Done and done

Fjärde och sista uppdraget är inskickat till Hermods nu. Nu är det bara att invänta att det ska bli rättat och att jag får en tid för det muntliga slutprovet, det kan jag säga att jag är lite nervös för, det har ju som varit ganska så enkelt att sitta och skriva och bara skicka in saker nu ska jag helt plötsligt prata med en människa och förklara massa med saker. Sen ska ju även elektroniken klaffa, jag har aldrig använt mig av en webbkamera och headset förut så det här kan ju bli himla intressant. Förhoppningsvis är Ludde hemma och kan hjälpa mig med det.
Har övernattat i Öjebyn med Maria och Joline från tisdag till onsdag. Mamma, pappa, våra kusiner och mostrar var också där på tisdag och firade morfar, så det blev smörgåstårta för dom andra och vanlig tårta och massor med kakor till mig :)
Det här med sovmorgon är tydligen någoting som jag har slutat med, väldigt irriterande måste jag säga. Det spelar som ingen roll när jag går och lägger mig kroppen har som bestämt sig för att mellan sju och åtta är en bra tid att vakna på. Så idag när Ida ringde strax innan tio hade jag duschat, ätit frukost, sminkat mig, sytt upp mina byxor, sytt igen ett hål på ett par andra byxor, suttit och lallat framför tv:n och klätt på mig. Man får ju mer saker gjorda när man kliver upp tidigt men om jag är ledig hela dan så ser jag ingen vits med att kliva upp halv åtta.

Jobb i helgen. Ska klämma in en sväng till Arcus på loppisen med mamma under mina timmar på lördan.

Fyndat

Följde med mamma till pingstkyrkans secondhand i lördags, två timmar spenderade vi där inne. Vi gick där i godan ro och vände och vred på saker, tur att Maria inte var med hon hade ju fått ett damp anfall efter 5 min. Fyndade en glas prydnad med vattumannen på, en tunika till sommaren och tyg till min sittdyna. Mamma gjorde värsta fyndet och hittade en tupperwere kanna för 35 kr som jag fick, tur att vi gick en till sväng annars hade vi nog missat den.
Nu är min sittdyna färdigsydd, mamma var snäll och följde med hem och hjälpte till att mäta och fixa. Så det tog bara kanske ett halvår tills den var på plats, man ska inte ha för bråttom.



Ida, Heli och Birger var förbi i lördags. Birger fick haka på Ludde och var ut och rännde med bilen och jag, Ida och Heli satt och surrade, det var väl två månader sen vi träffades alla tre sist så vi hade lite att ta igen :) På kvällen tog vi oss till Suzie Q för middag, jävlar va gott det var och mycket mat fick man.

Igår var jag och Eva-Britt och lyssnade på Irish stew, Chorisma hade slagit ihop sig med ett band från Boden som sjöng Irlänska låtar. Jag tänkte först att det inte riktigt skulle gå ihop men dom gjorde det skit bra.
Kul att få gå och lyssna på nå annorlunda, har so inte hört Chorisma förut heller. Lite sång skadar ju inte på en söndag :)

Kan det bara sluta snöa nu?!? Lite sol hade ju inte skadat, är lite less på slasket. Har tänkt att jag ska ta mig ut och promenera men det är ju inte direkt jätte frestande när man blir sjöblöt om fötterna (ja, jag är ändå ganska bekväm av mig)
Får väl se om det blir att åka nå paltrunda i år, snöar det eller regnar så är jag ju inte så jätte sugen måst jag säga.

Påsken då.

Ja det går inte fort för mig att skriva här, så ni alla mina (9) läsare får lov att ha lite överseende med det ;)
Påsken var riktigt härlig, solen tittade fram mer än en gång, så lite röd färg hann man få i ansiktet. Men vi har kommit fram till att det är dags att kapa några toppar baki stugan, lite jobbigt att behöva flytta på sig hela tiden när solen förflyttar sig.
Ludde och Robin hade bytt ut godiset mot ris och socker, men det tog knarkhundarna (aka jag och Maria) ca 5 min att lokalisera påskägget, sen påstår dom att dom inte hade gömt det så noga eftersom att dom ville ha lite husfrid under påsken.
Har haft besök varje dag under helgen, jätte roligt.
På torsdan kom Moa, Andreas, Carola, Håkan och Anton förbi en sväng på kvällen med skotrarna. På fredan kom Jessica, Johan, Ompe, Vicktor, Vicktoria, Nora, Oliver och Erik förbi. Maria försökte få Joline och Erik att åka i samma pulka men det slutade med gallskrik från Joline, killar är inte riktigt hennes grej än :)
På lördan kom Carina, Magnus Josefin och hennes föräldrar och bröder från skåne. Skåningarna fick pröva på att köra skoter, det var tydligen riktigt uppskattat. Pimplingen var väl inte lika uppskattad, med tanke på att vi bara lyckades dra upp två små fiskar, men det är inte alltid fisken som räknas utav även soltimmarna :)
På söndan drog vi oss till Bjässand och fick våffel lunch hos Luddes föräldrar, inte helt fel. Molnfritt och vindstilla nere vid älven, man har ju haft det sämre. Sen på eftermiddan kom Henke och Maria förbi och sov över.
Mamma fick äntligen sin tall fälld, vet inte riktigt vad det tog åt pappa men nu är den borta ialla fall.
På måndag var det bara att ta det lungt och börja plocka ihop och dra sig hemmåt. Kan inte alls klaga på påskhelgen, är grymt glad över att jag var ledig eftersom att det på tisdan blev pissväder.



Både Camilla och Malin har varit uppe i helgen.
Jag och Camilla drog till Ume en sväng och hälsade på Ida som fått tvillingar, gud så små och söta dom var :)
Har även hunnit umgås med Malin och agerat fotoassistent åt henne. Tänke att hon skulle nog behöva anställa mig till hennes företag snart, men det kan ju bli lite jobbigt med tanke på att hon bor en 140 mil bort ;)


Ronja är förjävla söt alltså :)


Mammas mobil funkade med kabeln, så förhoppningsvis kommer det att komma fler bilder till bloggen. Tycker själv att bloggar utan bilder kan vara riktigt tråkiga.

Inväntar morgondagen

Imorgon är det jobb fram till 13 sen bär det av mot stugan med klanen Ögren/Byberg/Lundsten och vara där ända tills på måndag, det ska bli riktigt härligt. Är glad över mitt beslut att ta semester fredag och måndag :)
Har varit och handlat allt i matväg idag och gjort färdigt köttbullar och fläskpannkakan.
Pratade med pappa idag om sylten till fläskpannkaka och han påstår att man äter lingonsylt men jag har då aldrig ätit lingonsylt (kan ju också bero på att jag inte äter lingonsylt överhuvudtaget), man äter ju jordgubb eller (helst) hallon.

Har fått ärva mammas mobil idag eftersom hon också har övergett mig och kommit in i touchträsket, så nu kanske det blir mer bilder hit eftersom den har bättre kamera och förhoppningsvis funkar med kabeln till datorn.

Ha en glad påsk nu!!
RSS 2.0