Tomt.

Det blev lite tomt bredvid dörren när jag plockade ner den gigantiska kransen jag fick utav Sandra i vintras, så nu när jag och Maria var på stan så hittade jag denna klockrena sak som hängdes upp istället:

Det ser ut som om den alltid har hängt där. Mycket nöjd över köpet. Jag och Maria har sprungit runt på stan och försökt hitta en 20 års present till Moa. Inte det lättaste men vi löste uppgiften :) Blev en lunch på opalen och sen lite mathandling. Skulle vara så skönt att beställa dom där Linas matkassar och slippa fara och handla, tycker att det är fruktansvärt tråkigt och eftersom jag är för det första ganska kräsen och sen inte har någon fantasi vad gäller matlagning så handlar man ju bara samma gamla vanliga mat. Nä nog finns det roligare saker att syssla med.


Tjejkväll igår och jag hittade mig mascara, dagcreme, nagellack, en skjorta och ett par löpartights. Blev inte så farligt dyrt heller eftersom jag hade presentkort på kicks så det enda jag betalade var skjortan och tightsen. Snabb som satan kommer jag bli i dom :)
Nu gäller det bara att ta och ladda upp inför vårruset. Allt går så segt så segt.

2 av 3 avklarat.

Bilen är avspolad (tack pappa) och jag har dammsugit och putsat den invändigt, idag tog jag med mig Junior ut och rensade blomrabbaten så den ser någorlunda ut, nu är det bara själva lägenheten som skulle behöva sig en rejäl omgång med dammtorkning, dammsugning och skurning. Någon frivillig?! Det är så förbannat tråkigt. Tänkte att jag (kanske) skulle ta tag i det på fredag när jag är ledig. Skulle även behöva stoppa undan skoterkläderna och alla 511 kängor/skor som jag bara har tryckt in i garderoben, och jag kan ju säga det att jag kankse äger två (högst tre) par av skorna som är där.
Mycket konstigt att en människa som inte varit hemma på ett halvår behöver ha så många skor ;)

Nu har jag fått fingrarna ur och beställt kort. Jag är inte alls så snabb på det så det blev väl en 190 kort, tur att det är billigt att framkalla från digitalkameran.

Nä nu är det dags att göra sig färdig så man orkar med morgondagen (tjejkväll på stan imorgon och lönen fick vi idag)

"Vi ska faktiskt ut i dag mitt lilla fejs och jag..

..alla dubbel hakorna, näsan och kinderna" Årets påsklåt 2011. Maria har nött fast den i allas huvud efter helgen.

Påsken då.

Fredan: Kom hem lite halft stressad ifrån jobbet. Självklart hade jag inte packat som jag tänkt på torsdan så det blev en snabbpackning som resulterade i att hälften glömdes. När jag fått in allt i väskan och är på väg ner för bron så släpper axelremmen och hela väskan far i backen följt av ett "klirr". Två cider flaskor åt helvetet. Bara torka ur och packa om. Väl uppe i stugan tänker jag inte längre än näsan och ska dra allt i skotkärran efter skogsstigen, problemet är bara att det inte är någon stig nu utan en enda stor vattenpöl. Svor och levde om för mig själv där ett tag tills jag lyckades ta mig fram. Robin tittade undrade på mig och funderade varför jag inte gått efter isen som dom gjort eller varför jag inte ringde och bad dom komma och hämta mig. Ja det kan man ju fråga sig.
Efter nån cider och lite mat så vart allt kugnt igen. Satt och kollade på Så ska det låta och det det bara allmänt lugnt på kvällen.

Joline har fått sig ett alldeles eget hörn i soffan


Lördan:
Solen sken och vi kunde inte ha haft det bättre. Janke och Carro kom förbi och vi hade pimpeltävling. Alla andra fick fisk förutom jag, så jag och Moa pimplade vin istället. Gick mycket bättre. Men det resluterade i att vi kring sex snåret kände att det var dags för en powernap och efter det kom vi som inte riktigt igång igen. Men kul hade vi.
Pimpelresultaten (efter lottning) blev: Carro 1:a, Micke 2:a och Maria 3:a. Moa och Andreas hade fixat så fina priser, Carro fick ett handmålat lamm, Micke fick en kucklande pappershöna och Maria fick en Johanssonsrör-mössa. Inte illa.
Efter en hel dag ute på sjön i solsken såg jag tydligen ut som en tvättbjörn, det här med stora solglasögon är inte alltid så praktiskt. Påskmiddag skulle ju ätas på lördan, men vårat påskbord var inte riktigt helt orginal, vissa saker glömdes och vissa saker höll inte så vi åt kötbullar, kasslerpaj, räkor, majonäs, löskokta ägg, sillsallad och skinka. Men det gick lika bra. På kvällen blev det tolkning med madrass baki trehjuling på sjön, lite små ont fick man när man flög av och skrapade på isen men annars gick det hyfsat bra, jag tyckte att vi var riktigt duktiga på att hålla oss kvar.


Den klassiska posen

vinkylaren

Vinnarna


Söndan:
Strålande sol igen. Satt mest bara och njöt av det bra vädret ute, den här gången satt jag utan solglasögon för att jämna ut "brännan" lite. Jag, Moa och Maria fick lära oss att trucka. Mycket roligt, synd bara att man är så feg men man får väl öva. Tyckte ända att vi var bra som vågade oss ut lite i skogen. På kvällen satt vi utanför oss tills solen försvann och det blev kallt, då förflyttade vi oss till mamma och pappas stuga och gjorde upp eld i grillstaden och bara satt och drack, surrade och grillade fläsk. Nu är det slut på att köpa korv och grilla fläsk is the skit. Så jävla gott det var. Jag är så glad över att jag har varit ledig i helgen. Hade nog varit en gnutta ledsen om jag behövt jobba när det har varit så bra väder. Det har nästan känts som sommar. När man har suttit mot väggen har man ju kunnat sitta i top utan att frysa.

coolingen

Vi truckar


Måndan:
Då var det bara att packa ihop allt och dra sig hemmåt. Jag kunde inte ha haft en bättre helg :)

Årets första

ute joggingtur är avklarad. Det vart inte så värst långt men vi tog oss ut ialla fall och det tycker jag att vi ska ha en applåd för (jag är mest glad över att jag lyckades dra min rumpa upp från soffan, kan ju säga att den var inbjudande). När vi väl kom igång och hade joggat en bit så tyckte jag att det kändes riktigt skönt, bara man får upp flåset lite grann. Ska smida på nån plan så att jag lyckas lura med mig Sandra flera gånger. Jag lovade att jag inte skulle tjata och det tänker jag inte, ska bara blinka lite snällt med ögonfransarna. ;)

Fick även en långpromenad idag med Malin J och vi drog med oss Joline i vagnen så att Maria kunde göra sillsallad och lite annat pyssel hemma. Det går som lättare att gå med barnvagn på något sätt, man får som mera fart. Kanske lånar henne fler gånger.

Nä nu ska jag för en gångs skull ta och lägga mig i hyfsad tid så man orkar upp imorgon.
På schemat står: träning, strykning (titta mamma nu har jag blivit vuxen när jag börjat stryka sängkläderna), rulla köttbullar, packa för stugan och ett kvälls pass på jobbet. Hade velat hinna städa men jag kan nog ta det till veckan istället.

Lurad på en timma.

Det var så jävla jobbigt att ta sig upp i morse. Jag näst intill släpade mig ur sängen och in i duschen för att piggna till. Åt frukost halvt i koma och satte mig på cykeln och cyklade i motvind till jobbet. När jag väl kommer upp på avdelningen tittade Jens på mig och sa: - Du börjat ju inte förrän åtta. Jag hade behövt den där jävla timme för att få vakna till liv, men när man ändå har tagit sig dit är det bara att börja jobba. Fick gå hem en timma tidigare, det var riktigt skönt.

I lördags for jag och Luddes föräldrar till Ume för anhörighetsträffen. Den var bra och man fick mycket med bra information. Men jag kan inte hjälpa att bli irriterad på människor som tycker att dom har haft det så himla jobbigt medans deras respektive varit borta, det är ju bara för att jag är som jag är. Men jag vet inte, det är inte dom som är i ett annat land och behöver vara oroliga att folk ska skjuta på en eller vara på helspänn så fort man ska utanför campen efetrsom det finns vägbomber och annat skit. Dom har ju varit hemma i Sverige där dom (oftast) har ett kontaktnät med människor som hjälper och stöttar dom. Sen är det ju sant det Ludde säger att vi har ju som bara en katt tillsammans, vi har ju inga barn som jag måste ta hand om själv och jag har ju alla mina släktingar och vänner väldigt nära. Sen reagerar ju alla olika och jag kan ju inte förutsätta att alla reagerar som jag har gjort. Men jag kände ändå en lätt irritation.
Annars har helgen bestått av svängar till Lule för surr och på lördan för lite vin. På söndan var mamma, pappa, Maria och Robin förbi coch pappa och Robin fixade så att nu hänger tv:n på väggen. Planerade maten för påsken och sen kom Moa och Andreas så jag och Moa avslutade kvällen med Sex and the city 2.

Nu är det dags att låtsas vara hurtig och ta sig till step in med mamma :)

Morgonpromenad.

Idag tänker jag ge mig själv en riktigt stor klapp på axeln. Jag började jobba klockan åtta och tjugo över sex tog jag mig ut på en 70 min promenad. Jag var så duktig. LIte lätt halv segt i början men när jag väl kom igång så var det riktigt skönt ute. Jag ska inte ta ut nå i förskott men förhoppningsvis så kan jag göra så här ibland när jag börjar åtta. Känns som skönt att ha gjort bort att promenera på morgonen.


Ibland kan en liten gest göra en glad. Det räcker faktikst att folk för en gångs skull kommer ihåg att man inte dricker kaffe utan gör te åt en, speciellt när det är människor som man inte jobbar med varje dag utan som bara kommer upp ibland.

Idag kommer Ida förbi och förhoppningsvis ska vi och Sandra ta oss ut på en lätt joggingrunda, den kommer inte vara lång och det kommer inte att gå snabbt men ut ska vi.

Ihelgen blir det ett besök i Lule på fredan och på lördan åker jag och Luddes föräldrar till Ume för nån anhörigträff, kan bli intressant men det hade varit skönt om det hade varit lite närmare.

Vår!

Idag känns det verkligen som om våren är här. 15 plus hade vi för ett tag sen (ja det var när solen låg på men man blir ändå glad när man ser det). Tog med mig Junior ut en lite stund så nu ligger han helt utslagen i datastolen.

Storhandligen för den här månaden är bortgjord, skönt att ha mat hemma igen. :) Fick med mig Maria och Joline som handlingssällskap.
Ikväll drar jag mig alldeles själv till Step In, mamma jobbar. Det är riktigt tråkigt att fara själv, men det är bara att ta sig i kragen och fara.

Motivation tack!

Jag väntar och väntar och väntar, men den dyker fan aldrig upp. Varje dag tänker jag; Nu ska jag ta tag i det här. Det är inte alls länge kvar till vårruset. Men den här motivationen har gömt sig långt borta. Jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas lura fram den igen. Borde ta mig oftare till Step In också och få in träningen igen. Bara träna på måndagar ger inte så jätte mycket, men det är ju bättre än ingenting alls. Blir lätt avundsjuk på bloggar man läser där folk tar på sig skorna och ger sig ut på ett lätt joggingpass eller en snabbpromenad sådär innan frukost. Jag är inte riktigt där än.
Så den som hittar min motivation någonstans, snälla hör av er!

Var och hjälpte Marika och baka igår. Fort var det gjort så hade vi bakat en digistivetårta, cornflakes kakor och solskensbullar. Gott blev det. Ska dit efter lunch idag och få äta lite mera.


Jobb hela helgen då.

Onsdagsmys



Hade riktigt mysigt igår. När jag städade hittade jag kort från Jossans spel så jag och Ida satt och spelade en stund. När dom frågorna var slut blev det att ta fram "Lika par Leka bäst", fick göra om reglerna lite grann med tanke på att man egentligen ska spela med sin partner. Men det funkade precis lika bra. Poff sa det bara och så var den kvällen slut, det blev några timmar sittandes vid köksbordet. Ett mycket bra sätt att spendera onsdagskvällen på :)

Handkraft är det bästa.

Har varit och hjälpt Malin att flytta idag. Jag tyckte att vi var grymt duktigt och mina lastningsskills var på topp. Vi fick med oss allt på en sväng. Sen att jag inte kunde se något i backspegeln eller åt höger, för där satt Malin med knät fullt av sängkläder, var inte så noga. Vi tog oss ju fram. Det enda lilla problemet vi stötte på var att ingen utav oss kan backa med släp. Men det löste vi så fint med att helt enkelt ta av släpet och putta det när vi hade lastat av det. Det fungerade precis lika bra :)
Någon gång ska jag lära mig att backa men jag känner att jag kan behöve en hel fotbollsplan att öva på och inte en trång innergård.

Igår hade jag, Moa, Jossan, Maria och Joline tjejkväll. Blev en tre rätters middag. Riktigt gott. Måste däremot förklara för Joline att under tjejkvällar ska man vara glad men det är ju inte så lätt att veta när man aldrig har varit på en. Vi får öva henne på det helt enkelt. Riktigt trevligt. Det måste göras om sen.





Mest för Luddes skull:

Så här blev det efter gardinbyte och ommöblering.

Kall dusch

mycket irriterande att upptäcka att det inte finns nå mer varm vatten när man redan har schamponerat in håret. Det blev en riktigt snabb dusch måste jag säga. 

Idag har ny gardinerna åkt upp och jag har även möblerat om i datarummet och spikat fast kablarna i taket som jag nu stört mig på ett tag. Nackdelarna med att bo i dom här lägeheterna är att man måst stå och balansera på tå högst upp på en trappstege för att nå taket och taket är ju inte direkt gjort igår så det är ganska poröst så det har trillat lös nån liten bit här och där. Men nu sitter dom och jag är ganska så nöjd.
Datarummet blev på något konstigt sätt större när jag möblerade om och nu har Marilyn tavlan åkt, jag älskade den men det ser inte helt okej ut när den sticker ut en halv decimeter i från väggen för att taveramen har börjat bågna. Så är det nog när man köper på dollar men då har man ju även råd att köpa nytt också.

Katten var mycket hjälpsam med gardinbytet




Måste bara visa den här bilden. Joline var så mycket söt på den. Ser ut som en liten degklump, men bra mådde hon nog :) Mosters lilla ögonsten.

RSS 2.0