Bättre än väntat.

Fick (äntligen) mina betyg i början av veckan så igår tog jag dom till bemaningsenheten för att få på papper att jag är undersköterska och för att få upp lönen.
Måste säga att jag blev positivit överraskad. Det har ju pratas mycket om hur mycket dom höjer en efter en validering och summorna har inte varit så jätte stora. Men eftersom att jag har legat ganska lågt (läs; jävligt lågt) så fick jag en höjning som nästan var det dubbla av vad jag trodde att jag skulle få och eftersom jag låg så pass lågt från början kunde dom inte höja allt så att jag matchar en uska med lika många år så vid nästa lönesamtal skulle dom höja lite extra så att jag kommer ikapp någon gång.
Ibland har man tur eller vad man ska kalla det.
 
Midsommar har varit och det måst nog ha varit den kallaste jag kan komma ihåg. Men man får vara positiv, vi hade inte nå många mygg alls i stugan eftersom det blåste ganska bra. Ungarna fick på sig vindställ och mössa när dom var ute. Härligt!
Någon gång måst det ju vända kan jag tycka.
 
Förhoppningsvis blir det en sväng till Finland nästa vecka, planen är att gå på djurpark och hälsa på tomten. Kanske lite fel årstid för tomten men det var något billigare att träffa han på sommaren än kring jul ;)
Nu gäller det att passa på för snart är det bara att hålla sig hemma.

Äntligen!

Inge mer ligga på ett fårskinn på golvet i väntan på att Alexander ska somna, nu har äntligen hans säng kommit in i rummet. Ludde tog över målandet och var himla snabb på det också. Jag fick göra om några gånger då jag skulle montera ihop den, inte det lättaste att vara själv och lyckas pricka in alla hål samtidigt som man skulle hålla upp och balansera plankan. Men skam den som ger sig. Inatt sover han hos mormor och morfar så imorgon blir första natten i nya sängen. Min plan är också att vi nu kan börja läsa för han innan han somnar istället för att sitta framför tv:n med han. Får se hur det går.
 
 
I söndags var vi på dop för Eva Robin Emilia (jag har ju röstat för att hon ska heta Cathrin i andra namn men tydligen gick inte det igenom). Alexander satt först alldeles stilla i Luddes knä men sen hade han inte tid med det nå längre så Melissa fick springa efter han ett tag och sen fick Ludde ta över. Han hade nog allra helst velat stå därframme med Joline men man får inte alltid som man vill.
 
 
Jag tyckte att pojken kändes varm i slutet och han såg ganska så trött ut, men han hade ju härjat lös med dom andra barnen så det vore konstigt om han hade varit pigg men tydligen så hade stackarn 39 graders feber när vi kom hem. Igår hade han lite feber, men idag var den helt borta. Nu är han bara lite hes och har ett litet lugnare tempo (vilket faktiskt är skönt ibland så att det inte är 100% hela tiden).
 
Jag har ju inte direkt hoppas på någon värmebölja den här sommaren men va faan ge mig lite sol i alla fall. De senaste dagarna har det varit svinkallt, nästan så att det är dags att plocka fram lite höstkläder igen. Kommer ju måste packa för alla väderlekar när vi ska till stugan i helgen. Hoppas att det är nog bra väder för att vara ute, våran stuga är inte stor nog för att vara inne hela dagarna. Vi kommer att trampa varandra på nerverna.
på torsdag får Ludde också semester, gud så skönt. Kan man hitta på något, som sagt så blir det inte så långa svängar i år men storforsen hade varit mysigt att ta sig till för en picknick eller varför inte hägnan i Lule. Man kan hitta mycket att göra runtomkring hemmet man behöver inte fara så långt.
Har pratat om att ta oss utomlands nästa sommar/höst, satt och tittade på lite resor för någon dag sen och bokar man ganska snart är dom ju hyfsat billiga för två vuxna och två barn. Då har man något att spara till också, och det bästa är ju att man behöver inte betala hela resan på en gång utan man kan kasta in pengar lite då och då. Vi ska nog spana vidare på det där.
 
Nä, nu är det den här mamman som ska mysa ner sig i sängen och förhoppningsvis få sova relativit ostört inatt :)
 

Upptuggad

Det såg så lovande ut i morse, solen tittade fram och det var varmt igen. Men där kring fyra tiden när vi var på väg till stugan för gravid fotograferingen mulnade det igen och även fast det blåste så var knotten helt jävla galna.
Jag tror ändå att vi lyckades få nån bra bild, ville gärna ha med Alexander på någon bild också och förhoppningsvis fastnade han på något kort.
Det är ju inte alltid barnen vill göra det man själv har tänkt att dom ska göra men det blev nog bra ändå.
Där i slutet började det regna ordentligt så då var det bara att packa ihop och ta sig hem igen.
Ska bli spännande att se när Tomas har redigerat dom färdigt :)
RSS 2.0