Nu är hon här!

Malin har tagit sig till boden :) En snabb visit på typ 1½ vecka men ändå. Så det gäller att klämma ihop våra promenader och pratstunder. Tur att man var ledig i helgen ialla fall så det bli utgång. :)

Igår var det tjejkväll med Ida, Heli, Maria, malin och Petra. Mycket stolt över mig själv som inte köpte nånting. Jag vet att dom bara luras. Blev tydligen väldigt nedröstad i gardin frågan också. hade bara Petra på min sida. Men nn är det punkt i den frågan. ibland blir man helt enkelt dum tjurig bara för att :)
Sov över hos Ida och hade en film stund. Jag såg 1½ och Ida såg 2. Blev lite trött när klockan närmade sig två snåret :)
Sitter nu och kollar på när Ida springer runt och packar. Snart dags att dra sig in mot stan och ta en lunch, sen blir det en fika med Heli och ikväll har jag lyckas få med mig Ludde på promenad.

Har fått en ny dammsugare av mamma och pappa som inflyttningspresent (nått år försenad men ändå). Tydligen tyckte pappa att våran lät lite väl högt ;) Kan nog hålla med ;)

Ibland blir jag förvånad över mig själv att jag är så bra på att gissa. Vissa tar sig framåt här i livet eller hur var det nu?! ;)

Ps: Ida hälsar!

"Vi tar bara en cider"

Det brukar låta så :)
Jag och Heli skulle bara på Romeo en sväng igår och ta oss en (kanske två) cider/öl och surra lite. Tyckte att dom stängde lite väl tidigt så vi parkerade oss på Puben efteråt. Sen bar det vidare till Olivers. Våran "en cider" hade plötsligt blivit ett flertal och en shot ;) Men kul hade vi. Ganska många kändisar var ute.
Helt plötsligt var klockan tjugo i tre och dags för att promenera hem.



Var och grattade morfar i pite igår. Hann med en sväng på två loppisar också där jag fyndade till och med. Hittade spelet "Lika par leka bäst" för 25:- och "saw 5" för 40:- så nu är samlingen komplett :)
Får ta nå maraton med Ida någon dag.

Snart är det fram med förstoringsglaset och analysera vissa bilder. Nyfiken nyfiken :)

Årets första glass

Det var mycket gott. ja, jag vet att jag sa att jag skulle vara nyttig. Men vissa saker är värt att rucka på ;) Blev grymt sugen när jag pratade med Heli och dom hade ätit mjukglass. Så efter middan for jag, Ludde och Maria och tog oss varsin kulglass. Lite synd bara att dom inte hunnit he ut uteborden så man kunde sitta i solen och äta. Det hade gett sommarkänsla :)

Det har varit kanon väder idag. Så det blev en långpromenad och ett lång prat med Camilla (headset är min nya vän). Det var länge sen vi surrade så hon hängde med mig hela promenaden. Då är det nästan som om man har gått med nån. Mötte Catthis i bodforsen och det tog ett tag innan det kopplade. Stämde inte riktigt i hjärnan att hon skulle vara där och promenera. Men nu har man i alla fall skaffat sig en promenad kompis i morgon :)
Tycker att jag faktiskt har varit duktig i veckan och gått varje dag i minst en timma.  Får se hur länge det håller i sig.

Det blir tydligen loppis på lördag i pite. Jag, mamma och mormor ska i alla fall gå. Maria ville att vi skulle gå på stan men börsen säger nog mera loppis än klädaffärer. Är så tråkigt att gå på stan utan pengar för alltid hittar man nånting.

Ludde har lyckas låsa ut mig idag. Ja, jag skyller på han. Det blir så mycket enklare då. Sen att jag glömde nycklarna på bordet var en helt annan sak. Men han sa att han inte hade låst dörren men det var lite tungt att ta sig in. Så det var bara att ringa och be han ta sig hem. Tur att jag har en snäll karl som kommer hem fort. Hann ändå bli uttråkad i trapphuset :) Det krävs inte så mycket.



Efterlängtad




Uttråkad men ack så cool ;)


Min riddare på den blå hästen ;)

Våren är på väg

Gud så skönt. Strålande sol ute och 7 plus i skuggan. Det känns att våren snart är på väg. Folket börjar krypa fram från hålorna nu :) Idag blir det en lång promenad innan jobbet och surr med Malin. Snart är hon också på väg, bara en vecka kvar. Då blir det broarna  runt och rödberget antar jag. Det är så bra att hon kommer hem och rastar mig nångång per år.

Igår blev man nyfrisserad och fick höra lite skvaller. Alltid lika spännande med en mindre stad :)
Sen på kvällen blev det filmkväll med Ida och Heli. Mycket mystisk film. Haute Tention (tror att den hette så) den hade potenial men dom sabbade det på slutet. Jaj det var mycket blod om int annat ;)

Har än inte lyckas byta bort valborgskvällen. Det hade varit så skönt att slippa jobba då och kunna vara hemma och grilla i stället och umgås. Jag får väl hålla tummarna att nån snäll själ inte har nånting för sig och känner för att jobba kväll. Man kan ju alltid hoppas.

I helgen blir det mest troligt en sväng till Pite och gratta morfar och sen på kvällen kanske lite dricka hos Sandra och Dennis. Får väl se om man tar sig ut också, kontot är ju inte direkt överfullt med tanke på att vi får lönen på måndag.

Nä nu måst jag ut i solen!

Avgiftning

Nu är det dags att ha socker avgiftning för fröken Ögren.Har till och med fått med mig Ludde så att vi för en gångs skull är synkade. Får se hur länge detta håller men vi siktar på en månad i alla fall. Och nej jag tänker inte skippa allt, fika kan jag ju fortfarande göra om någon fyller år, jag behöver ju bara inte trycka i mig ett helt kakpaket själv. Kan väl nöja mig med en eller två. Jajaj det är dags att hålla tummarna ;)

Jobbat exakt hela helgen. Jag och Maria hade pyjamasparty i lördags eftersom Robin och Ludde var i stugan och lekte och vi började sammtidigt på söndan. Maria har berättat om dom smarta bacillerna, som lyckas ta sig upp och öppna badrumsskåpet och sätta sig på tandborstarna. Det var nå nytt. Har aldrig hört om dom förut så nu är det dags att passa sig, kanske borde stoppa lås på badrumsskåpet. Vem vet?!

Idag blir det lunch på stan, sen fika med Ida och kanske Heli och senare ska jag vara barnvakt åt trollungarna.
Imorgon blir det klippning och lite färning. Det blir nog bra ska ni se.
Nä nu är det dags att engagera sig!

218 091 steg senare...

Vann steg tävlingen :) Snittade 16 776 steg per dag. Man blir som lite besatt. Så nu ska vi bara planera in när jag ska få min middag :)
Hade tänkt vila nu under helgen och ta tag i livet på måndag (känns som om jag har hört frasen förut)

I onsdag blev det bio. Filmen var bra men dom hade plockat bort ganska mycket utav boken. Men den var ju redan 2,30 lång så dom hade nog inte kunnat ta med så mycket mer. Hann förbi Ida och Birger en sväng efteråt för en te. For och kikade på deras blivande lägenhet. Nu har jag lärt mig hitta lite bättre i Lule i alla fall :) Har inte världens bästa lokalsinne. Men jag klarar mig ju ;)

Igår blev det storstädning av lägenheten vilket verkligen behövdes. Sen for jag och Maria till dollar store och handlade till stugan, senare på dan blev det palt hos farmor med alla kusinerna. Har kommit fram till att det är nog dags för farmor att skaffa sig ett större bord för om nån mer skaffar barn så blir det mycket trångt :)
Sen blev det bara en lugn tv kväll hos Maria. På vägen hem for jag och Ludde och köpte Ben & Jerry glass. Fy fan va gott det var :)

I helgen blir det jobb för hela slanten.

Sitter just nu och kollar på Ludde när han försöker smita undan från sina uppgifter ;)

Då var den påsken över.

Undrar som vars det fina påskvädret tog vägen. Men solen kikade ju som fram lite på söndan när det var dags att packa ihop och fara hem.
Det har varit jätteskönt i stugan. Man kopplar av på ett helt annat sätt. Jag, Ludde, Maria, Robin, Andreas och Moa for dit på torsdan och Stina och Anders kom på fredan.
For på en skoter tur på fredan till Svanisträsk och hälsade på Moas familj. Hade nog velat ha en film kamera under den skoterfärden.
Urdåligt före, guppiga leder och på det så snöade det. På leden mot klinten hittar vi en ren liggandes, trodde först att den var död men helt plötsligt ställer den sig upp och tittar sig yrvaket omkring och springer iväg väldigt snabbt. Ca 100 meter därifrån stöter vi på ytterligare tre renar. Måste ju bara säga att renar är inte världens smartaste djur, istället för att svänga av leden så zickzackar dom framför skotrarna. En utav renarna hamnade framför mig och Maria och istället för att springa förbi skoter står den kvar och bara glor när vi försöker komma förbi den. Inte konstigt att dom blir överkörda.
Det var väldigt mycket ovanvatten på Svanisträsk så jag och Maria han bli lite oense där en sväng när det blev lite vattenkörning och ett ganska oförberett gupp i lite för hög fart. Hade varit kul att ha det inspelat faktiskt. Stina och Andres som  stod kanske 30 m bort hörde tydligen lite tjatter :)
Ja ni det är inte alltid lätt. Men vi kom fram i alla fall utan allt förstora problem. På vägen hem lyckades Andreas med konsten att både sätta fast skotern och välta den. Snabbt var jag där med kameran :)
På lördan blev det pimpling. Stina blev storfiskaren och drog upp hela 4 fiskar. Vi blev inte där så speciellt länge. Höll på att sätta skotern i ovanvattnet för vi fick dra kälken också, hamnade lite på sne men det var bara att gasa och hoppas på det bästa. Det är ju tur att jag och Maria är ganska synkade i alla fall ;) Kanske inte till en början när vi gungade åt olika håll men vi kom ju på tricket sen ;)
Det blev påskbord på kvällen. Mycket gott.
Anders och Stina for hem på lördag kväll. Vi resterande drog fram sällskapsspelen lite senare. Fy fan jag hade så ont i magen när det var färdigt. Sen när man tänker tillbaka så var sakerna inte ens hälften så kul som man tyckte då :)
Jag och Ludde regerade i alla fall första omgången.
På söndan blev det en snabb pimpling när solen kikade fram och då var det min tur att vara stor fiskaren.Fick upp hela 6 fiskar och Robin som satt i hålet brevid fick 1. Ganska skadeglad vill jag påstå att jag var.  Sen var det bara att packa ihop sakerna och bege sig hemmåt. Hade velat stanna hela veckan nu när det blev sånt här väder men tydligen måste man jobba ibland också.

Sista dan på stegtävlingen. Har räknat ut att jag hittils har snittat ca 17000 steg per dag. Är inte riktigt nöjd med det men har ju ända varit i stugan 4 dar så det blir ju inte så mycket gång under den tiden. Men det ska bli ganska skönt att tävlingen är över mina ben behöver nog vila nu, i måndags när jag skulle gå till jobbet hade jag så jävla ont att jag funderade på att ringa Ludde och be han skjutsa mig. Så det kan nog vara bra med nån vilodag framöver.

Idag blir det fika med Priscilla och några till från Ågården på dan och på kvällen blir det bio med Heli. Ska äntligen fara och se Män som hatar kvinnor. Är inte så snabb jag vet. Men bättre sent än aldrig. Imorgon blir det palt med kusinerna och farmor. Har för en gångs skull lyckas samla ihop alla. Annars är det alltid nån som jobbar.
Imorgon blir det även storstädning, fy fan vilka sluskar vi är. Usch. Kan göra några till katter utav allt hår som ligger på golvet. Jag har väldigt lätt för att skjuta upp sånt som städning. Men när dammtussarna kräver egna rum börjar det bli kris.

Nä nu blir det nog på med lite kläder och ansiktet sen ut på stan.


Ludde & Robin fixar ljus.


Snyggaste påskriset i Holsvattnet

skoterparkering

Efter färden på sjön

Kropp mot kropp

Hel renovering

När den här tävlingen är slut så ska jag hel renovera mina stackars fötter. Får nya skavsår varje dag som jag punkterar och lägger ett plåster på och forsätter att gå. Det som inte dödar det härdar :)
Känns ju som om mina fötter borde vara härdade snart men icket. Måste samla på mig många steg i morgon nu eftersom vi drar till stugan i morgon kväll och kommer inte hem förrän på söndag.
Men jag får väl ta med mig promenad skorna dit och promenixa i skogen.

Har varit och handlat mat till stugan igår, Det blev en del mat kassar med tanke på att vi är 8 pers under helgen. Men vi kom ändå ganska billigt undan. Har köpt ungefär 3 kg snarras också, vilket vi har räknat ut att det kommer att räcka ungefär tills på fredan :P Jaja vi har ju chips också ;) Kommer nog rulla fram efter den här helgen skulle jag tro. Vi lär ju ialla fall inte svälta, och det är ju tur :)
Har tydligen fått en tam ren i stugan också som hade varit och kikat på Ludde och Johan idag när dom höll på med skotrarna och hade följt efter dom till bilen.

Nu har dom beslutat, det blir bara 2 semester perioder i år  Jävligt bra. Men då ska dom tydligen införa 3 perioder nästa år. Det värsta är ju att när politikerna får frågan idag hur mycket dom kommer att spara på 3 semester perioder ger dom till svar: "- Ja vi har ju som inte riktigt räknat på det än"
Hur fan kan man gå till ett möte och säga att man kommer spara in pengar på en sak när dom inte ens har räknat på det. Tycker att det är jävligt nonchalant utav dom att göra så. Det visar ju bara på att dom tror att vi är dumma i huvet. Och vad gör vi?! Tackar och tar emot eftersom vi har den här sommaren räddad.
Dom har tydligen provat 3 perioder i nån annan kommun vilket inte sparade pengar utan dom förlorade pengar på det, varför inte ta lärdom av dom istället?!
"Nä vi provar i stället, kommer att bli ett jävla liv först men sen rättar dom sig nog i ledet"
Det värsta är att man gör det. Varje gång.
Man kan ju få hjärtsnurr för mindre.

Nä hörrni nu blir det pannkaks gräddning!

Den lömska lilla räven.

Vi har varit i stugan hela helgen. I dag upptäckte Ludde och Robin att våra hamburgare som vi stoppat i snön var borta, och i stället fanns där massor av räv spår. Så den lömska saken har varit och smygit runt stugan i natt och snott våran lunch. Jaja han blev nog ganska mätt på nio hamburgare skulle jag tro :)
Det har varit helt gudomligt väder både i går och idag i stugan, blå himel och strålande sol, så idag for vi ut på en liten pimpelsväng. Maria var den enda som fick en stackars liten aborre.
Det blir förhppningsvis mer fisk i påsk.
Nu har vi lagat mat för första gången i våran stuga och upptäckt att vi har i princip inget som man skulle kunna behöva till matlagning. Då är det tur att mamma och pappas stuga bara är ett stenkast bort så det var bara att gå över dit och sno lite saker :)
Tror att dom kan börja ångra snart att vi fick en stuga så pass nära dom :) Men det är smällar man får ta helt enkelt. Ska fara på tisdag och köpa lite basic saker så som kryddor, stekspadar och liknande, det lär ju behövas i påsk om inte annat.

Har i veckan även hunnit förbi sälen (även kallad jocke) en sväng på en fika. Det tog mig bara ett år nästan men bättre sent än aldrig säger man ju.  Jag måste fan bli bättre på sånt här. Men kul var det, lite uppdateringar om gamla klasskamrater och liknande. Vi SKA dra ihop nånting. Jag satsar då på innan sommaren men vi får se hur det går. Man kan ju alltid hoppas.

Har även lyckas tappa bort stegräknaren i fredags. Blev mycket upprörd när jag upptäcker efter halva bodforsen att den är borta. Ides verkligen inte vända om för att söka efter skiten så det var bara att forsätta traska. Det enda jag kunde tänka på var hur många steg jag missade.Men som tur var så var Loba snäll och vi pausade hela tävlingen så att jag kunde söka efter den. Har än inte lyckas hitta den så jag tog tillbaka den som Maria hade lånat och så var tävlingen igång igen. Jag känner på mig att detta kommer att gå bra för mitt lag.
Jag är nog ganska tävlingsinriktad egentligen, vill nog bara inte erkänna det.

Var och gästspelade på Ågården i fredags kväll. Det var jävligt kul måste jag säga. Det kändes som om jag hade varit borta en helg och inte 4 månader :) Bara några nya pensionärer men annars var allt sig likt. Det känns som bra när människor har saknat en och lagt märke till att man har varit borta. Det är inte alltid det händer i det här jobbet :)

Har börjat på den tredje boken av  Stieg Larsson (Luftslottet som sprängdes) Mycket bra bok verkligen. Den som inte har läst hans böcker än borde börja. Fast i min takt att upptäcka nya saker så har nog alla redan läst dom böckerna både en och två gånger :) Men om ni inte har det så borde ni börja nu.






Helt underbart


Bästa transportskotern


Borrerskan nr 1 (gillar tjutläppen)

Ofrivilligt April skämt.

Förlåt pappa!
Hade lejt pappa till att besikta min bil i morse klockan sju. När han kommer fram och knappar in regnr så står att ingen bil med det nr finns registrerat idag, så han går in och pratar med dom och tydligen skulle den inte besiktas förrän den 29 April. Ja ni det är inte lätt alltid att hålla koll på datumen.
Men jag är fan stensäker på att jag har läst 1 April på lappen. Så det var inte meningen. Men är ganska nöjd över att jag inte var ledig och for med den själv. Hade varit måttligt less på mig själv då.

Ja ni annars har det inte hänt så mycket mer under dagen. Varit första dan på jobbet idag och det har kännts bra. Var och hälsade på gamla gänget på Ågården. Lyckades till och med tajma in så bra så att Johanna kom med tårta :) Inte dåligt.

I kväll blir det stegjagning med Sandra :) Sen blir det nog bara sängen.

Ja ni det var min onsdag kväll :)
RSS 2.0