Ögoninflamation

Både jag och Ludde åkte på det där i mellandagarna, men bägge ungarna klarade sig.
Tills i måndags kväll, när Alexander kom upp för andra gången och "behövde kissa" var han alldeles knallröd i ögat. Jag höll tummarna in i det sista men på morgonen var dom igenkletade så det var bara att ringa till förskolan och hålla han hemma den här veckan också. Men nu verkar det inte kleta nå alls och han är mindre röd, håller tummarna för att det går över imorgon, vi skulle ju bort på lunch hos Linn på fredag!
Sen börjar han sakna förskolan lite grann, igår höll han på att ringa till köksan :)
I dag har vi inte gjort många knop, jag beslutade mig för att vi inte skulle bråka idag så vi har mest bara lullat på här hemma. Sett på Fivel i amerika och Stora maskiner, Alexander fick av sig pyjamasen där efter middan och det var enbart så att han kunde gå runt i bara blöja tills det var dags för att få på sig en ny pyjamas för att hoppa i sängen. Men inga bråk har det varit, mycket skönt.
 
 
I morgon ska jag till banken och prata pension, eller rättare sagt lyssna när bankmannen pratar och nicka som om jag förstår. Var och placerade om mitt eget pensionspar förra veckan och nu skulle vi tydligen prata om den andra pensionen. Jaja det blir säkert bra. Jag säger som han sa: Man kan inte vara expert på allt.
 
 

Som en upphakad LP-skiva

"Nej, låt bli, rör inte, sluta, skrik inte, kom hit, sluta spring iväg, ät upp maten, sluta sorma, bängla inte, hör du alls va jag säger?!" Det känns som om det här är dom enda orden som jag använder dagarna i ända. Jag hoppas att det här är någon sorts fas som går över snart. Det är så himla frustrerande, och även fast man försöker sätta sig ner och prata lugnt och förklarar varför man t.ex. inte får stoppa en filt över Hardys huvud eller varför man inte får kasta leksaker, så tittar han bort alternativt bara skrattar. Jag känner att tålamodet börjar ta slut och att min stubin blir bara kortare och kortare. På tisdag är det dags för förskolan att börja om så då gör han ju av me lite energi där tre dagar i veckan iallafall.
 
Helgen har spenerats i stugan, så här i efterhand så kanske det inte var den bästa helgen att fara upp med tanke på att det har snöat som fan i två dagar och stugvägen är ju inte direkt prioriterad i plognings världen. Men vi tog oss. Maria fick parkera bilen på en P-ficka där skogsvägen börjar sen var det bara att packa in alla 4 barnen och mig och Maria i pappas pickis som har två säten och ett halvt baksäte. Trångt och mysigt. Joline och Alexander var nog mest nöjda eftersom dom fick stå upp i bilen. Med tungan rätt i mun så tog vi oss ända fram, sen lyckades vi faktiskt dra i gång skotern på tredje rycket och få med oss allt på en sväng. Vi hade förberett oss med pulka och bob om skotern inte skulle starta för att promenera i djup snö med alla fyra hade nog inte varit så kul. Ludde och Robin kom på kvällen efter dom slutat jobba, skogsvägen är 5 km, det tog dom en timma att ta sig fram.
Det har inte varit så många kallgrader men däremot har det blåst och genast kändes det mycket kallare.
Hade en himla tur och stug grannens pojk var och plogade lite efter våran väg på lördan så att det gick lättare att ta sig idag. Hardy har snart löst hur man kryper, nu ihelgen har han börjat stå stadigare på alla fyra, det känns som om han har lite bråttom men ju mer han tar sig frammåt själv desto roligare tycker han att det är att vara på golvet. Alexander är väl inte lika road när han är och stör han i nå kojbygge på golvet men det är nog bara att han vänjer sig ;)
 
 

Sega mornar

Den här julledigheten har vi inte stressat alls på mornarna. Vissa dagar har Alexander bytt från pyjamas efter vilan där kring tre snåret, jag känner att det kan bli lite jobbigt där nästa vecka då det är dags att komma in i rutinerna igen när förskolan börjar och vi ska ha ätit frukost och vara påklädda innan 8:30.
Man blir lite dagvild när alla i familjen är lediga, Ludde har varit ledig i snart en månad, imorgon börjar han om och jobba igen men det blir en mjukstart med bara en tre dagars vecka.
Den här julen har bestått av både roliga och tråkiga saker. Hardy har blivit döpt och börjat åla, har även varit med när en av mina närmaste vänner begravt sin älskade mamma.
Julen firades hos Maria och Robin med våra föräldrar, Robins föräldrar, Luddes föräldrar och bror och farmor så vi blev ett litet gäng. Det är skönt att ha alla samlade så att man slipper flänga runt med barnen på jul.
Nyår firades hemma med Marika och hennes familj. Bägge ungarna var uppe på tolvslaget. Alexander somnade nog kring kvart i ett och halv åtta var det dags att kliva upp tyckte han.
 
I helgen blir det att ta det lungt i stugan. Har inte varit där sen Hardy kom så det börjar bli dags nu. Hoppas bara på lite armare väder så att man kan vara ute.
 
Nä nu är det nog dags att göra en ansträgning med frukosten.
RSS 2.0