Multitasking

Det ordet har fått en ny betydelse efter att ha åkt/kört med Malin i 156 mil. Det här med att bara köra och bara koncentrera sig på vägen är mycket överskattat ;)
Första etappen blev Boden-Skellefte (jo jag vet, en grymt lång sträcka). Där stannade vi hos Simon som Malin skulle fota. Fick sova i en stuga från 1800-talet, somnade till ljudet av en sprakande eld. Riktigt mysigt.
Andra etappen blev Skellefte-Horsvik (skrattade också när jag läste namnet). Kom väl dit vid tolvsnåret på natten så det var bara hopp i säng och ställa kloclan på åtta.
Tredje etappen blev Horsvik-Karlskrona. Stannade några timmar i Jönköping på en fotobutik.
Sen var det bara att ta det lugnt i några dagar tills det var dags för mig att flyga hem. Det har varit så otroligt skönt.
Har strosat runt på stan, ätit den största glassen jag sett, tagit promenader, gick ut en sväng på lördan och bara suttit och hängt hemma hos Malin.
Ibland behövs det inte alls mycket.


Kvällsfika

Det här ansiktet har jag vaknat upp till dom senaste dagarna. :)

Det syns inte så bra nu, men i den här struten rymms det 9 kulor.


Så nu är det bara tillbaka till jobbet, men inte alltför länge. ¤ arbetsdagar kvar sen bär det av mot Stockholm på bröllop och sen mot Kreta med Andreras och Moa.

Jag saknar dig.

Jag ljög, eller kollade helt fel, filmen var 2:05 lång och inte 2:50.
Men den var faktiskt riktigt bra. Några skådespelare gjorde väl inte världens bästa insats men man kanske inte kan räkna med det när dom har castat helt "vanliga" människor till dom flesta rollerna. Nä helt klart värt bio pengarna tycker jag. Och är man en känslig människa så finns det både ett och tre grintillfällen i filmen :)

Krigsskadad



Ja det gjorde ont.
Ja det var grymt roligt!
Paintball med några från jobbet och Maria och Ludde igår. Varför har vi inte gjort det här förut?!
Så jävla kul.
Vi hade grymt tur med vädret för det var uppbehåll precis när vi spelade, hade nog varit ännu bättre om det inte var så fuktigt i luften för masken immade igen jävligt fort och man såg nästan ingenting. Men det gick ju bra ialla fall.
Hade lite närstrider, men det ska väl synas att man har varit i krig.
Vi har även myntat ett nytt uttryck; Att-göra-en-Maria (säga att man ger sig och när den andra ställer sig upp skjuta på den. Vilket resulterade i att nästa omgång blev hon skjuten fast hon var träffad och var tvungen lägga ner vapnet för att någon skulle tro på henne)
Nä det här måste göras igen :)


Har varit och assisterat Malin idag på rödbergsfortet när hon var och fotade Moa för hennes hemsida. Bilderna blev grymt snygga.



Ikväll blir det bio, Jag saknar dig. Den ska tydligen vara riktigt bra. Får väl hoppas på det med tanke på att den är 2:50 lång :)

Färgning.

Provade faktiskt för någon dag sen att färga ögonfransarna. Det blev ganska bra, inte så att jag inte kommer måla dom under dagarna men det kan ju som vara skönt nu när vi ska åka utomlands och det är varmt och svettigt så kan jag ju bara böja dom lite och dra dit nå ögonbryn. Jag har tänkt flera år att jag ska göra det till sommaren när man är på stranden och sånt, men det har som aldrig blivit av. (Gud va intressant det här måst vara för alla som läser)

Igår var det krig på Area 66. Var med Ludde, Maria, Robin, Magnus, Josefin, Andreas och Moa och spelade lasergame. Så jävla roligt :) Fick väl inte världens bästa poäng men det är inte alltid det som räknas. Var helt genomblöt i svett efter omgångarna. Lyckades nästan riva en väg när jag skulle gömma mig för Andreas.
Det här blev nog en bra uppvärmning inför Paintballen på fredag. Jävlar vad ont det kommer att göra.

Farmor är så söt. Hon har precis lärt sig hur man sms:ar och mms:ar (inte illa), så när vi var förbi i torsdags så frågade hon hur vi fick dit dom där solarna i meddelanderna.
-Vilka solar?
-Ja men när ni skriver så brukar det vara nå gula solar i meddelanderna.
-Jaha, smileysarna?
-Ja, kanske det.
Så nu har vi lärt henne det också :)

Sista sommarkvällen.

Säsongsavslutning på farmen igår och det känns det lite som om det är sista sommarkvällen. Nu gäller det att ta till vara på dom sista soldagarna också.
Farmen igår då. Föfest här hemma med Moa, Malin, Magnus och Josefin. Satt mest och surrade och spelade nått ölspel, sen mot farmen för att se Jay Smith.
Jag och Malin stod som två förälskade tolvåringar under hela tiden han spelad. Han är så snygg, ja han har väl rasat en sådär 10 kg i vikt och mest troligt pågrund av lite små knarkande men det kan inte hjälpas. Annars var det en ganska lugn kväll, dansade lite, provade på en liten foxtrot sväng men det var inte det lättaste med tanke på att jag för det första inte kan dansa det och för det andra för att det typ var packat med folk runtomkring oss, kom underfull med att världen faktiskt är ganska liten, förökte följa efter gitarristen i bandet och tappade bort han. Allt som allt var det en mycket bra kväll.


Hela min bakisrutin blev rubbad idag, istället för bakispizza hamnade vi på MAX, kändes lite konstigt i början men jag blev ju mätt. Men det här är inget jag tänker göra till en vana.
Tog oss en runda på minigolfbanan efteråt med Moa, Andreas, Magnus och Josefin. Efter halva banorna var gjorda låg jag jävligt sist, men sen kom jag in i andra andningen och slutade faktiskt tvåa.

Morgonprommis

Hängde med Malin på en morgonprommis idag. Jobbigt att ta sig upp när väckarklockan ringer men när man väl tagit sig ut så är det väldigt skönt.
När försvann sommaren?! Jag hoppas att det här bara är tillfälligt och att solen kommer tillbaka snart för jag är då inte redo för hösten ännu.
Första jobbdagen avklarad igår, började lugnt med en 7-12 tur. Man ska inte ta ut sig i början. Har lyckas byta bort söndagen (tack Pricilla) så på lördag blir det farmen med solstrålen och några till :) Har även hunnit söka semester för Kreta resan så nu har jag bara 6 semesterdagar kvar, det har blivit många strödagar i år.
Jag, Ludde, Moa och Andreas var och "våldgästade" Maria och Robins åttaårsdag igår. Middag på Ming var inte helt fel, dom har grymt gott kött. Sen tog vi oss till Maria och Robin och gjorde efterrätt, lite lätt sliskigt men som vanligt så gick det ner utan problem :)
Det här "nya" livet har som vanligt kommit på villovägar men det är dags att leta reda på det igen, måste bara bli lite friskare innan jag tar mig ut på någon joggingrunda, men promenaderna är det bara att ta tag i igen.
Måste få in någon sorts rutin på allt.
Idag blir det att försöka få ordning på tattarlägenheten innan jobbet klockan 16. Vet inte vad som har hänt, det är nån som kommer in under natten och då vi inte är hemma och bara smutsar ner i hela lägenheten. När Malin flyttar ska vi ha en riktig storstädning och ta av i skåpar, skafferi och kylskåp, hade behövt rensa ur lite kläder också, som det är nu trycker jag in det mesta i garderoben så egentligen har jag ingen koll på vad som finns längst in.

Brandsläckning.

Fick leka brandman på lördag natt när vi skjutsade hem Marika från kräftskivan. När vi svängde upp på hennes väg så såg man hur det brann närmare deras hus. När vi kom fram är det nå pucko som har tuttat eld på sopstationen vid dagiset så det står och brinner för fullt. Bara ringa 112 och försöka släcka elden. Efter några rundor med vattenhink och vattenkanna och en mycket fin vurpa lyckades vi ändå släcka den. Brandkåren kom, sprutade lite vatten på den sen var dom tvungen åka vidare för tydligen hade någon roat sig med att elda på flera sopstationer nära dagis. Jävla puckon.
Så vi satt snällt och väntade i bilen tills dom kom tillbaka igen. Ludde som trodde att han skulle få ligga hemma och kurera sig och inte vara och hämta oss och släcka bränder mitt i natten. Det blir inte alltid som man har tänkt sig.
Fick ett stort tack av förskolans rektor idag tydligen, han hade suttit och väntat på Marika när hon var och lämnade Nora på morgonen.

Kräftskivan i Mockträsk då. Ja den var.. intressant kan man nog beskriva den som :)
Nä allt som allt så var det jävligt roligt. Bara vissa incidenter som gör att man ibland börjar fundera hur folk tänker egentligen. Grymt mycket folk. Nästan som en egen liten festival det där, dom flesta hade varit där sen torsdan. Det är tur att han har en stor tomt för det var 4 husvagnar och gigantisk buss på gården.
Ett live band hade dom till och med bokat dit. Riktigt bra var dom. Jag lyckades hamna på scenen en stund senare på kvällen men hade med mig två till så det skar väl inte allt för mycket ialla andras öron, och jag gav mig faktiskt efter en låt. En strippstång hade dom tillverkat och hett på scenen, den användes men inte så mycket utav tjejerna utan mest av killarna som gjorde sitt bästa att försöka snurra runt där uppe. Kan ju säga att det ofta inte slutade allt för bra. Kanske borda ha stoppat en madrass under (något för dom att tänka på tills nästa år). Fick prova att köra vattenskoter för första gången. Sa till mig själv i början att det skulle jag minsann inte göra men i slutändan stog jag ändå i vattnet med våtdräkt och flytväst. Det här med att få på sig våtdräkten var ju ett projekt i sig, satt som ett korvskinn och när jag väl bökat på mig skiten så var den ju bakochfram.
Vi fick i vanlig ordning ringa skjuts åt Johan vid tio snåret då Marika hittade han sovades vid eldstaden. Han hann ju ha roligt en liten stund ialla fall.
Tog lite kort med mobilen så dom är inte så väldans bra men det är ju bättre än inget.

Någon gick bananas med silvertejpen


Jossan fick sig ett nytt kall här i livet: Tamburinspelare


Var och storhandlade igår med Ludde, Marika och ungarna, Maria, Robin och Joline. Kändes lite halv tattigt vid vissa tillfällen men kul var det. Jag tyckte att vi kunde göra det här till en en-gång-i-månaden grej men Ludde var inte lika på min idé. Han var redan lite trött i huvudet innan vi hade kommit in i första affären. Vi lyckades spendera en hel förmiddag ute på storheden och ända var vi bara i tre affärer.
Jaja, nu har vi då mat hemma i alla fall och det är då skönt, det känns som att det var ett tag sen vi hade något i frysen (eller i kylskåpet för den delen).

sötungarna på biltema

Uppdatering

Det här med att uppdatera bloggen under semestern känns inte riktigt som prio ett. Sen kan det ju även bero på att jag nästan aldrig slår på våran stationära dator och det är här jag kan föra över bilder från kameran. Men nu kommer det lite bilder och en uppdatering om vad som hänt senaste veckan.

Har hunnit vara på surströmmingsfest förra tisdagen hos grannarna. Varken jag eller Ludde äter surströmming så vi tog med oss rostbiff och sallad, var mest där för sällskapets skull. Men det här med surströmmingsfest brukar ju som aldrig sluta så speciellt bra. Blev väl kanske ett (eller tre) vinglas för mycket den kvällen. Som tur var hade jag redan hunnit förvarna Ida som fick äran att köra till stugan dagen efter.
Som sagt så skulle vi (jag, Ida, Heli, Sabina & Ludde) fara till stugan på onsdan, hade värsta tidsplanen. Men den sprack lite lätt med tanke på att när jag klev upp halv tio var jag nog inte bakis utan fortfarande lite full. Så vi kom väl oss iväg vid elva snåret istället men det gick ju bra ialla fall.
Hade det jätte mysigt i stugan. For ut och fiskade och solade och bara var i några dagar. Till och med att jag och flickorna la ut näten alldeles själva (sen att dom var lite halv snurrade och drog iväg en sväng det är ju sånt man får ta när man gör det för första gången). Men fisk fick vi på dom. Ludde hjälpte oss att ta upp näten och sen tog vi loss och rensade alla fiskarna. Nästan att vi har haft en överlevnadsläger under dagarna ;) Spelade kubb, jag och Ida åkte på stryk bägga gångerna, inte helt okej. Hade grymt tur med vädret, är riktigt glad över att vi bestämmde oss för att fara mitt i veckan istället för att vänta till helgen.
På fredan for flickorna hem och jag, Ludde, Maria och Robin stannade kvar. Magnus och Andreas kom förbi över helgen. Vi spelade krocket (vilket jag inte har gjort på minst 10 år) och jag lovar att det var nå fel med klubban och bollen. Var så nära att ialla fall komma fyra men inte ens det fick jag. Måste alltså träna på det där tills nästa sommar.

Bästa middan

Vi lyckades avverka 3 av 4 spön. Inte illa

Nu ska stor abborren upp.

Stilett Tony & Jucke

Maria fick bada lite halvt ofrivilligt

Sökande efter krocketboll


Har varit ut på en långsväng med mamma och pappa och Ludde med motorcyklarna. Blev väl allt som allt 57 mil. Jag var ganska så lämmen när vi väl kom hem igen. Vi startade från oss for mot Sandträsk och kikade på sanatoriet, det är så hilma fint synd bara att det bara får stå och förfalla, for sen mot Edefors för att fika, sen till Voullerim och tittade på stenåldersbyn, vidare mot Messauredammen, sen mot Jokkmokk, till Kåbdalis och tittade hur det ser ut under sommaren, till Arvidsjaur och åt middag och sen mot Lill-Pite och Böle och sist mot Älvsbyn och sen hem igen. Det tog väl ca 12 timmar innan vi var hemma igen. Det är inte alla som har hunnit med så många städer under semestern ;) Nu har vi då fått oss en riktig sightseeingtur uppåt landet. Den södra sparar jag till i slutet av månaden när jag och Malin drar på roadtrip :)

Sandträsk/Sanatoriet

Edefors

Voullerim

Spegeldammen

Messauredammen


Kåbdalis

Husvagnsplats 16 :)

Paus på väg mot Arvidsjaur




Nu är utlandsresan bokad. Den 11 September drar jag , Ludde, Moa och Andreas till Kreta. Skönt att få förlänga sommaren i en vecka. Det blir skit bra. :)

Nä nu mot Frans för att få lite fika och sen mot Mockträska för kräftskiva. Spännande.
RSS 2.0