Alive igång. Bilder och redovisning för helgen kommer senare :)
RSS 2.0