Fundersam.

Hamnade på Kissies blogg igår, jag har som aldrig fastnat för nån sån där "kändisbloggare". När jag satt där och läste började jag fundera: Hur kommer det sig att sånna här människor kan tjäna så otroligt mycket pengar på att bara skriva strunt?!?
För det fanns (ialla fall inte vad jag kunde hitta) nå vettigt alls som stod i hennes blogg. Helt allvarligt: ge mig 25 000 i månaden (och då är jag nog en av dom "lågavlönade" bloggerskorna) så kan jag också skriva om när jag går och handlar på märkesbutiker, dricker mig full på champange (även fast jag inte kan uttala det så kan jag ju ändå dricka det), hänger på nån "häftig" krog eller snubblar in på nån premiär. Sen ser ju dom flesta precis likadana ut med fiskläppar och lite för stora tuttar för att det ska se naturligt ut. Nä jag blir riktigt fundersam.

Sista dan på arbetshelgen är över, och i veckan jobbar jag bara torsdag kväll 16-21 sen är jag ledig fram till måndag klockan 16. Det ska bli riktigt skönt. Tänkte ta mig ut på en jogging sväng idag men var så jävla trött när jag kom hem så det blev lunch sen en lite powernap framför tv:n. Ska ändå ut och gå ikväll med Tina så jag hinner ta det imorgon på morgon (eller när jag kliver upp) istället. Packningen påbörjas imorgon, till och med att jag packar några dagar iförväg och inte kvällen innan som vanligt, eftersom att jag och Sandra ska dela på resväskan så är det smidigast att packa någon dag innan.
På onsdag blir det en sväng till Öjebyn för övernattning hos mormor och morfar. Har inte hunnit vara nå där på hela sommaren. Jag säger ju att sommaren har varit ovanligt kort och konstig.

En till sak med tanke på kända bloggerskor; rättstavning är ingenting dom kör med. Jaja mina inlägg är inte alltid heller felfria men jag har ju som högst 7 olika läsare och har man några tusen som följer en så tycker jag att man borde läsa igenom det man har skrivit så att det ser hyfsat rättstavat ut. Nä undrar om det där kan bli min nya karriär?! Ska bara fkytta till Stockholm, börja hänga på "inne" ställerna, skaffa fiskläppar och shoppa dyra kläder. Det kommer att bli grymt!

Nä nu kaffe/te dags med Marika!

Dagens mysterium.

När jag kom till jobbet i morse fann jag mina jobbarskor upphängda på skåpdörren. Plockade ner dom och tänkte inte nå mycket mer på det. När jag skulle gå hem på timmarna, möttes jag av det här i omklädningsrummet:

Skrattade lite för mig själv, men började även fundera lite på vem och varför. Nu när jag hade slutat för kvällen och än en gång gick ner i omklädningsrummet så hade jag fått denna fina present:


Jag har mina misstankar, och dom går inte till någon på plan 3 ialla fall. Jag tror att detta är ett verk från dom en våning upp...

Med gott samvete.

Nu kan jag med gott samvete ställa mig i andra klassen på tjejmilen. Ludde har sagt att jag ska stå där hela tiden men jag har inte riktigt varit lika säker. Men igår tog jag mig ut (alldeles själv till och med) på en mils jogging sväng och lyckades ta mig runt på 54:25 min, och andra klassen är för dom som tar sig runt på 55 min eller under. Då tänker jag så här; att eftersom det är en tävling och eftersom jag inte tog ut mig alldeles igår så borde det inte vara några som helst problem för mig.I slutändan blev jag själv med att springa. Camilla har också fått ont i benen så hon kände att det vore dumt att chansa. Men det spelar egentligen inte alls så stor roll eftersom vi ändå inte hade sprungit med varandra hela vägen.
Ikväll blir det promenad med Tina och en sväng på hinderbanan.

Katten har fått för sig att datastolen är hans så man måste antingen lyfta undan honom eller så får man använda kanten av sitsen, och gör man det är han väldigt snabb på att ta spjärn med små tassarna så att man får minsta möjliga plats. Kan hända att han är lite bortskämd men jag vet inte.

Inte min morgon.

Har sovit riktigt dåligt i natt, hållt på att vrida och vända på mig och handen har kliat och gjort ont, så jag var inte alls nå pigg när väckarklockan ringde i morse. Hade till och med kommit ihåg igår att köpa hem mjölk och salt så jag kunde göra den där himla gröten. Plockar ur den ur micron och ska ställa den på diskbänken, problemet är bara att jag släpper den en halvmeter i från bänken rakt ner på golvet så skålen går sönder och gröten hamnar på mattan. Förbannat det var inte det här jag ville göra 6:30 på morgonen. Tur att vi har en plastmatta, så det var bara att börja skrubba upp den i vasken. Tycker inte om när dagen får en konstig start.

Var i måndags och sa hej då till Magnus, igår gick hans flyttlass till Hässleholm. Jag fattar inte hur han orkade köra dit ner själv, jag hade jävlart betalt nån för att följa med och hålla mig sällskap. Hoppas att det går bra för han där när skolan startar, men det tror jag. Han brukar lösa ut det mesta.

Gud så skönt är ledig nu i två dar. Sen nästa vecka jobbar jag bara måndag och torsdag sen drar vi till Stockholm. :)

4 av 4

Yes. Jag kyckades ta mig ut i jogging spåret 4 gånger förra veckan. Men igår gick det mycket segt måste jag säga (kan ju bero på att det har blivit två långa pass efter varandra i veckan). Tyckte att det lät som en riktigt bra idé, eftersom vi bara joggade 4,6 km igår, att vi skulle avsluta det hela med I19:s hinderbana. Varför låter allt så bra innan man börjar göra det?! Vi tog oss runt och så länge tog det ändå inte men benen var ju helt jävla slut, och hade man tänkt steget längre hade man kanske tagit med sig vatten. Jaja, nu är det gjort och det dröjer nog inan jag får för mig att göra det igen. I veckan tänkte jag få in minst två pass (kankse tre beroende på). Men nu är vi snart där, bara 1½ vecka kvar nu. Tiden går grymt fort.

Inatt har jag drömt att någon mördade mig (nej mina drömmar är inte alltid normala) och att jag kom till "andra sidan" och skulle försöka hitta min mördare. Visste ni att man tydligen sover på den sidan också?! Mycket skum dröm. Men såklart hann jag vakna innan allt löste sig.

Nu har fotoböckerna som jag och Ida beställde kommit. Ska vänta tills på onsdag så att vi kan öppna och kika i dom tillsammans. Men nog kliar det lite i fingrarna. Dom ser riktigt fina ut.

Poff

så var nästan hela lönen borta innan den ens landat på kontot. Det här blir ingen bra månad.

Igår blev det lite blåbärs plockning. Kanske räcker till en (högst två) pajer men det var ganska skönt att bara gå runt i skogen. Hittade värsta guldgruvan först men sen blev det bara mindre och mindre. Tog med oss varm nyponsoppa, ost mackor och kakor, så efter halva tiden var det dags för en liten fika paus :) Riktigt mysigt. Som tur är så har ju nästan alla myggen försvunnit nu också. Det kändes lite tröstlös i början för jag och Maria plockade i en ica kasse, så det spelade ingen roll hur mycket vi plockade det täckte ju knappt botten. Nästa gång måst man nog ta med sig en liten hink.


Oj då Eva Maria Ögren, hade jag rätt eller?!?  ;P

"Gammel kärring"

Känns som bra när en 90 årig tant kallar en det. Man vet som inte riktigt hur man ska reagera. Idag har jag kännt mig mycket osocial på jobbet. Man måste få ha sånna dagar också, då var det faktiskt ganska skönt att komma hem till en tom lägenhet (förlåt Ludde).

Pass 2 av 4 är avklarat idag. Efter lite missuppfattningar landade vi på 13,1 km. Meningen var väl egentligen att springa 10 km eller mindre men det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag och Patrik joggade också hade vi med oss Robin på inlines och Maria på cykel (Maria fick även agera vattenhållare). Det kändes riktigt bra, och vi snittade till och med högre per km än vad vi gjorde i måndags när vi sprang 5,8 km. Inte illa. Jag vet att jag tjatar men jag är riktigt stolt över mig själv. Det här måste nog vara den hurtigaste sommmaren jag har haft på mycket länge.

Nu är biljetterna till Malin bokade. Tycker att flygpriserna är mycket mysko. Först skulle det kosta över 6000:- för mig och Maria tur och retur med SAS men nu när jag tittade idag så gick det bara på ca 3500:- så snabb var vi på att boka. Så den 21 oktober bär det av neråt landet.

Nä nu ska jag för en gångs skull försöka ta mig i säng i tid.
Imorgon blir det lite blåbärs plockning med Maria och Jossan.

1 pass av 4 avklarat

i veckan blir det hård träning. Tänkte få in 4 jogging pass. Det borde inte vara några större problem, jag mest orolig för söndags passet det är så himla lätt att hitta på ursäkter (speciellt på helgen) Jaja ett pass är avklarat bara 3 kvar då :)

I lördags blev det först nolia med Ida, Birger., Heli och Ludde. Jag tycker att det är jätte roligt att bara gå runt där och kika. Fick mig en crosshjälm av Ludde, så nu har jag en skoter hjälm till vintern, sen köpte vi Ed- Hardy posters som vi ska rama in och hänga i sovrumet och smyckes grejer så man kunde bygga sina egna smycken. Ludde och Birger blev lite less efter vi brudar stått vi den montern i ca 20 min och försökt välja vad vi skulle ha. Det fanns ju så mycket saker. Ju mer man kolla desto mer hittade man. Så i slutet gick dom ut och kollade på skogsmaskiner så dom fick känna sig lite manliga ;)
På kvällen for Ludde och Birger till stugan och jag och Ida stannade i Boden för en ute kväll på farmen. Hade grymt roligt, men vi upptäckte att bussresor inte riktigt var våran grej (det kanske inte riktigt var min grej), inte just då ialla fall. Var väldigt på G fram tills att bussen började röra på sig, sen blev det mest att titta på vägen och koncentrera sig. Men det gick ju över sen. Dansade mest hela kvällen. lyssnade lite på Martin Stenmark men det var mest för att få lite luft. Då var farmen gjord för i år då, bara att börja nedräkningen tills premiären nästa år.

Jag tycker inte om när det dyker upp räkningar som jag inte är beredd på. Tydligen ska tandförsäkringen betalas nästa månad, skatten på bilen kommer också då. Det är inte bra när dom samlas på det där sättet, det känns ofta som om det är en stacklars månad som blir drabbad hela tiden. Eller så är jag bara dålig på att förutse sånna här saker.

Nu har jag fått fingrarna ur och ringt åt Hermelinen. Så den 7 september ska jag till hudläkaren där, då får jag se vad hon säger, bara inte hon också börjar surra om nån jäkla vante. Nånting måste det ju gå att göra åt saken. Jag vet att jobbet är väl inte heller det bästa för att det ska läka men jag har ju som inte så mycket annat till val. Jo jag kan plugga men det vore kanske en fördel att veta vad man vill bli innan man sätter sig i någon skolbänk.

Förskräckligt.

Ja du, alla behöver inte tycka om det lila jag har i håret. Men jag tycker att det är intressant att många från den äldre generationen under åren har tappat den här spärren som vissa andra har då man inte behöver säga allt man tycker. Har man inget snällt att säga behöver man inte säga nått alls.

Igår blev det vinbärsplockning med farmor. Först drog vi till Maria och rensade hennes buske, sen när vi ändå var igång så for vi till våran faster och rensade den också.  21 liter blev det allt som allt, så nu väntar jag bara på saften. Vara med och plocka det kan jag göra men hon kan nog det här med saftgörandet lite bättre :)

Jag och Ida satt i måndags och gjorde en fotobok med bilderna från Tunisien. Jävlar va fin den blev och vi tänkte att så mycket kan den ju inte kosta, nä då bara ca 500:- för en bok. Kan ju bero på att den var 56 sidor också. Så beställande av den får nog vänta tills närmare löning.

En Malin resa med Maria är planerad i oktober. Det blir bra. Ha haft dåligt samvete för att jag inte varit och hälsat på så ofta (har lyckas ta mig dit 1 gång). Nu får vi också se hennes nya lägenhet, den här har till och med en egen dusch ;) Inte illa.

Två löppass avklarade i veckan och ett kvar. Det här är väl första veckan på länge som det har hållt i sig, annars har det bara blivit en eller två. Jag har så lätt att komma med undanflykter när jag är själv. Men idag blev jag riktigt stolt över mig själv; joggade bara 6 km och tyckte att det gick riktigt tungt hela vägen så jag tänkte att det inte skulle bli någon bra tid alls. Men jag snittade ändå 5:16 min/km och det är en utav mina bättre tider så jag har nog fått upp farten lite grann även fast jag inte märker det själv.

Nä nu blir det en dusch sen mat och sen en sväng till Lule och gratta Sabina.

Tunisien bilder.

Säger Hej då åt Ludde på Arlanda

Skål för en dag i Stockholm och en natt på Arlanda

Mötte upp Maja och Martin inne i stan

Våran sovplats för natten

Ompackning av resväskan typ tredje gången

I väntan på flyget

Äntligen på väg

Caroline & James

smygfotad kamel

Efter 2 timmars försening landade vi tillslut på Arlanda igen.

Dags att ta demenstester?!

Vissa dagar är värre än andra. I går glömde jag slå på ena tvättmaskinen, sen när jag kom hem strax efter nio från jobbet och gick in i köket upptäckte jag första att jag glömt slå av lyset ovanför spisen. Det var inte alls nå farligt, sen när jag ser att jag även glömt stänga av spisplattan blir jag lite lätt rädd för mig själv. Då har den alltså varit på sen ca 13:00 till 21:00. Tur att katten inte är där och går och tur att det bara var på tvåan och inte sexan.
Det är inte alltid lätt.
Blir inte klok på det här vädret, alldeles lynnigt är det. Sandra kom förbi en sväng för att vi skulle ligga på playan, vi hann väl ligga en halvtimma innan giganto molnen kom över oss så det var bara att packa ihop och gå in, men nu börjar den kika fram lite lätt igen. detta är väldigt förvirrande. Man vet ju aldrig hur man ska klä sig.

Skapinka slår till igen.

Ja måste man så måste man, då kan det inte hjälpas att man sitter i en båt. Men jag tyckte att det löste sig ganska bra ändå :)
I helgen har vi varit i stugan med Robin, Sandra och Dennis. Det har varit mycket skönt. Satt ute och surrade på ganska länge på fredan och på lördan blev det en fisketur. I början satt jag i fören drack lite cider och hejjade på dom som fiskade. Sen i slutet fick jag kasta med Luddes spö och efter 3:dje kastet fick jag napp, jag vevade och vevade och när vi kom närmare var det en gigantisk grästuva och i den tuvan satt det fast en gädda. Inte illa. Men självklart hade den lyckas bita av kroken och allt så den försvann när vi försökte ta upp den. Jaja jag får väl vara glad över att jag nästan fick en. Jag tror till och med att jag aldrig fått napp på en gädda förut.
Det soliga vädret var en sväng på fredag sen kom det tillbaka på lördag kväll. Tycker att det borde vara tvärtom, fint på dan och sämre på kvällen. Den här sommaren har verkligen varit jätte dålig. Jag vet att sommaren inte är slut men jag har fan svårt att tro att vädret skulle bli kanon nu sista månaden.
Idag har jag riktigt kännt mig duktig, jag och Sandra tog oss till Step In klockan åtta i morse, det var tungt men vi tog oss dit. Har kommit på att nu är det bara en månad kvar till tjejmilen så nu är det hårdträning som gäller. Jobbar kväll på fredag så jag hinner inte springa med boxningen men jag ska försöka få in minst två pass joggning i veckan (jag hoppas på tre men vi får se).
Har hunnit vara och beställa en tatueringstid också, den 21/12 smäller det. Det blir riktigt bra det här :)

Så här ser gräsmattan ut om man övar kulstötning på den.


Dennis fick största gäddan 3kg

Storfiskarn Sandra

Kolla riktigt noga så ser man huvudet på min gädda

Junior hjälper gärna till med bilkörningen
RSS 2.0