Kvinnor och klackiskor

På något sätt förvandlas dom flesta av oss så fort vi får på oss ett par klackiskor och hamnar på ett dansgolv. Då blir vi helt plötsligt 5 år igen och det ska stampas hårt och mycket i golvet så att det hörs att vi är där. Men jag ska inte klaga, jag gör exakt samma sak och tycker att det är skit kul :)
Det känns som den här helgen har varit lång, men det är nog för att jag har varit ledig i tre dagar och för att Ludde kom hem i torsdags.
Helgen har varit riktigt bra. I fredags skulle vi gå på Bodensia för lite After work men det gick inte att reservera nå bord utan det stod att det var först till kvarn. När vi kom dit fanns det ett två bord och ett fyra bord kvar så vi tänkte att det blir bra eftersom vi var 6 stycken men då hade dom tydligen bara mat för dom som hade reserverat bord (?!?) men vi fick jätte gärna sitta ner och dricka. Så vi tog oss ner till Far East istället och åt och drack. Riktigt gott var det. Sen tog vi oss upp till Bodensia igen och fortsatte att dricka. Hade ju bara tänkt vara ute en stund men så blev klockan två och dom stängde stället.
Igår var det Höstmiddag med Luddes jobb. Fick Marie och fixa håret på mig riktigt fint blev det. Lite synd att jag inte tog nå kort. Det var riktigt trevligt och god mat. Lyckades till och med hamna brevid André och han tjej (brukar hamna brevid äldre människor i vanliga fall som man absolut inte har nå gemensamt med). Det här är nog första gången vi har stannat tills dom stängde, annars brukar vi dra oss hemmåt där kring 12 snåret. Ludde gjorde ett tappert försök vid kvart över tolv, men om man använder hundögonen så får man stanna nån timma till :)
Jag hade glömt bort att man skulle ställa tillbaka klockan så helt plötsligt var man ju hemma vid två istället för vid tre. Inte illa :)

Har fått upp afficherna nu och det blev riktigt bra. Det behövs så lite förändring en del gånger.


Imorgon blir edet cirkelträning igen. Har till och med fått med mig Ludde. Jag och mamma tänkte att vi kör alla måndagar vi kan, känns skönt att ha något igen varje vecka.

Pappa vet bäst

och det är ju tur, annars hade nog jag och Marika varit i dike med bil och släp igår.
For med Marika till IKEA igår. Vi började väl rulla ifrån Boden vid halv ett och jag var väl hemma precis innan halv elva. Det blev en hel dag kan man säga. Skulle köpa mig en sovrumslampa men hittade ingen jag fastnade för så det blev två ramar, lite ljus och lite annat smått och gott. Det blev inte alls så dyrt. Marika däremot slog på stort och köpte garderober som var tre meter långa, en malm byrå och massor med andra saker. Så i slutet hade vi varsin kundvagn plus en vagn som vi stoppade allt från "ta det själv lagret". Det var som ett träningspass. Kanske hade varit en bra idé att ta med sig någon som var lite starkare men vi löste ju det där ganska fint. Gällde bara att ta sats med vagnarna och inte stanna. Folk kollade lite undrade på oss men det kan ju inte hjälpas.
Sen var det dags att spänna fast allt. Det tog sin tid (50 min) men när det väl var klart så satt det som sten. Sen kanske man inte behöver ha tre spännband kors och tärvs men det är bättre med för mycket än för lite.
For över Gammelstan när vi åkte hem, pappa hade haft nån bil mot skogså som fått köra i 30 km för att inte fara av vägen, så det hade väl varit ungäfär lika halt över Smedsbyn. Bra att han har koll.
Vi lyckades till och med få upp släpet på gården utan att pappa var hemma. Bara att koppla lös det och ta sats upp för backen. Det här med att backa med släp är inte riktigt våran grej. Någon ska jag kanske lära mig det men än så länge så klarar jag mig utan den kunskapen :)



"När du slutar vara promenad-Hitler så blir det mycket roligare att gå"  Tack för den älskling. Fick oss ialla fall en promenad idag på morgonen (eller morgon och morgon vid halv elva tog vi oss ut). Kallt men ändå skönt. Förstår inte hur folk kan tycka att det är tråkigt att gå ut och gå, tycker att det är rogivande och skönt. Men alla är vi tydligen olika :)
Ikväll blir det After Work på Bodensia, har aldrig varit på det så det kan bli kul och imorgon är det höst middag. Förhoppningsvis blir det relaxen på söndag, det hade varit riktigt skönt.

Bowlingproffs nästa!

Igår var hade vi planeringsdag och friluftsdag på jobbet. Det blev en riktigt skön dag måste jag säga, började inte förrän 8:30, pratade om demenser i en timma sen blev det fika, sen hade vi information om lean i ca en och en halvtimma och sen promenerade vi till Far East för lunch. Efter lunch började själva friluftsdagen så det blev bowling i två timmar :) Jag låg mycket bra till i första serien men andra och tredje har jag inegen aning om vad som hände, det gick bara sämre och sämre. Jaja, jag kom inte sist i mitt lag ialla fall jag lyckades ju vinna över Ulrika med några enstaka poäng. Av alla åtta lyckades jag komma femma. Inte så illa tycker jag ändå :) Kul var det. Min nästa satsning blir nog bowlingproffs skulle jag tro ;)


När jag kom tillbaka från rasten idag säger Lotta att dom har ringt från extra tidningen och skulle göra repotage om unga i vården, och eftersom jag är den enda i 20 års åldern på avdelningen så hade Ulrika nämt mig och sagt att det var inga problem, hon ställer upp. Klockan 10 på måndag skulle dom komma och ställa frågor och ta kort. Först tänkte jag att det dom ljuger bara men Lotta var så allvarlig och lovade och svor att det var sant.å jag började tro på det. Jag började fundera på vad fan jag skulle ha på mig. Tur Att Ullis inte riktigt kan hålla sig så länge, dom hade ringt men dom hade sagt att jag var på rast och dom inte kan att jag skulle ställa upp så dom bad dom ringa till en annan avdelning. Tack för det. Egentligen hade dom tänkt låta mig tro det i några dagar. Det hade inte varit snällt!

En film som var riktigt bra: Personal Effects.

"Jag är en myrstack och folket är myror"

Bästa kommentaren på länge. Hejja konstiga människor på Ullared :)

Swhosch lät det och så var helgen över. Det har varit väldigt skönt att komma bort en sväng. Vi har blivit bortskämda med värsta hotellfrukosten framdukad varje morgon. Egentligen har vi inte gjort så jätte mycket, ätit har vi då gjort :) På fredan gjorde vi palt, den blev bra, vi fick riva potatisen på rivjärn och röra smeten med en träslev (det blev som värsta träningspasset). Vi lyckades till och med få över palt som vi tog med oss till Magnus.  Efterätten blev kladdkaka och egentligen hade vi tänkt smälla i oss lite godis på det men där tog det faktiskt stopp. På lördan för vi till Hässleholm och hälsade på Magnus. Först gick vi och fika en sväng sen tog vi en liten vila innan vi gick på en kina restaurang och åt. Riktigt gott var det och efterrätt var ett måste :) På söndan tog vi oss till och med till marinmuseét i Karlskrona. Lyckades tillbringa 2 timmar där och det hade kunnat bli längre om vi inte hade haft ett plan att passa. Man fick ett par hörlurar med en mojäng på, om man riktade den mot en grej på väggen fick man höra en kort "föreläsning", faktiskt intressant när man fick välja själv vad man ville höra och inte.
Vädret har ju inte varit det bästa, det har regant och blåst nästan hela helgen, solen har kikat fram ytterst sällan. Måste ta oss dit till sommaren. Malins lägenhet är ju bara några få meter i från stranden så jag kan tänka mig att det är riktigt mysigt på sommaren :)

I det röda huset bor Malin. bilden är tagen från stranden.

Vi är ju inga ungdomar nå längre så en middagslur är aldrig fel ;)

Mitt framtida hus. Ska bara bli landshövding i Karlskrona först.


I morgon!!

Malin, malin, nu är vi alldeles snart på väg :) Imorgon vid halv åtta lyfter planet med mig och Maria till Malin. Det ska bli riktigt roligt.
Tänkte även hinna svänga förbi Magnus under helgen för det var inte så långt med bil till han. Den här helgen blir nog riktigt bra :)

(stulen av www.malinkarlsson.se)


Försvarsmekanism.

Då har en soldat dött i Afghanistan i helgen. Lider med dom anhöriga. Jag och Ludde pratade om det i söndags och han ville vete hur det kändes för mig, med tanke på att han åker snart, om jag blir orolig nu. Men i min värld så är det inte jag som ska vara orolig. Det är ju han som ska åka dit, jag stannar ju hemma i Boden där folk inte gömmer bomber och skjuter mot mig. Jag vet att jag kan verka känslokall i vissa lägen och det här är väl ett av dom men jag förstår inte meningen med att jag ska sitta och gråta och oroa mig över någonting jag ändå inte kan styra över, han kommer ju att åka vilketsom. Jag räknar inte riktigt det här som att jag är känslokall utan det här är helt enkelt en försvarsmekanism jag har. Sen fattar jag också att jag kommer vara ledsen den dan han far (jag är ju inte dum) men det är ju ändå ca 1½ månad kvar tills han åker. Då kan man ju, istället för att gå och oroa sig över något jag ändå inte kan påverka, försöka ta vara på helgerna och dagarna vi har innan han åker. Sen har ju folk olika sätt att hantera saker på och inget sätt är rätt eller fel, man väljer ju det som funkar för en själv, och det är det här som fungerar för mig. Sen bara för att han far betyder ju inte det att det värsta kommer att hända så man ska ju inte förutsätta det heller.
Om (eller när) jag vill prata om det så har jag familj och vänner som ställer upp och lyssnar på mig. Jag måste bara ta det i min takt. Däremot kan jag tänka mig att allt kommer att bli lite mera "verkligt" när vi åker till Stockholm på besökshelgen. Men det är ju på en månad, så som vanligt tar jag det då i sånna fall.

Jag är en pinsam människa.

Usch för mig säger jag bara. Att man inte lär sig när det är nog. Var på inredningsparty hos Ulrika igår och drack lite vin och hade allmänt trevligt. Det här blir inga problem, tänkte jag, även fast jag ska upp och jobba klockan 7 imorgon. Jag kan ju ta det lugnt. Jo då.. 1 vinare och 3 extra vinglas senare så mådde jag väl kanske inte riktigt tipp topp. Så sista delen av kvällen spenderades inne på en toa tills Ludde kom och hämta oss (krin 23 snåret). Som sista sak så lyckades jag trilla ner för trappen när jag skulle till bilen. Kan ju inte påstå att jag var jätte alert när väckarklockan ringde 6 på morgonen. Det här med att dricka dan innan man ska till jobbet är inte alls min grej. Men jag överlevde den här dagen också. Annars var inredningspartyt riktigt bra, shoppade mig två ljusbollar som man kan hänga i fönstret och bokstäver där det står HOME på. Det fanns riktigt fina saker.
Har haft sån jävla träningsvärk dom senaste dagarna, det var länge sen jag har haft så här ont. Så cirkelträningen kommer jag nog att fortsätta med. Det kan ju inte bli värre ialla fall ;)

Ikväll känner jag att jag har gjort mig förtjänt av att gå och lägga mig tidigt!

Functional Station Challenge

även kallad: Cirkelträning. Har äntligen tagit mig och provat på det. Kul var det, men jag vill inte veta hur ont jag kommer att ha imorgon, det var nog svårt att ta sig ner för trapporna efter själv passet och det brukar betyda att morgondagen blir lite värre. Har upptäckt att min noll koordinationsförmåga och mitt dåliga balanssinne har jag nog fått ärva av mamma. När alla andra (kändes det som ialla fall) lyckades snurra sina armar åt olika håll såg jag och mamma lite lätt vilsna ut och när det var dags för stretching på ett ben var det vi som höll i oss i väggen. Men det här gör vi om och på måndag kör vi igen :)

Blev lite chockad i morse när jag gick ut till vardagsrummet och tattade snabbt ut genom fönstret och fick syn på det här:

och mycket snö hade det hunnit komma, annars brukar det ju bara vara lite grann som knappt hinner nudda marken innan det smält bort. Jag sätter ju inga större förhoppningar på att den här snön kommer att stanna utan den lär väl smälta bort innan helgen men det knarrade så härligt under skorna på promenaden. Bara vi slipper det äckliga slasket så blir jag glad.
Är mycket nöjd att jag har en pappa som är förtänksam och la om mina däck redan i början av månaden så jag slapp vara en av dom som fick panik på morgonen.
Lyckades få mig mat idag också. Dock inte lika lyxigt som i går men det här gick ner också. Det är så här man ska göra, då kanske man lyckas ha kvar lite pengar i matkassan i slutet av månaden.

Nä nu blir det nog soffan och en tekopp!

Då kör vi.

Okej. Operation "få-igen-jeansen-till-jul" har börjat. Nu vart jag helt plötsligt väldigt less. Innan semestern fick jag igen dom där förbannade jeansen men efter det så sprack alltihopa. Så nu tar vi nya tag och försöker igen. Jag känner att jag vill ha ett mål och jul lät som ett bra stopp datum (jag får väl ta nya tag efter helgerna igen). Jag kommer däremot inte räkna nå kalorier eller liknande, av den enkla anledningen att jag inte fattar hur man gör och inte är så speciellt intresserad av det. Så helt enkelt vanlig kost, mindre godis och liknande (förhoppningsvis inget alls men man ska ju inte gå ut för hårt) och röra på mig. Då är det bara att hålla tummarna och tuta och köra. Nu när jag har bestämmt mig för att köra på ordentligt har jag inte hunnit med att träna på två dagar. Men men, imorgon blir det en långpromenad med Malin som telefonsällskap och på kvällen blir det cirkel träning med mamma på step in. Lite stolt är jag över mig själv, fick en stor godisskål av en anhörig på jobbet och jag har inte tagit en enda. Jag håller tummarna för att dom ska ha hunnit tömma den innan jag jobbar i helgen. Godisskålar brukar inte vara långlivade på avdelningen :)

Det fattas några cm bara ;)


Har äntligen fått klippa mig. Riktigt skönt. Nu ser håret mera ut som en frisyr och inte en misslyckad klippning. Fick för mig att jag skulle skippa dom rosa/lila slingorna och vara jätteblond. Mia tittade först på mig och skakade lite lätt på huvudet. Men hon lyckades och allt hår fick jag då behålla. Sen att slingorna inte blev riktigt blonda utan lite ljusoranga gör ingenting för det syns inte så mycket och när man ser dom så ser det ut som om det var meningen. Ibland har man tur.

Det kommer nått bättre kort sen någon gång.


Har lyckas få mig fin middag idag. Skulle egentligen äta hos Maria och Robin men dom blev bortbjudna till Jossan och Micke och eftersom Maria redan hade lovat mig mat fick jag hänga med. Entrecote, ugnsrostade rotgrönsaker och pepparsås en onsdag är inte illa. :)

Skogsbrand

var den nya parfymen för gårdagen. Var väl i sandträsk kring halv åtta snåret, kom i gång i bagarstugan kring halv nio och vid fyra var vi på väg hem. Det blev en och annan mjukkaka (ca 270st) goda blev dom, fast det tog som ett tag innan man hade fått in klämmen på hur länge dom skulle vara i ugnen, så vissa blev lite mörkare men det är ju det som är charmen. Sen blev det väl lite fel i recept beräkningen, först trodde vi att vi inte skulle ha nog med mjöl för att kunna baka ut degen, men i slutändan hade vi 10 påsar över så det var ingen fara :) Man kan inte alltid räkna rätt. Hade lite ont i fötterna och i benen på vägen hem, kan ju bero på att man nästintill stått hela dagen. Men det var riktigt trevligt.


Vet inte riktigt hur det hände men till middag gick vi från plättar, till "nån enkel sallad" och det hela slutade med en tre rätters middag med vitlöksbröd till förrätt, kött och plocksallad till huvudrätt och bär med smält choklad, glass, maränger och chokladsås till efterrätt. Det tyckte jag var riktigt bra jobbat. Gott var det och mätt blev man. Till och med att det blev en halv findukning. Det är så här en söndagsmiddag ska se ut.


Jobb senare idag, tänkte ta mig ut på en joggingtur innan så har jag gjort bort det. Åh, på onsdag blir det ÄNTLIGEN klipptid. Så jävla skönt, är så less på håret så att det finns inte. Det går inte att göra någonting annat än att ha det i en snodd. Får se hur hon fixar till det nu när jag vill ha det jämt. Hon brukar ju kunna lösa det mesta så.

Tänkt

Jag har tänkt nästan hela veckan att nu ska jag skriva i bloggen. Men jag hittar som på annat istället. Sen när man väl sitter här så har allt bra man tänkt skriva försvunnit.
Veckan har då gått ganska så fort. I tisdags hade jag en ganska skön dag (eller nyttig kanske är ett bättre ord); klev upp och åt fruskost, tog mig i kragen och dammtorkade hela lägenheten (även dörrar och skåpen), åt lunch, tog på mig träningskläderna och mötte upp Sandra på Step In, tog mig hem och bytte om till pyjamasbyxor, tog fram dammsugaren och skurhinken, åt middag, sov en stund, tog på mig träningskläderna igen och for ut på en joggingsväng med Patrik och Robin och till sist hamnade jag under filten i soffan med en te kopp. Kände mig riktigt duktig den dan. Nu är det som bara fönstrerna som borde få sig en omgång med det är så förbannat tråkigt så jag tror nog att det får vara tills nästa år. Det är ju snart vinter och då syns det inte lika mycket.
Ludde fick komma hem igår istället för idag. Skönt. Tänkte att jag skulle gå och lägga mig i tid igår, vilket jag gjorde men kroppen ville nog inte riktigt sova än. Har legat och vridit och vänt på mig, det har varit för varmt i rummet, Ludde har klivit upp och sett på tv så när han sen kom och la sig igen så vaknade jag, sen har han legat och snarkat. Så det har väl inte blivit allt för många timmars sömn i sträck i natt. Fick ta igen det efter jobbet. De funkar ju det också.
I kväll blir det nog bara att ta det lugnt. Ska i väg på en jogging tur med Robin och Patrik vid sju snåret. Sen tror jag att det bara blir soffläge. På söndag blir det att ta sig till sandträsk för att baka mjukkakor. Gud så gott. Vi skulle 10 dubbla receptet Moa och dom hade, så det lär nog bli en del. Har lovat att t amed mig några på jobbet. Så det gäller ju att hålla tummarna för att dom blir bra.
Nu har alla dagarna jag ville vara ledig löst sig. Skönt, så nästa fredag blir det inredningsparty hos Ulrika.S och lite vin och den 21:a sätter jag och Maria oss på planet mot Malin :)
Som vanligt blev det inte mycket vettigt skrivet, ska försöka att sätta mig när jag kommer på något. Det låter alltid så bra när man formulerar det i huvudet.

Junior tror att han är smalare än vad han är

Helgen

30 års fest blev det på lördan, klädseln var efter det årtionde man var född. Jag tror faktiskt att det är första tema festen jag är på (om man nu inte räknar halloween när man var liten). Kom faktiskt billigt undan, fick låna tights och tröja av Ulrika.S på jobbet och fick låna en volym master så att jag kunde våffla håret av Ulrika.Hs dotter, så det enda jag köpte var ett skärp, ett par skor, ett hårband och ett armband så allt som allt gick det väl på en hundralapp. Tacka vet jag kupan och Dollar Store :) Det var roligt med lite lekar och riktigt god mat, grekisk pytt med hemmagjord tzatziki, är glad att både jag och Ludde var där för andedräkten var nog inte den bästa senare på kvällen ;)
Blev ingen bakispizza på söndag morgonen, istället fick man äta två hårdbröd mackor och dricka en kopp te. Men det vägde upp sen på kvällen då vi for på Ming med Maria, Robin och Patrik och jag fick mig en pepparstek med pepparsås. Så jävla gott :) Sen for vi vidare till Maria och Robin och såg på Legion. Om nån tänkt hyra den, gör det för guds skull inte. Vissa saker borde vara lag på att man måste skriva med i beskrivningen av filmen, t.ex. att det kommer vara 90 åriga tanter som helt plötsligt kan krypa i taket. Nä väldigt suspekt film. Inget alls att rekomendera.
Idag blir det en sväng till Lule för middag och bullbak hos Ida och Birger. Sen börjar ju även Top Model idag, så klockan åtta är det jag och ida som är bänkade framför tv:n.

Den enda lek mitt lag vann.



Var grymt sugen på nå salt på söndan så jag poppade popcorn (våra absolut sista dessutom). Hann väl ta två nävar av det innan Klump Fia (även känd som Maria) fick tag på skålen och tappade ut allt på golvet, och eftersom vårat golv inte är det mysigaste så var det ju bara att försöka rädda dom stackarna som inte tagit i golvet. Det var nästan så att det kom en liten tår, men Maria tyckte att det var helt hysteriskt. Sen, ond som hon är, dammsög hon även upp mina stackars popcorn som jag hade räddat. Hon låg verkligen inte på plus.
RSS 2.0