Färjan premiär.

I lördags blev det färjan premiär för mig. Riktigt trevligt, höll tummarna för att det skulle spricka upp och se det gjorde det (typ klockan 02:00), men frös gjorde jag då inte. Blev lite senare än vad som var planerat i början men det är ju sånt som händer. Var lite halv jobbigt när väckarklockan ringde elva och det var dags att röra sig mot Boden igen vid tolv. Hade varit skönt att få ligga kvar i Heli och Sabinas soffa några timmar.
Gjorde värsta klippen på lördan, fick mig två par korta shorts, ett par halv långa och två tröjor för 750 kr. Inte illa alls, så nu ska jag rensa ur dom shortsen som på mystiska sätt har krympt sen förra sommaren.

Bilsemester genom Sverige med Malin i Augusti. Det här kan ju bara sluta på ett sätt. Håller tummarna för att hon har en GPS, annars kan vi ha ett litet problem ;). Nä det ska bli riktigt härligt.

Vårruset igår då, gick riktigt bra. Satsade på att komma under 30 minuter och jag kom in på 26:56 (sekunderna är riktigt viktiga här). Är lite irriterad på mig själv för jag var och flippade med min klockan så jag lyckades slå av den efter 1 km men jag lita på den stora klockan i stället. Nu har jag ju en tid till nästa år som jag kan förbättra. Synd bara att det inte var så bra väder, det började bra men sen började det regna och bli kallt, hade velat ha lite sol till picknicken.


Fyndade den här när vi var till mamma och pappa i söndags. Man kunde ju sitta med den hur länge som helst när man var liten :)


Nu har han tagit sig till Turkiet, så snart är han på svensk mark igen. På fredag är det av mot Stockholm. Jag har ju vetat att flyget skulle gå tidigt men när jag var förbi till Hampis i söndags så kollade vi ordentligt; Flyget går 06:00 från Lule, vilket betyder att Monica och Lasse hämtar upp mig 04:30 på morgonen och eftersom man brukar få komma in i rummen först vid 14 tiden och medaljcermonin är 13 så betyder det att jag måste duscha och sminka mig innan vi åker så det blir ju då uppstigning 03:30. Fy fan. Nä det känns som ingen idé att gå och lägga sig.
Lär nog sova på planet.

Duktig

Under förmiddan har jag varit riktigt duktig.
Inna klockan 12 har jag:
* Tvättat och packat upp alla kläderna
* skrubbat toaletten
* Dammsugat och skurat hela lägenheten (till och med att jag drog fram spisen och det kan jag ju säga att det var inte igår den var framme. Hade nästan bildats ett eget litet samhälle där baki)
* Planterat om nästan alla blommor som var kvar (jorden tog slut så det är två stackare kvar)

Nu är det snart dags att hoppa in i en dusch och sen bege sig mot Moa. Blir middag där med henne och Sandra och sen blir det Baksmällan 2.

Var för första gången i år och joggade i pagla igår. Det gick riktigt bra. Kändes inte lika tungt som förra året. Kan väl bero på att dom inte hade stoppat någon ny bark och att vi joggade 7 km spåret (det är inte så många backar där). Det går nog tyngre när vi joggar inne på stadion och när vi ska ta 14 km spåret, backarna där är ju inte direkt små och korta. Det är ju jobbigast dom första gångerna så det är väl bara att bita ihop :)

1 vecka kvar nu tills vi är i Stockholm och jag får träffa Ludde igen. Var ju som ett tag sen :) Ska bli skönt.

En dag före.

Jag ligger en dag före i mitt huvud. Mycket irriterande eftersom att jag får för mig att jag är ledig imorgon vilket inte är fallet. Jaja, en dag kvar sen är jag ledig tills på måndag. Skönt.
Är nog dags att ta en städdag på fredag, lite dammsugning, skurning och tvättning skulle nog behövas (har fått börja på Luddes socklåda eftersom att mina helt plötsligt tog slut).
Löning på fredag och den är välbehövlig, jag förstår inte vars alla mina pengar tar vägen. Poff säger det bara kring dom första veckorna varje månad också är man fattig igen. Helt oförståligt. Kankse borde börja skriva ner allt jag köper varje månad, eller börja ta ut "veckopeng" pt mig själv och sen gömma undan kortet.

På fredag ska vi och se Basmällan 2. Hoppas att den är lika grym som ettan.

"Gunga min kamel...

gunga rätt och inte fel
Gunga min kamel, gunga rätt och inte fel
Gunga mig till Jeriko, där Samuel och Eli bor
Gunga mig till Nasaret, för där bor Elisabet
Gunga mig till Betlehem, och gunga mig sen hem. Igen"


Äntligen har vi hittat hela texten. Hejja kyrkans barntimmar :)

Varit i stugan från igår till idag och putsat fönster och tagit fram sommaren (storkarna, vindsnurran och hängmattan).
Kollade in i vårat förråd och har konstaterat att det är nog dags att rensa där igen. Vet inte riktigt vad vi har tänkt att vi ska ha två vardagsrumsbord, sen är det mycket annat som vi bara tagit dit för att det "kan vara bra att ha". Jag vet att jag står för en del av sakerna men Maria står nog för en lika stor del fast hon inte vill erkänna det.

Fyndade den här i förrådet. Robin påstår att den alltid kommer stå på nå annat än söt, men det tror inte jag (inte om jag och Maria får bestämma).


Har planterat om 5 av 17 blommor. Får se om dom överlever det här. Det är lite osäkert för en av dom ialla fall. Måste köpa mig nå mer jord så kan jag ta tag i resten också.

Livet är orättvist.

Kommer aldrig kunna förstå varför sånt här händer, inte med en människa som har hela livet framför sig. Tänker på familjen och hoppas att dom tar sig igenom det här.

Hade avtackning av Birgit igår på jobbet. Trevligt, satt och surrade och åt. Jag och Tommy var dom enda som hade fått med oss en vinflaska. Tillochmed att jag för första gången provade att äta smörgåstårta. Kan inte påstå att det var någon höjdare. Har någoting emot när kleget fastnar i gommen. Inte riktigt min grej.
Kom hem strax innan elva och tänkte att nu blir det en tidig kväll. Men grannen satt hemma och drack vin så jag offrade mig och tog med min halva vinflaska och gick över. Satt och surrade till klockan tre sen var det dags att gå och sova.

Nu till mamma och prata sen mot stugan för fönsterputsning.

"Det är ett gränsfall"

Jag kan faktiskt ta att dom frågar efter leg på systembolaget, för det är nog inte så lätt att se om man är över 20 eller inte, men jag kan inte ta att dom frågar efter leg när jag ska köpa en Harry Boy. Jag kanske inte ser ut som 25 men jag ser då fan inte ut som 17 . Får väl vara glad över att hon var snäll och lät mig köpa ialla fall. Kärring!

Sovit som en kratta har jag gjort igår natt. Vet inte varför men bara halvsovit hela natten och vaknat varannan timma. Ställde klockan på sju för jag hade tvättstuga men när den ringde konstaterade jag att så mycket tvätt hade jag inte så att det var värt att kliva upp. Sov en stund till sen blev det en långpromenad med Maria och Joline innan jobbet.

Nä dags att se om man får nå bättre sömn inatt.

17 år

25 år

"Gud va blek du är, du ser ut som ett lakan"

och här tyckte jag att man hade lyckas skaffa sig lite färg i ansiktet under håltimmarna från jobbet. Tur att jag har mina älskade tanter på jobbet som berättar för mig hur det egentligen ligger till ;)
Håltimmarna från jobbet spenderades idag med Ida. Först satt vi på Hanssons och kikade på folket, det märks att sommaren väntar runt hörnet speciellt då folk sitter på uteserveringarna och dricker vid ett snåret, sen begav vi oss hem till mig och fällde ut solstolarna och bara njöt av solen och surrade. Jag hade nästan gjort vad som helst för att få vara ledig. Skjutsade Ida och Helen till Sävast och sen var det bara tillbaka till jobbet för dom sista timmarna. Jaja nu är det ju bara imorgon kvar sen är helgen över.



Sitter och väntar på att Marika ska sluta så vi kan ta oss till Moa en sväng och kolla på alla fulla människor. Någonting måste man ju roa sig med även om man jobbar :)

46 paltar senare.

Paltmiddag hos farmor med kusinerna igår. Gud så gott :) Lite magont efter men det är ju helt självförvållat.



Måste börja tänka om...

..snart är han ju hemma. Det är inte ens en månad kvar tills Ludde kommer hem igen. Det ska bli skönt men jag kommer på mig själv med att planera in saker utan att tänka på att vi faktiskt snart är två i lägenheten igen. Måste börja ställa om mig igen snart. Men det är ju inte direkt det lättaste när jag snart har levt själv i ett år (först ett halvår när han veckopendlade till stockholm och nu ett halvår när han varit utomlands). Det blir en stor omställning för båda två. Men det brukar ju gå ganska fort så är man tillbaka till samma rutiner igen. Det ska bli trevligt att kunna ha ett normalt samtal utan att det bryts eller att det är fördröjning på telefonen. Den sista tiden har gått så himla fort.

Puss på dig vännen.

Aldrig mer!

Så kände jag i söndags när jag vaknade på morgonen. Jag brukar inte lova mig själv att jag inte ska dricka mer för jag vet att det bara är tomprat, men i söndags kände jag verkligen: Varför gör jag sånt här?!Är det värt att ha kul en kväll för att sen må så här dan efter?!
Ludde säger att det beror på åldern, jag säger att det beror på mängden man dricker. Jag och Ida låg i varsinn soffa i några timmar och  tyckte verkligen synd om oss själva. Efter en liten extra tupplur, en dusch och lite grillat från lördan så började man känna sig som en människa igen.



Men lördan då, den var riktigt rolig. Grillade här hemma med Malin J, Ida och Heli. Satt och surrade och drack. Introducerade dom för mitt nya drickspel jag har lärt mig. Det gick bra måste jag säga. Försökte få tag i en taxi med cykelställ, vilket visade sig vara helt omöjligt. Förstår inte varför. Så det blev en taxi utan cykelställ in till stan. Planen från början var att ta sig in på Boddan för det var 20 års åldersgräns där, men när vi kommer fram träffar vi Sussi och hennes syster utanför och tydligen var det helt dött så det var bara att vända och gå ner till Lotus där alla människor höll hus. Ganska mycket folk ute och ändå att man träffade sånna man kännde igen. Surrade, drack och dansade. Poff sa det så var klockan dags att åka hem.
Längesen jag var ut i Boden, på senaste tiden har det mest blivit Lule dom gångerna man tagit sig ut. Kan vara skönt att känna igen lite folk också.

Då var man igång igen.

Nu har boxningen börjat jogga igen. Skönt, då har jag ialla fall minst en dag i veckan då jag vet att jag SKA ta mig ut. Ska försöka ta mig att springa måndagar också men det krockar med min och mammas träning så jag får väl göra det dom gångerna mamma jobbar kväll eller om dom lägger om schemat på step in under sommaren. Höll på att få mig en ny vän, men riktigt så sugen på det var jag inte. Det här kommer att betyda att jag kommer att sitta som ett plåster på Robin och Patrik under joggingturerna. ;)
Beställde ca 190 kort i tisdags (jag är kass på att beställa i tid) och idag hade jag dom i brevlådan så ikväll blir det att sortera allt. Skulle nog behöva köpa mig ett nytt fotoalbum.

Måndagsglas

Har man jobbat hela helgen är det inte mer än rätt att man får ta sig ett vinglas på måndan :) Hade Pricilla, Ulrika, Tommy och Ida förbi igår på vin och surr. Trevligt.

Helgen har bestått av jobb. På lördan följde jag med Maria och Robin till Micke och Jossan i Mockträsk där det blev grillning, majbrasan (men det tog ett tag innan den kom igång) och brännboll. Fy fan, två frivarv lyckades jag få till, sen att själva springplanen inte var så stor med tanke på att vi hade barn med oss också tycker jag inte spelar så stor roll :)
På söndan skulle jag och Marika se på motorcyklarna, höll nästan på att missa dom eftersom dom hade bytt väg. Tur att Carro såg vilken väg om kom och att mamma, pappa och Robin nästan låg sist i tåget så jag han få med dom på ett kort.
Undrar vars det fina vädret tog vägen. Det har varit kallt hela helgen och jag som var så duktig i fredags och plockade bort alla vinterkläder, hade ialla fall behövt behålla jacka här uppe. Men det är bara att hålla tummarna på att det vänder.
Jag har ju beställt fin väder tills på lördag :)

Micke och Johan hade allsång (vintern rasat). Lät väl lite sådär.


Kletigt men gud så gott :)

Mamma & Pappa

Robin



Fick vara barnvakt en stund åt charmtrollet idag, Jag tycker att vi klarade av det riktigt bra, Satt och surrade en stund sen tog vi oss en lite promenad, det var nog mest jag som fick motion eftersom att hon låg och sov i vagnen :)

En stor klapp på axeln till mig och Sandra som har joggat runt Bodforsenrundan idag. Riktigt duktiga har vi varit.
RSS 2.0