Den som väntar på nå gott...

Blev riktigt glad när jag kom hem igår. Där stod den, min Marilyn tavla som jag gått och spanat efter i säkert ett halvår. Den är över 160 cm hög, riktigt fin. Har gått på dollar store titt som tätt och spanat om dom fått in den men icket, så var Maria där igår och då hade den kommit. 300:- är ju ingenting för en sån tavla. Tack tack Majjssan för att du köpte den :) annars hade jag väl fått vänta ett halvår till. Har till och med spikat upp den, den passade mycket bra i datarummet.


I onsdags drog vi ju på farmen på dan. Först när vi kom in tänkte jag: -Jaha det här kommer att gå fort. Men när man hade varit där ett tag så var det riktigt mysigt. Dom hade lite olika shower och sånt. Men man får nog ut lite mer om man har med sig barn. Men vi var och kikade lite på djuren och strosade runt. En riktigt härlig dag blev det. Maria och Robin hängde med sen  på kvällen till Per & Mickes för middag. Till och med att jag drack rödvin, bara ett glas men ändå.


Som det har åskat och blixtrat i morse. Jag tänkte på morgonen när jag klev upp: -Det ser lite mulet ut men det känns varmt, jag drar på mig kjolen. Ludde tittade skeptiskt på mig och undrade om jag verkligen tänkt rätt. Men självklart. När jag kom till jobbet och tittade ut mot Sanden området var det alldeles jävla kolsvart på himlen. Det hade jag helt missat. Sen började det mullra och blixtra, dom slog nog ner ganska nära och i slutet bara ösregnade det. Stackars lilla Lorry vännen var mycket skärrad, han satt mest i ett hörn och bara flämtade och skakade. Men, efter regn kommer solsken och nu är det ju riktigt skönt väder. Hoppas bara att det håller i sig under helgen i alla fall.
Snart blir det att ta sig ut på en jogging runda och sen är det bara att packa bilen och dra sig mot stugan. Lite vuxenpoäng måste det ge, att isället för att fara på PDOL och dricka att fara ut i skogen (och dricka) :)

8 år

Idag firar jag och Ludde 8 år. Gud va fort tiden har gått. Snart är det faktiskt 10 år, oj det låter jätte mycket. Dagen ska firas med lite klipp och färgning av håret (äntligen) sen tänkte vi dra oss till western farm och titta lite och i kväll blir det ut på stan för nån god middag. Det blir nog riktigt bra. Har varit som en hemmafru på morgonen och kokat rabarberkräm, kan ju också bero på att vi inte hade nå smör hemma så nånting var vi ju tvugna att äta :)
Vi är så snygg tillsammans :)


Följde med Ida igår när hon fixade håret. Det vart riktigt bra :)
Före:

Under förvandling:

Efter:



Nakenchock

Det är inte varje dag man ser en karl spritt språngades på cykel, men nån gång ska väl vara den första. I lördags morse var det tydligen en sån dag. Fatta förvånad jag blev när jag cyklade helt i min egen värld på väg till jobbet. Den mannen hade nog inte slutat festat.
Helgen har då bestått av jobb. Så inget spännande alls har hänt. I söndags när jag hade timmarna tog vi oss en runda på marknaden men det regnade så fort var det gjort, sen blev det en sväng till Rävasten och få sig lite jordgubbar och glass. Riktigt gott.
Jag hade ju planer för veckan att jag skulle ta mig i kragen igen och försöka få in tre jogging pass i veckan, det känns bra när det skiter sig redan första dan, älskar måndagar ;)
Nä men två pass ska jag väl ändå lyckas klämma in. Ska försöka få med mig Ludde en sväng imorgon också blir det en på fredag med boxningen. Jag kan ju inte tappa nu. Det är så hmli lätt att hitta undanflykter, känner att jag är lite expert på det ;)
Imorgon blir det fika med Ida på dan, ska se när hon klipper och färgar ocks. Det kommer att bli mycket läckert. På onsdag är det min tur att ta mig till frissan, gud så skönt. Har fått för mig att jag vill spara ut håret igen fär se hur det går, prissan brukar vara ganska duktig på att övertala mig till massor med saker. Men det blir ju alltid snyggt i slutändan.

Svett & djungelolja

värsta bra kombinationen. Den här gången var jag smart innan joggingrundan och smetade på mig lite djungelolja för att slippa myggen, mycket bra drag. Andra gången jag har klarat av 15 km, är riktigt stolt över mig själv måste jag säga. Den här gången höll vi ett betydligt högre tempo förra gången sprang vi på 1:47 min och nu sprang vi på 1:32 min. Riktigt bra :) Är helt facinerad över hur snabbt man kan få upp kondisen.

Har hunnit vara i stugan några dagar också. Har knappt varit där någonting i början på sommarn så nu får vi ta igen det. Gräsmattan såg ut som den inte blivit klippt på några månader så idag tog jag fram gräsklipparen och skulle göra en insats men efter halva gräsmattan så gav ena framhjulet upp och hoppade av. Jävla skit sak. Fick ta pappas istället som däremot höll på och dö titt som tätt. Har svurit ganska mycket under den här gräsklippningen.
Har även fått mig en liten fläskläpp, tack för den Robin. Har premiär badat bastu på bastu flotten och tagit mig årets första dopp i Holsvattnet, bastun har dom lyckas riktigt bra med men vattnet hade gärna fått vara nån grad varmare. Jag är en ganska så stor badkruka, det tar många springningar fram och tillbaka på bryggan innan jag tar mig i vattnet.


Maria hade köpt ett nytt spel, typ som fia med knuff fast man spelar i lag. Riktigt kul. Sen att vi gav bort vinsten till grabbarna är ju något som vi talar tyst om ;)

Nu & För alltid

Har varit och sett den senaste Shrek filmen i 3D till och med. Är fortfarande inte så speciellt imponerad av det, vissa scener kan det vara kul men annars blir man som bara trött i ögonen utav det. Men filmen var kul. älskar Mäster katten i stövlarna :) Så jävla lik Bamse i den här filmen (sorry Maria men det är sant)
Men man är ju grymt snygg i glasögonen


Jaha annars då?! Första arbetsdan är avklarad. ""Bara" 52 veckor kvar till nästa semester ;) Allt var som vanligt när man kom tillbaka, kan ju inte förvänta mig nå mer när jag bara varit ledig i 2½ vecka. Det hinner inte hända så mycket på den tiden.
Imorgon hoppas vi på sol så jag kan förbättra min färg lite, den håller som på att försvinna.
Glömde berätta att jag fick ju faktiskt en välkommen hem present av Maria när jag kom tillbaka fån utlandet: Brun utan sol kräm. Tack tack älskade syster.

4 nyanser av rött och lite brännblåsor.

Det är min Tunisien vecka i ett nötskal. Det spelar som absolut ingen roll hur jag gör, jag lyckas alltid bränna mig. min kropp är nog inte riktigt gjord för att vara ute i solen. Men man måste ju härda den. Första dan såg det ut som om någon hade sprejmålat min baksida högröd, mycket läckert. Men det gick till sig och jag lyckades i stället skaffa mig brännblåsor mellan brösten. Det är sånt som händer. Tunisien var riktigt härligt, det hade varit ännu bättre om männen bara hade vett till att inte skrika så fort man passerade på gatan. Jag vet att dom gör det åt alla men det är lika fullt irriterande. Om man far dit nån mer gång är det nog en bra idé att ta med sig karlarna. Träffade James och Caroline som vi hängde med nästan hela veckan. Riktigt trevliga människor. Veckan var helt underbar, bara ta det lugnt, ingen stress och inga måsten. Förhoppningsvis är inte det här en engångs grej.
Citat från veckan:
"Oh sexmaschine" (som om vi skulle vända om och gå in i din affär nu eller?!)
"Gode gud låt dom inte komma in" (Håller tummarna för att städerskorna inte har glömt att göra nå på rummet)
"Alltså ditt ögonbryn ser ut som ett gamlingsögonbryn. You have old people eyebrow" (Tack vännen det värmde)
"Helt otroligt, jag har inte brännt mig på axlarna det brukar jag alltid göra" (5 timmar senare var dom illröda)
"Vars är (valfritt ord som t.ex. nycklarna, handdukarna, pengarna, deon m.m)?! Vänta... jag hitta! (vet inte hur många gånger resväskans innehåll har slitits ut när paniken har slagit till)
"I have too be honest. I thought you two where lesbians, but you would be a nice couple" (när man började tänka på det så förstår man hur han kunde tro det)
"You lazy swedish" (försökte förklara att vi är inte lata, vi är på semester)

Bilder kommer upp så fort jag får dom av Ida.

I helgen har vi haft 100 års kalas för mamma och min faster. Riktigt kul. Dom hade slagit upp ett party tält hos Carina så hela rövarbandet var där. Tur att hon har tåliga grannar. Det blev grillning och tävling. Självklart vann det yngre laget, vilket borde svida lite för dom äldre med tanke på att det var mest gamla låtar som spelades. Vid halv tre rycket var det dags att ta sig hemmåt. Vi hade ju varit mycket smarta och skickat hem chaffisen för hon var trött och vi tänkte "vi löser det". Men icket så det var bara att ta och börja gå mot stan. Det gick inte så värst snabbt och det var lite vingligt med efter ett tag tog vi oss ändå till statiol. Lyckades träffa Moas bror där som var ute och gled, så ett litet blink med ögat och vi slapp gå dom sista 3 km. Istället fick vi åka i en rosa cadillac :) Inte illa.
Var en gnutta trött på lördan när vi vaknade men det var bara på med kläderna och ut till mamma och pappa och säga hej då till moster och mormor och morfar. Sen till Carina för att städa ihop det sista och fick med oss lite middag hem. For och hämtade katten som varit på kollo hos farmor i en vecka. Han har då inte mått dåligt där ialla fall. fick jaga han när vi skulle ha in han i buren. Det hann bli en lite powernap på en halvtimma innan det var dags att börja om igen. Nu var det sikte mot Western Farm. Malin, Helena och Moa kom förbi och drack lite grann. Farmen är ju en av dom roligaste sakerna som händer i stan. Det är en sån härlig blandning av folk och alla är fulla och glada. Vakterna försöker verkligen att man inte får vara på borden, men dom gav som upp efter ett tag. Nä nu ska det vara lugnt för mig ett tag känner jag.

I kväll blir det panelen med Maria, Malin och Petra. Avskedsmiddag, för Malin drar hem igen imorgon. Kommer att sakna henne. Det känns som om vi inte har hunnit träffas lika mycket som vi brukar men det kan ju bero på att jag varit borta en vecka. Tiden går så fort. I morgon börjar jobbet igen 7-16:30. Välkommen till verkligheten. Det känns nästan som om sommaren är slut men den andra halva har ju inte gått på semester än, så det borde ju minst vara halva sommaren kvar, eller?!

The Boppers


Nyvaken

Nyvaken på arlanda kan det bli bättre?! Sitter och kollar på när ida sover :) varje gång glömmer jag som bort varför man inte ska sova här. Inatt har vi haft en karl som har snarkat som tre stycken, men som tur är stannade han inte hela natten. Nästa gång måste jag komma ihåg att ta med mig öronproppar så man slipper höra disco musiken. Annars har det gått bra att sova, ingen rastas den här gången ialla fall. Var in till stan en sväng igår och träffade martin och hans flickvän. Riktigt trevligt, satt på uteservering och drack cider och surrade. Sa hej då till ludde igår också, inte lika roligt. Han var nog inte så jätte nöjd, planet skulle egentligen fara 16:40 men jag fick ett mess vid 05 snåret och då gick dom ombord på planet. Bara 12 timmar försent. 6 timmar kvar sen sitter vi på flyget mot tunisien :)

Bokat och klart!

På torsdag blir det Tunisien för mig och Ida! Det här blir bra, varmt kommer det (förhoppningsvis) att vara. Skönt att det bara blev en natt på arlanda den här gången :)
Så packningen är färdig nu och imorgon kommer taxin (läs: Mamma) vid tjugo över sju och skjutsar oss till kallax. Det blir nog inga problem att fördriva tid kan jag tänka mig, ska först möta upp Ludde vid lunch för hans flyg från Lule kommer då och det till Afghanistan går inte förrän vid två sen skulle vi ta oss in till stan och äta middag med Martin och hans flickvän så den dagen går nog fort.
Kommer även att få vänta nägra timmar på hemvägen också men det är så när man är lite snål (sparade faktiskt 600kr på att ta ett senare flyg). Vårat plan från Tunisien landar vid 11 snåret och mitt hem till Lule går vid 19:30. Ida far vidare till Gävle så hon stannar bara en stund och hänger med mig, men lite flyt har man så att Ludde kommer hem från Afghanistan på torsdag också så vi hinner umgås ett tag på arlanda den dan med. Känns inte helt rätt att han ska komma hem före mig.
Nä nu ska allt in i bilen så att det är färdigt. Höll nästan på att köra ifrån Idas packning i Lule idag, tur att hon upptäckte det snabbt annars hade det blivit lite jobbigt.

Nä hörrni ha det så skönt här hemma :)

4-dagars

Det är inte alltid man kör en sån måste jag säga. Men är det semester och Boden alive så är det. Har ändå lyckas hålla mig på en jämn nivå så jag har inte blivit så värst dålig dagen efter. Men igår var jag lite trött i ögat, men det kan nog bero på att man för en gångs skull slappnade av under kvällen.
Nästan inga skandaler heller under hela helgen allt har varit mycket normalt. Det märks att vi har blivit äldre :) Heli lyckades fixa en taxi resa åt oss hem för 50 kr istället för 89 kr, kan ju ha berott på att vi fick vänta i 50 min när han sa att det skulle ta en kvart. Det är bra att ha med sig sånna som vågar säga nå jag hade bara varit nöjd över att dom hämtade mig överhuvudtaget :P Träffade lite folk på tälten men inte lika många som förut. Men på nått sätt älskar jag ändå den här helgen. Stan lever upp och nästan alla tar sig ut. Det som var lite synd i år var att dom hade bara satsat på öltälten och hade inget runt omkring (förutom kronpaddeln), förra året kunde man prova sumo-dräkter och få springa lite hinderbana och lite andra små saker, men det här året hade dom lyckas med området kring tölten ialla fall. Det är ju ett plus i kanten, men längtar ändå tills dom får ha det på Bränna strand igen. "Allt var bättre förr" Har haft Ida och Heli sovandes här hela helgen, det har faktiskt varit riktigt mysigt och surra när man kommit hem från tälten och likadant på morgonen.
Åh.. fatta att snart är det utlandet för mig och Ida. Vi har inte hittat nån resa än men vi tänker att vi tar det imorgon när hon kommer. Spännande spännande.
Idag blir det först en promenad med Malin och Tulo sen ska vi och jogga med boxningen. Tydligen är det 14 km som gäller idag, håller tummarna på att det ska gå vägen. Annars får jag väl gå sista biten det är ju inte hela världen. Känns som om man verkligen har laddat upp för det här under helgen :P


Jag och Ida agerade väskbärere medan dom andra fick åka karuseller.

Vissa hade en geen festival :)

Semester!

Nu har semestern börjat. Mina arbetskamrater var nog en gnutta små less på mig igår, gick hela dan och räknade ner timmarna och var på äckligt bra humör :) Ja det händer bara en gång per år så då måste man få glädjas åt det.
Så igår när jag kom hem blev det först en sväng åt Byske och hämta nå takstolar sen tog vi oss över till Frans och öppnade första cidern. Hade ju bara tänkt fara ut på bränna en lite stund och dricka lite och titta på folket, klockan tre tog vi oss hem med taxin. Någonting gick fel, men kul var det.
Då kan man ju fråga sig vad jag gör uppe strax efter åtta såhär dan efter, har bara ett namn: Malin Karlsson. På något sätt lyckas hon alltid övertala mig att promenera tidigt på morgonen. Men jag är väldigt tacksam över att det inte blev klockan sju som var första tanken. jag får väl sova när vi kommer tillbaka.
Ikväll blir det öltältet!

Sommarnatt
RSS 2.0