Fester, jobb & sömnbrist

så kan man summera min helg. Men sova kan man väl göra sen när man blir gammal.

På fredag fixade jag, Maria och Moa klart maten till Robins överraskningsfest på lördan. Vi lyckades få ihop allt även om det blev lite felräkningar här och var, vet inte vad jag och Maria har räknat då vi skulle fara och handla men vi fick då inte för lite saker till pajerna och salladerna i alla fall. Det bästa är att vi står och idiotförklarar Moa när vi försöker räkna, och det sen visar sig att hon har helt rätt.
Efter allt det var fixat och vi farit med maten till svartbygården var det bara hem för att göra sig iordning för personalfest. Först till Priscilla (i vanlig ordning) för lite för något vinglas innan vi tog oss vidare till Tommy. Satt och surrade i några timmar. Hade jag varit smart hade jag farit hem sammtidigt som Ulrika (vid tolvsnåret) men nej inte då, självklart ska vi ju ut en sväng och kolla om det är nå folk ute. Först till bränna där det var väldigt dött så vidare till Lotus där det var mycket mer folk och riktigt trevligt. Tänkte att jag stannar inte så länge, jag ska ju upp imorgon.
Tjugo över två kände jag att nu är det nog dags, så det var bara att hoppa på cykeln och cykla hem. Lyckades ta mig i säng strax efter tre snåret.

På lördan ringde väckarklockan klockan sju så det var bara upp, ta på sig kläder, ta bort sminket som farit under ögonen, spraya lite i håret (är glad att jag inte rör mig så mycket i sömnen) sen köra mot jobbet. Passerade statoil och köpte frukost bestående av en cola och en panpizza. Under rasten, då jag kanske borde ha sovit, sprang jag på stan och fixade en blomma och kort åt Robin sen var det bara att hoppa in i duschen och göra sig fest klar igen. Efter jobbet åkte jag och plockade upp Marika, Malin och Moa sen var det bara att ta sig mot svartbygården och hjälpa till att stoppa fram det sista.
Robin hade ingen aning om festen och blev väldigt överraskad när han kom. Det var en bra fest. Pappa kom och hämtade oss vid halv tre för då hade dom flesta åkt hem.

Vaknade vid tio på söndan och var väldigt pigg. Försökte väcka Ludde i omgångar men eftersom han är lite veckare än mig så låg han kvar i sängen när pappa, Maria och Robin kom och hämtade mig vid ett tiden. Mot gården igen och städa. Det gick hyfsat fort tack vare att man plockade undan eftersom på lördan. For och skulle panta alla burkarna, det känns som kul att panta en hel säck med burkar och få 22 kr för det, ska förbjuda fulöl på nästa fest ;)
Hann gå på skyltsöndan en sväng med Andreas och Moa, men det kändes inte helt okej eftersom att det fortfarande är grönt på marken, när kommer snön?!
Vid fem plockade vi upp Ludde och for och åt grötmiddag med skinksmörgås i Björkelund. Gud så gott det var. Sen bänkade vi oss framför tvn och spelade bingolotto, ingen vinst men det var lite mysigt ändå.

Nu är det julpyntat hemm och nu väntar jag bara på att det ska sluta regna någon gång och börja snöa så mna får rätt känsla!

Julbord

Det kändes faktikst lite konstigt att äta julbord och lyssna på julmusik när det inte var en enda snöflinga på marken. Men det gick bra ialla fall.
Var först på stan och tittade på boxnings matcher. Gud va dom är duktiga, eller uthålliga. Hade det varit jag och nån fått in en träff över näsan så att det hade kommit blod hade jag ju brytit direkt, inte stått kvar i ringen och fortsatt.
Sen drog vi till Henke och Linda för lite vin innan. For tidigt till farmen vid sex tiden så när vi kom var det ingen kö alls så man kunde gå och filosofera bäst man ville där vid maten. Mycket kallskuret hade dom och jag vet inte hur många olika sorters lax, så det är ju bra om man gillar sånt. Jag och Andreas hoppade i vanlig ordning över det mesta och tog dom här klassiska sakerna som skinka, köttbullar och revbensspjäll (är inte alls mycket för det andra som är på julbord). När vi hade ätit färdigt då fylldes nästan lokalen, det var grymt skönt att titta på alla andra som stod och väntade i kön och man själv gick till efterrätts rummet där det inte var nån.
Dom är ju helt grymma dom som är med i farmenshowen.
Det här tycker jag (i vanlig ordning) att vi måste ta och göra igen nästa år.
När farmen stängde drog vi till Patrik och Sussie en stund och satt och surra tills det var dags att ta sig hem och sova.



Andreas red ut den

Jag tog mig ialla fall till nivå 7

Det tog hela kvällen för mig innan det kopplade att dom hade samma skjorta

Sista rycket


På söndan fick jag äntligen klippa mig, gud så skönt det var. Sen svar planen att fara på skjutbanan vid ett och pröva på att skjuta AK5 och pistol (efter 9½ år). Vi tog oss till Luddes jobb men man behöver tydligen kulor också och det var nån som hade åkt hem med nyckeln som gick dit så det var bara att vända om. Ja nu har jag ju ialla fall fått hålla i en pitol, kanske tar 9 år till innan jag får använda den också ;)

Piercing studio

Gjorde om Marias kök till piercing studio igår, hon hade ett hål i örat som växt igen så det var bara fram med synålen och försöka få igenom den. Synålen gick igenom men det var värre med örhänget så det slutade med att hon skulle fara till Jossan idag som hade kanyler hemma, det går nog lite lättare skulle jag tro.



Blev en halv släktmiddag hos Maria igår med Andreas, Moa, Jossan och Micke.
Nu har vi sett tredje säsongen av Sons Of Anarchy, satt uppe till två inatt och såg dom sista avsnitten och det var faktikst inte mitt förslag utan Luddes, jag hade kunnat se dom två sista idag på morgonen. Dom avsnitten som är släppta av fjärde säsongen sitter så fint och väntar på oss på datorn så det är bara att ta tag i det någon dag.

Ludde ville inte riktigt kliva upp med mig tio över åtta. Förstår inte varför. Vaknade kvart i åtta och har försökt somna om sen dess men det var lika att ge upp och kliva upp. Fattar inte varför jag inte är trött.

Som sagt julbord i kväll med 19 till, först en sväng på stan och kika på boxningen.

Bara för att jag tyckte att den var ganska bra.

Vi tjejer:
* Springer runt i huset medan vi borstar tänderna
* Läser på schampo flaksan i duschen
* Skrattar åt våra egna skämt innan vi berättar dom
* Behöver ingen klocka, vi har ju mobilen
* Kan läsa en mening 10 gånger utan att förstå den
* Trycker på dörren fast det står "dra"
* Säger va?! fast vi har förstått allt
* Hatar när vinden förstör frisyren
* Kollar kylskåpet 10 gånger om dagen utan att äta något
* Kan se samma film 10 gånger
* Måste ringa till våra mobiler för att hitta dom
* Kan kolla på klockan för att 2 sekunder senare glömma bort vad den visade
* Vänder på kudden för att sova på den kalla sidan
* Sätter våra larm tidigare så att vi kan ligga och sova längre
* Innan vi går och lägger oss räknar ut hur många timma vi får sova.


Hatar att kliva upp medan Ludde ligger och sover. Tycker att det är lite orättvist att han får vara ledig. Jaja bara 7-13 idag sen ledig hela helgen. Imorgon blir det julbord och julshow på farmen (lite tidigt kanske men det funkar det också).

Funkade inte.

Tänkte att jag skulle gå bort träningsvärken igår, så jag tog mig ut på en långpromenad innan jobbet. Men icket att det funkade, det känns som om någon bytt ut mina ben till två trästockar idag. Får väl trösta mig med att det borde vara borta imorgon.
Jobbar kväll idag igen, skulle egentligen ha jobbat morgon men anmälde mig frivilligt för vi ska ha grötmiddag med gamlingarna och deras anhöriga ikväll. Riktigt mysigt. Julkänslorna kommer nog att komma även fast det är 7 plus ute och inte en enda snöflinga någonstans.
Hoppas att snön kommer snart börjar bli lite less på det gråa och tråkiga vädret nu.

Sjuka drömmar

Vet inte riktigt vars allt kommer ifrån. Inatt drömmde jag att Ludde saknade höger handen och skulle därför söva ner mig och ta min hand och sy fast den på sig själv. Kan ju tillägga att jag inte direkt var så glad över den idéen. Vaknade därför lite kallsvettig vid tre snåret och det tog ett tag innan jag kunde somna om igen.

Helgen har varit väldigt lugn. For till Lule på fredan och sov över hos Ida (bägge två var gräsänklingar). Så det blev film, god mat och massor med surr.
På lördan tog vi oss in till staden. Efter ett litet missöde med en nödutgång och lite lätt panik hur vi skulle ta oss ut så gick vi på affärer. Hittade en gigantisk stickad tröja för 120:-, den kommer jag att bo i nu under vintern. Ida följde med mig hem och hjälpte mig vara barnvakt under natten till Joline. Snällare unge får man leta efter. Visst lite gnäll innan hon skulle gå och lägga sig men det gick ju över, vaknade av sig själv en gång under natten och en gång var katten och väckte henne (han låg inte på plus sidan just då). Såg på "Så mycket bättre" och hyrde "Red riding hood", jag tyckte att den var bra men Ida var inte lika imponerad.
På söndan blev det middag hos mamma och pappa. Tjädergryta bjöds det på och hör och häpna att jag tyckte att det var gott. Visst, jag benade ut svampen men annars var den riktigt bra.
Ida säger att vi börjar bli gamla, men jag väljer helt enkelt att ignorera det :)

Måndagsträning igår, har inte varit på två veckor och då är det precis som att börja om från noll igen. Fy fan säger jag bara. Jag har alltid lätt ångest innan träningen börjar och under passet men efteråt är det ju skönt. Nä, inga mera sjukdomar och det blir att försöka byta bort dom måndagkvällarna jag jobbar.
Träningsvärken har börjat komma nu och jag känner att det kommer bara att bli mera tills imorgon. Härligt.

Bästa sovstilen

Man får muta barn.

Nora fick en tjuga av Johan igår så att hon skulle följa med mig på stan. Tycker att det är helt okej att muta barn :) Träffade Maria, Robin och Joline på stan så vi tog en fika med dom. Sen ut och kollade på invigningen av det nya torget. Dom hade en riktigt bra eldshow men det blev lite pinsamt då dom börjde räkna ner för att lamporna skulle tändas och det tog en halv minut extra innan lamporna kom igång. Men jg måste säga att dom har gjort det riktigt fint, sen att man kanske hade kunnat lägga pengar på nå annat det är en helt annan sak.
Mitt ben lyckades ta sig med i tidningen, så lite halv kändis är man :)

Ikväll blir det en tripp till Lule för lite Ida häng.

Öjebyn

Var med Maria och Joline en sväng till mormor och morfar och sov över måndag till tisdag. Det är som mysigt.
I vanlig ordning dukades det mesta fram på bordet till lunch och till middag kom våra mostrar och kusiner förbi och det blev paltkalas. Självklart gör man som man alltid gör och trycker i sig mat och liknande tills man knappt kan andas och ändå tittar mormor på en och undrar om man inte kanske ska ha en bit till och trög som man är tar man ofta "en liten till".
Var förbi farfars grav en sväng också för det var ett bra tag sen vi var där.
Mormor fick sig en katt på prov av våran kusin. Får väl se hur länge hon lyckas ha den innan morfar upptäcker att den inte bara är där på besök.


Joline måst ju få se fåglarna

Solveig


Nu har det äntligen börjat bli lite kallare ute, nu är det bara snön som fattas. Är så jävla less på att det är så mörkt ute.
Ingen träning ikväll istället blir det att vara barnvakt åt lill trollet. Får se om jag lyckas få med henne på stan en sväng och kika när dom skulle ha invigning av den "nya" gågatan. Jag sätter inte så mycket hopp till det med tanke på att hon egentligen inte ville vara med mig, hon tyckte tydligen att hon var stor nog att vara hemma själv :)

Efterfest

Vaknade 04:45 igår morse utav att det låter i tv-rummet. Vänder mig om och upptäcker att Ludde inte har kommit och lagt sig än, hör hur det börjar sjungas i tv-rummet. Lindar in mig i täcket och kliver upp, där sitter han i sin ensamhet och små sjunger. Kan ju säga att jag var måttligt imponerad eftersom jag skulle upp en timma senare. Han satt och var mycket nöjd på sin lilla efterfest.

Idag är det mot öjebyn för övernattning och en och annan matbit :)

Besvikelsen

Har sett framemot nästan hela kvällen att få komma hem och äta upp min halva chokladkaka från igår. Förstå min besvikelse när jag kommer hem och upptäcker att det bara är två bitar kvar. Kan hända att någon (kanske mannen som också bor i lägenheten) har varit och nallat. Lat som jag är ids jag ju inte sätta mig i bilen för att fara och köpa en ny så det blir vatten som lördagsmys istället.
Har hunnit vara på hantverksdagarna i Lule en sväng på timmarna med Sandra idag. Hittade en julklapp åt Maria. Annars hade dom mycket fina saker men jag tycker att dom tar lite överpriser ibland, även om tomtarna är handgjorda så känner jag ändå inte för att betala 300 kr för en.
Jobb imorgon också sen till Björnvägen för att få middag och sen en sväng på ett-års kalas.

Det var min halloween helg det.

2 är avklarade...

..bara resten av julklapparna kvar. Tur att man inte köper till så många.
Känns som om jag har varit i farten hela dan.
Hade tid hos tandläkaren 7:30 på morgonen, ett hål hade jag och som vanligt några början till hål lite överallt. När jag kom hem strax efter åtta så kändes det så dumt att gå och lägga sig så jag började att städa och putsa inne i köket.
Drog med mig Ludde till Lule vid halv elva, inhandlade en julklapp till Joline, vindrutetorkare och en isskrapa (hade egentligen behövt nå tröjor men är man vuxen så är man).
Sen blev det en sväng på stan i Boden och inhandlade farmors julklapp, tog en fika på opalen sen hem och laga mat.
Fick Ludde till och med att inhandla en present åt hans mamma som fyller år i december.
Har dragit fram dammsugaren nu och ska ta mig an golven alldeles snart.
Planen var egentligen att jag, Maria och Joline skulle ta oss till Öjebyn idag och sova där men eftersom att lill fröken gått och blivit sjuk så fick vi skjuta på det tills på måndag.

Höst middan var riktigt trevlig. Stannade ganska länge men sen var det någon som blev lite trött i ögonen och halv somnade på en soffa (kan ju säga att det inte var jag i alla fall). Så vi kom väl hem där kring två tiden. Skönt att ställa bak klockan en timma när man kom hem och helt plötsligt så var inte klockan så mycket. Men det tar ett tag att ställa om sig till den nya tiden för två dagar i rad har jag vaknat vid halv åtta snåret fast jag gått och lagt mig sent och fast jag är ledig och kännt mig riktigt pigg. Men sånt går över snart.
Har i vanlig ording inte tagit något kort alls under middan (är skit dålig på att ha med mig kameran på sånna tillfällen) så här är två kort jag ärligt snott från Alexandra på facebook :)

Alexandra och jag




RSS 2.0