"Xander låna"

- Jo men nu kankse Alexander vill sova lite i fred och helst av allt kunna andas. Det hade ju varit en idé.
Hon är som snäll den där Jollisen.
(Hitta barnet)
 
Då var juleb över för det här året också. Den firades hemma på Björnvägen med min familj, Luddes familj, Robins familj och farmor. Så vi blev tolv vuxna och två barn. Lungt var det och maten var god. Johan fick äran att vara tomte och det jobbet skötte han riktigt bra, trots att vi fick improvisera kläderna. Men tomten kan visst ha blå jacka och pälsmössa istället för röda kläder och tomteluva. Det här året vågade sig Joline nästan ända fram till tomten, det går bätte och bättre.
Blev riktigt glad över julklapparna jag fick och över julklapparna Alexander fick. Jätte fina.
 
Har lekt ambulanstranspot idag. Malin ringde på morgonen och blödde ur halsen så det var på med kläderna och packa in ungen i bilen och köra henne till SUS. Hon har tagit bort halsmandlarna innan jul så det var den operationen som spökade. Men nu är det tydligen till fixat och hon fick ligga kvar där över natten.
 
Nyår kommer att spenderas på Fiolvägen och vara väldigt nyktert. Jag och Maria var och handlade idag till maten och köpte Pommac, förstå hur många år sen det var man drack det på nyårsafton.
Har varit och shoppat mig lite kläder så jag inte bara behöver använda mammabyxorna, har än inte vågat testa mina vanliga byxor utan jag väntar nog en månad (eller två) innan det projektet påbörjas. Kommer att bli så besviken annars.

Kort & knubbig

Det beskriver våran gran ganska bra. Men nu är den klädd och klapparna är placerade så nu är det bara att invänta jul :)
 

Bästa stället i lägenheten?!

 
Han ser ju inte ut att lida direkt.

Hemkörning

Värsta lyxen.
Idag får vi en gran hemkörd, 300 kr för granen och hemkörningen var gratis. Helt klart värt det. Slipper man klampa i djupsnön för att hitta en (ful) gran, för oftast brukar det vara så att dom är snygga tills man tar in dom och man upptäcker att det bara är grenar på ena sidan eller att halva är rutten. Så imorgon blir det att klä den, det blir riktigt mysigt. Och i år är det spirans tur att vara på toppen. Ludde började påstå att det var stjärnan i år men vilken otur för han då att jag tog kort förra året.
Nu är det inte många dagar kvar till jul :)

Nya rutiner

Vet inte riktigt vad jag tycker om dom nya rutinerna unga herr Ögren har börjat med. Den senaste veckan har han vaknat varannan timma under natten, man känner sig något halv död på morgonen när det är dags att kliva upp. Hoppas att det är en fas och att han snart kommer ut ur den så att man kan känna sig lite utvilad i alla fall.
Nu jävlar har det kommit snö. Börjar ångra lite lätt att jag lovade Annelis att ta in posten och vattna blommorna åt dom för det betyder ju att jag måste skotta för att ta mig in ;)
Nä det kan vara skönt att ta sig ut och jobba lite. Hoppas på att det slutar snöa tills imorgon för det känns ju tröstlöst att skotta medan det snöar.
Det är julmarknad i kyrkstugorna i helgen så det blir dit en sväng och se om det finns nå roligt.
Det är ju snart jul. Har levt i en tro att det är läng kvar men det är ju bara 10 dagar kvar. Måste ut och hitta oss nån gran i början av nästa vecka så att man hinner ha den någon dag innan man måste kasta ut den.

Det blev något nytt

Mörkt blev det. Det var länge sen jag var mörk, andra året på gymnasiet tror jag och det börjar faktiskt bli några år sen (fast jag inte riktigt vill inse det). Nöjd är jag, men nästa gång tror jag nog att jag kastar in nå ljusa slingor. Men det är väl som Mia säger att eftersom mitt hår var så blekt så kommer lite av färgen att fara bort.
 
I lördags var vi på begravning. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om det. Begravningar är ju alltid begravningar väldigt ledsamma. Fin var den, måste säga att jag är imponerad över Marika, Micke och Magnus. Dom gjorde det bra.
Igår åt vi årets första julbord. Det känns som om i år kommer det inte bli så många julbord. Skönt att inte ha hunnit äta sig mätt innan julen.
Idag blir det en tripp till Lule, storheden och kika lite sen mot Heli för middag och lite surr.
Har haft sovmorgon idag vi klev väl upp starx innan 10. Det var jävligt längesen det hände. Grymt skönt.
 

Dags att skaffa större säng?!

Inatt hade jag behövt en 180s säng själv kändes det som. Alexander hade inga större planer på att sova i sin säng så han fick ligga brevid mig, eller rättare sagt på min arm och kloss mot mig sen tyckte Junior att min mage såg ut som ett skönt ställe att sova på. Kan ju säga att det var lite jobbigt att röra sig eller att sova ordentligt. Vid tre snåret lyckades jag få äver Alex till sin säng i alla fall. Junior däremot, som ialla fall hadde lagt sig mellan mina ben, hade inga större planer på att flytta på sig. Konstigt hur ett sånt litet djur kan ta upp en sån stor plats i sängen. Tittade lite avundsjukt mot Luddes sida där han låg alldeles själv.
 
Har försökt få tag på männikorna på lärcenter men ingen verkar vilja svara i telefonen idag. Hade varit skönt att veta om jag behöver komma dit idag eller inte. I värsta fall får jag väl åka dit och vända.
 
Imorgon ska jag äntligen klippa mig. Börjar bli halv less på luggen som bara är i vägen och på utväxten som ser förjävlig ut. Får väl se om jag vågar göra något nytt eller om jag bara kör på samma gamla vanliga. Vill ju ha någonting som är lätt att fixa orkar inte stå och peta allt för länge på morgonen.

Samma visa varje år..

lika irriterande när man stoppar upp adventsstjärnorna och upptäcker att sladden inte räcker detta år heller utan att man måste leta fram alla jävla skarvsladdar igen och ha dom liggades överall. är lite allergisk mot kablar men inte tillräckligt för att orka gömma undan dom ordentligt.
Nu är det då julpynta och färdigt ska bara köpa en stjärna till sen är allt klart. 
Var en sväng och kikade på skyltsöndan men det är inte så mycket att titta på, man gör det mest för att man ska och för att man hoppas varje år att det ska vara mera saker. Men vi var där tidigt så det kan ju hända att det kom mera saker senare.
En julklapp är klar i alla fall, bara några till kvar. Har som ingen fantasi i år men det kommer väl där den 23, förhoppningsvis ;)
Igår tog vi med oss Andreas till försvarsmuseet för att han skulle få kolla och hålla i en orm. Han var inte riktigt helt nöjd med det hela och han vägrade hålla men petade lite lätt på en när jag höll i den. Maria som alltid har retat han för att han är rädd för ormar var inte så mycke bättre själv när hon skulle röra i den. Så hon har tydligen tappat sin rätt att mobba han :)
 
 
Självklart var Alexander tvungen att ha på sig sin tomtedress idag när vi var på adventsfika i sogså. Mycket tjusigt må jag säga :)
RSS 2.0