Härliga småbarn

Tror att Alexander har kommit in i nån utvecklingsfas eller en sorts trotsålder. I ca två veckors tid har han flera gånger om dan fått utbrott när han gör något han inte får och vi säger till han eller när saker och ting inte går som han hade tänkt sig. Antingen viftar han åt oss när man tar i han, kastar närmaste sak han kommer åt eller slår i väggar och dörrar. Härligt med småbarn ibland.
Vissa gånger har jag väldigt svårt att hålla mig för skratt för hur det än är så ser han väldigt rolig ut när han blir arg, speciellt när man ser hur han söker efter saker som han kan kasta. Jag är däremot fullt medveten om att det inte kommer att hålla i längden. Oftast går det över om man låter han stå och skrika en stund och bara ignorerar han. Det här är väl en försmak på tvåårstrotsen.

Nytillskottet

Eftersom att min mobilskärm är en gnutta sprucken så sa mamma att i födelsedagspresent så skulle jag få av henne och pappa en ny mobil och kravet var att jag även skulle inhandla ett skal åt den.
Så idag for jag och Malin och kikade runt, jag ska nog alltid ha med henne när jag ska handla nå teknikaktigt i framtiden. Själv står jag ofta där som ett fån och fattar noll av vad försäljaren pratat om, jag är absolut inte insatt och har absolut noll intresse av processorer och liknande i mobiler. Så mig kan dom lura på vad som helst. Malin har mera koll.
Mina krav var: En bra kamera, Runt 2000 kr och att den inte skulle vara så stor. Jag fick iallafall två av tre. Det blev en Samsung galaxy s3, 8 megapixlar kamera och kostnad på 1920 kr. Jag vänjer mig säkert med storleken sen.
Sen har jag även köpt mig ett sånt plånboksskal så att jag kan tappa telefonen, körkortet och visa kortet samtidigt ;)




"Den ska vara som en crash bag!"

Idag har Ludde haft utbildning med mig om vad som ska finnas i skötväskan.
Han har även förklarat att sakerna som finns i skötväskan under inga omständigheter får flyttas till t.ex. min handväska  bara för att jag inte ids dra med mig hela stora klumpiga väskan om jag ska ut på stan. Behöver jag ha sånna saker i min handväska så ska jag plocka dom runt om i huset. Det kan ju hända attt det har hänt någon gång att jag plockat saker från skötväskan och inte stoppat tillbaka dom sen.
Skötväskan ska ses som en crash bag som ALLTID ska vara redo att bara plocka med sig.
Kan hända att hans yrke har satt lite spår ändå ;)
 
 

Kvalitetstid

Äntligen kom dagen som passade oss alla tre, så idag har jag spenderat kvalitetstid med Ida och Heli. Tror att sist vi träffades var en månad sen och då med barnen som sprang runt och härjade, det är inte riktigt samma sak. Allt var så mycket lättare när inte jag och Ida jobbade och vi bara behövde rätta oss efter Heli, då kunde vi till och med få in en träff i veckan.
For och käkade på det nyöppnade Far East på nordpoolen, 308 kr för en trerätters och en cola kändes helt okej. Satt och surrade i närmare tre timmar innan det var dags att ta sig hemmåt igen. Tack så jätte mycket för idag det var behövligt! Då satsar vi på att träffas till nyår igen med alla respektive och ungar ;)
Min plan var att klä granen imorgon, men visst är det himla bra att ha en gran innan?!? Måste ta mig ut och köpa en imorgon så det lär väl bli att klä den på tisdag istället. för en gran SKA man ha och riktig ska den vara. Jag vet att det finns jättefina plastganar och jag har inga problem med att folk har dem men jag vill ha en riktig. Det ska vara barr överallt fram till midsommar annars har det inte varit jul, så är det!
Bara nästa vecka kvar av skolan, sen är de jullov ui några veckor. Gud så skönt det ska bli. Har gjort alla uppgifter förutom en som vi ska lösa på onsdag så jag ahr inget under julen. Det ska bli så skönt när allt det här är färdigt.

En mycket klok kille!

Han är smart han Alexander, nog hade han snappat upp att det är Lucia idag så han hade ett litet lussetåg för mig på morgonen. Kam hända att han försökte få med sig Junior också som stjärngosse men han var nog upptagen med att sova eller något annat livsviktigt ;)



Flört på första advent.






Efter adventsfikat i Skogså for vi och fikade vidare hos Patrik och Sussi, där hittade Alexander sig en flört.
Att den sjöng var ett stort plus :)
RSS 2.0