Grabben har fått nya skills

 
Lite vingligt men han står en liten stund i alla fall :)
I onsdags gjorde vi premiärdoppet på alder, inte lika kallt som jag hade tänkt mig men man måste i vanlig ordning vänja sig succesivt. Alexander tyckte att det var riktigt skönt och hade han fått bestämma hade han suttit i vattnet hela tiden vi var där men då han började skaka och bli blå om läpparna så var det dags att ta upp han och värma han en stund.
 
Imorse överraskades jag av en sovmorgon till 8:30(!!!). Tack älskade unge, det behövde jag.
 
 

Fika i det gröna

Efter en fika på det nya fiket tingshuset (eller nytt och nytt det öppnade tydligen 1:a advent det är bara att jag helt har missat det) placerade jag, Ida och Heli oss på kvarnängen för lite mer fika och surr. Så nu har vi börjat planera för stughelgen, det är inte länge kvar nu. Gud så skönt det ska bli! Bara vara i en hel helg, pimpla lite, sola lite, dricka lite och surra mycket. Det här bli bra :)



Kräkis

Om man kräks ner hela sin säng så får man somna på mamma istället.
 

Midsommar

Firades i vanlig ordning med hela familjen Ögren/Lundsten/Byberg i Holsvattnet. Jag, Ludde, Robin och ungarna for dit på torsdag och Maria, mamma och pappa kom på fredag. Magnus, Sussie och Patrik dök också upp på fredan och på lördan kom Micke, Jossan och Robins föräldrar förbi. Vädret har inte helt varit på våran sida, i lördag spöregnade det nästan hela dagen men på kvällarna har det spruckit upp.
Vi har i vanlig ordning ätit och ätit och ätit lite till. Sussie hade gjort sin grymma midsommartårta, fatta att jag har längtat efter den i två år och den var precis lika god som jag kom ihåg.
Alexander har hittat tummen i helgen och upptäckt att den kan man ju suga på när man inte har nappen. Får väl se om han tänkt byta ut napparna mot tummen efterom att den har han ju med sig hela tiden och kan välja själv när han vill ha den.
Nu i veckan ser det ut som om det kommer att vara fint väder så här ska solas så fort pojken går och lägger sig.
Alexander har sovit sin första natt i eget rum, det gick väl hyfsat bra. Jag har då bara hört han tre gånger men enligt Ludde har han vaknat lite fler gånger än så, men det är väl bara att ge det ett tag och hoppas på att han någon gång kommer att sova en hel natt :)
 
 
 
 
Båtturen var väl sådär uppskattad, det gick bra när båten var igång men stod den still var det grymt tråkigt tydligen.
 
 
Det behövs inte alltid såmycket för att barnen ska bli glada. Två vattenhinkar gjorde succé.
Min hejjarklack under gräsklippningen
Fattade inte hur det här gick till, en oöppnad godis påse som gick ut för över ett år sen. Fattar inte hur vi har kunat missa den här.
 
Tog fram poolen när vi kom hem, behöver jag säga att det var grymt uppskattat (utav bägge pojkarna)?!
 
 
 

06:20

Jag vet att för många småbarnsföräldrar så är det här en normal tid att stiga upp, till och med att det är sovmorgon för vissa men för mig är det inte sovmorgon eller normaltid på morgonen, jag brukar i alla fall få sova tills strax efter sju. Tycker verkligen inte att det är okej att kliva upp den tiden men efter en halvtimmes försök att få Alexander till att somna om var det bara att ge upp och kliva upp. Men det är ju inte så att han är jättepigg, han hade nog behövt sova ett tag till, för när vi låg och såg på nyhetsmorgon låg han alldeles still på min mage i en kvart, tills han upptäckte att han höll på att somna. Nu däremot är det full fart i gåstolen. Jaja det går väl fortare att få han att sova nu på förmiddan.

Redo för havet!

Eller i alla fall för Holsvattnet och det är ju typ samma :)
 
 
Ida, Birger och Bill var förbi i fredags och åt middag och drack lite vin. Jag var riktigt seriös med middan gjorde lamm och egen rödvinsås, bägge vart riktigt bra. Kände att antingen blir lammet bra eller så smakar det kofta och hade det misslyckats så hade vi ju Idas jordgubbs och rabarberpaj att äta oss mätt på :) Men lammet blev riktigt gott och mört så nu vet jag hur man gör det. Avrundade kvällen med sverigespelet, jag och Ida var taktiska och vi delade upp oss parvis så att vi hade 50% chans att vinna i alla fall :)
På lördan var det 30 års fest för Emelie med tant och gubb teman, måste ju säga att alla gick in för det. Ludde hade till och med rakat flint. Mycket stilig karl kommer han att bli när han bli gammal och grå :) Synd att min mobilkamera inte är den bästa (den suger när man ska ta kort innomhus) så det blev inte så bra kort. Lekar lektes och mitt lag ledde fram tills sista jävla grenen och helt plötsligt gick ett annat lag om oss. Inte okej. Ludde var nog bara nöjd eftersom att hans lag förlorade att mitt lag inte vann, kan hända att jag är en dålig vinnare vad vet jag !? ;)
 
Vaknade först 11:30 på söndan, jävlar va skönt det var! Kände mig till och med utvilad, är ganska glad över att jag slutade dricka i tid så att jag inte var full när jag gick och la mig. Det gäller att tänka taktiskt :) Hann klippa gräset innan det var dags att fara till Luddes förädrar för middag och för att hämta hem pojken.
 
Till helgen blir det stugan så jag hoppas på strålande sol med lite vind så att myggen inte stör så mycket :)
 
 

Klätterapa

 
Orkar man inte gå runt ja då får man helt enkelt gå över.
Hängde i Skogså igår på lekdejt och lite surr, lyckades även få mig middag där och de tackar jag för. Det var riktigt kul att se Alexander och Bill för nu känns det som om dom har lite nytta av varandra och inte bara leker bredvid varandra men om någon månad när Alexander blivit lite äldre blir de nog ännu roligare.
 
Idag har Vilgot och Viktor varit förbi (med mammorna också såklart). Planen var att poolen skulle invigas men det var inte riktigt bad väder så då var det bara att tnka om och simsalabim så hade vi en innomhuspool 
 
(ursäkta den otroligt urkassa kvaliten på kortet. Jävla mobilkamera)
 
 
 
 

Det gjorde hela min kväll

Uppraggad av en 19-åring det är fan inte illa, efter det kunde kvällen inte bli dålig :)
Det var säsongspremiär på farmen igår och självklart var vi tvungna att fara dit, har ju sett framemot det här nu ett tag eftersom att jag (av förklariga skäl) inte for förra året.
Tydligen var Camilla i stan så hon hakade också på mig, Marika och Sandra. Efterso vi tog bussen dit kom vi fram lite för tidigt så det var ganska dött i början men det var bara att vänta ett tag så fylldes det på med folk.. En kareoke maskin hade dom skaffat och det kliade lite i sångtån men jag var inte tillräckligt full för att förtränga att jag faktiskt sjunger skit dåligt (kommentaren "våldtog kareokemaskinen" säger ju som allt).
Självklart hamnde vi på den mekaniska tjuren och Marika lyckades vinna över mig, jag tänker att hon som är så liten borde ju flyga av direkt men tydligen inte.
Magnus kom i vanlig ordning och hämtade oss när dom stängde, han är som bra den karln.
Hade riktigt kul, blev inte alls lika full om jag borde ha varit men det var nog bra det.
Har haft en jätte skön bakisdag och fått sova till kvart över elva, Det var ett tag sen det hände.
 

Älskade Junior

Efter en dag med en grymt gnällig och onöjd son behövde jag det här för att slappna av.

Vårruset

Då var det avklarat. Väldigt nöjd över resultatet: 27:45 min.
För två år sen sprang jag den på 26:56 så jag är inte så mycket efter och med tanke på att jag sprang mycket den sommarn och våren så är jag helt klart nöjd med resultatet.
Det är ju inte lite mat man får i picknickkorgen heller, riktigt trevligt att bara sitta och surra efter. Synd att alla ite kunde komma utav olika anledningar men det tar vi igen nästa år ;)
Smider planer om ett "Hampisrus" i slutet av sommaren så att vi har nå att träna till. Kan hända att ÖUC vaknar till liv igen. Det var ett tag sen ;)
 
 
8 månaders koll på Alexander idag, 9860g tung, 71 cm lång och huvudet var 48,2 så nu börjar vikten och huvudet plana ut lite så att han kommer ikapp med längden. Han fick då godkänt, hon tyckte att han var riktigt duktig som har börjat ställa sig upp och gå efter möbler det ska dom inte riktigt göra än tydligen men det är någon som glömt berätta det för han, fick även utskrivet hostmedicin så förhoppningsvis så sover han lite bättre nu när han slipper vakna av att han hostar hela tiden. Håller tummarna, några timmars sammanhängande sömn är ju aldrig fel.
 
 
Pappa var barnvakt när vi var och sprang för Ludde var på jobbet, efter halva gröttallriken hade han gett upp. Pappa hade försökt få liv i stackarn med det var bara att ge upp och gå och lägga han. Sover man inte ordentligt på dan så är det himla svårt att hålla sig vaken på kvällen. Lillskrutten.
 
 
 
 

Snart så

har han löst problemet och tagit sig ur gåstolen



Garnisonsdagen

Hängt på stan idag med Ida, Birger och Bill. Var först nere och kikade på kvarnängen där Ludde och dom andra stackars militärerna stod och svettades sen upp till opalen för en kulglass. Hann tyvärr inte äta hela min för Alexander började hosta och kräkas efter han fick i sig lite lunch så det var bara att sanera stackaren. Vet inte riktigt vad man ska ge dom nu när det är så varmt, det är ju inte direkt så att han har nå större matlust.
Provade Sunday till lunch och dom får helt klart godkänt, tycker bara att det är synd att mackorna är så små. Jag vet att man kan ta en 30 cm men det skulle jag aldrig få i mig, så 20 cm hade varit perfekt.
Nu ligger jag på playa de björnväg och inväntar en försenad morsdagmiddag.




RSS 2.0