Klipp.

Gjorde värsta klippet igår kväll. Satt och slö tittade på blocket när jag ser att grannen har lagt ut sina gardiner för han skulle flytta, perfekt. Har ju som bara två par gardiner och dom har hängt nu i lite mer än ett år. Fick mig 5 längder 3 meters gardiner för 1000:- det tyckte jag var ett riktigt bra pris. Ska bara komma på vars jag ska stoppa upp dom. Tänkte om jag blinkar lite med Ludde så hinner han kanske få upp en gardinstång i data rummet innan han åker så vi får nå gardiner där också.

Helgen i Snesudden var riktigt bra.
På torsdan for jag, Ludde, Patrik, Henke och Gustav med skotrarna dit. Det var jävligt trixigt på vissa ställen, några fastkörningar gjorde jag men inte fullt så många som jag trodde att jag skulle göra. Det tog några timmar att ta sig eftersom det är 9 mil och att dom inte var helt hundra på hur vi skulle köra. Kroppen var lite lätt mörbultad när vi väl kom fram. Satt i stugan och små drack och surrade resten av dagen. På kvällen kom Erik L och Ompe dit.
På  fredan blev drog vi ut på en lite sväng med skotrarna efter någon kraftledning. Riktigt roligt. Hittade lä och satt oss och grillade och njöt av det fina vädret. Höjdpunkten var nog när Patrik lyckades träffa en tvättmaskin (?!?) i en backe med skotern. Under dagen ramlade det in lite mera folk. Luddes hyrskoter började krångla så efter fredan blev den parkerad. Robin tog hem den på lördan och lämnade sin skoter åt Ludde.
På lördan skulle vi fara och möta upp Burströms pappa och några till och grilla med dom. Men eftersom vissa inte riktigt mådde helt bra och att det var tvunget att skruva ihop några skotrar så tog det oss ett tag att ta oss ut. Sen blev det ju inte bättre av att dom inte var säker på hur man hittade dit. Men efter lite felkörningar så hittade vi tillslut. Men dom stannade väl en kvart efter vi kommit eftersom dom hade väntat i några timmar på oss. Lördags kvällen var riktigt lugn alla var lite små trötta. Men så är det när man kommer upp i åren :)
Söndan bjöd på riktigt bra väder så efter vi plockat ihop och städat ur stugan tog vi oss till sandtaget som inte är långt bort och grillade oss lite lunch. Riktigt härligt. Sen bar det iväg hemmåt med skotrarna. Patrik (den eviga optimisten) påstod att det skulle ta ungefär 2 timmar att köra hem. Jag gissade på tre och vi var hemma efter 3½ timma. Under färden hem var jag än en gång glad över att jag inte hade pappas skoter, för då hade det nog tagit några fler timmar att ta sig hem. Luddes skoter kan jag ju åtminstone få att följa med mig lite grann när jag ska svänga snävt och så men med pappas skoter så är det ju helt dödsdömt, spelar ingen roll om jag så skulle stå och hoppa på ena sida den skulle nog ändå fara åt det hållet den ville. Under hela helgen hade inte skotern fått nå stryk överhuvudtaget så självklart på hemfärden lyckades jag på något mirakulöst sätt få in en trädpinne i buken, genom plasten och allt. Tur att det inte lyckades träffa nånting i motorn då hade det blivit lätt jobbig. Men kan killarna så kan väl jag också?! :P
Nä helgen har varit jätte skön och rolig. Är riktigt glad över att vädret var bra. Det hade kunnat blåsa mindre men det var ju bara att hitta nå lä så var det ju lugnt. Allt som allt blev vi en 15-16 pers under helgen. Ganska lagomt ändå, alla fick varsin säng. Det har inte hänt under dom åren jag har följt med ialla fall.




Planen igår:

* Kliva upp 08:00 göra pirogdegen
* Äta frukost medans den jäste
* Fylla dom, in i ugnen och ta ut dom
* Ut på en 5 km jogging tur
* Packa in i plastpåsar, samt packa sakerna till Snesudden.
* Sen ta sig till jobbet.
Men det är inte alltid planerna håller. Vi klev upp tidigt och började med degen men sen ringde Poppen till Ludde och sa att han fått en ledig tid för tatuering vid halv elva så då prioriterades våra jogging tur bort (jag har inte riktigt fått tillbaka självdiciplinen att fara ut och jogga själv än). Men pirogerna hann vi faktiskt med. Så istället för jogging tog jag på mig ny kängorna och tog mig en 30 minuters promenad (måste ju börja gå in dom) och självklart har jag lyckas dra på mig två fina skavsår på varsin häl. Jag tror att det är något stort fel på mina fötter, spelar som ingen roll vad det är för skor alltid dom första veckorna får jag värsta skavsåren. Jaja, det är väl bara att genomlida det, det blir ju som bra sen.
Satt och tittade någon timma när Ludde tatuerade sig, så kul att se någon annan ha ont :) Hann även till systemet och inhandla det som ska med till helgen.
Ludde och Patrik har farit idag och dumpat av all våran packning i Snesudden så imorgon på morgonen är det bara att sätta sig på skoterna och fara iväg. Håller tummarna på att snön ialla fall lyckas hålla sig kvar tills efter helgen. Vi blev inte så många som vi brukar vara i år, lite tråkigt men på ett sätt kan det vara skönt, det går fortare att ta sig iväg om vi ska på någon lång sväng och det blir inte så förbannat trångt inne i stugan.
I år slipper vi ligga i sovstugan och har lyckas flörta in oss med Burström i det stora sovrummet. Måste komma ihåg att packa med mig öronpropparna.

Härligt.

Lunchgrillade på fiolvägen i det helt underbara vädret. Så nu luktar man som en skogsbrand.



Håller på att planera hur jag ska ta semestern i sommar. Det är jobbigt när jag vill vara ledig så länge som möjligt men ändå spara så många semesterdagar som möjligt. Jag får inte riktigt den ekvationen att gå ihop.

"Underkläderskurs"

Det känns som om jag skulle behöva starta en sån, eller jag behöver inte beröra trosor och bh utan det räcker med att bara ha en bh kurs för dom här yngre människorna. Det finns olika sorters bh:ar utav en anledning, det är så att man kan matcha den till det behov man har utifrån vilken tröja man har på sig. Ett bh-band hit eller dit spelar ju som ingen roll om det syns men jag har som svårt för det här med brottar linne och en fullt synlig bh (helst spets) under. Jag hör att jag låter som värsta moralkärringen men jag kan tyvärr inte alls tycka att det är snyggt, ibland ser det helt enkelt bara smaklöst ut. Inte okej.

Igår var jag med Malin J på minus 30 festivalen i Lule. Måste säga att det var riktigt bra. Lyssnade på Säkert, Håkan Hellström och Loop Troop. Jag har aldrig varit ett sånt stort fan av Håkan utan tyckt att hans låtar inte alls har låtit bra. Men när man verkligen engagerar sig och lyssnar på texterna så är dom ju bra. Nu har jag inte blivit ett stort fan utav han men det är så att jag nu inte kommer att byta radiokanal om han spelas på radio. Loop Troop var mest bara för att tänka tillbaka på gamla minnen. Men vissa låtar dom har är riktigt bra. Träffade Mendez och Crille och fick dom som sällskap till bussen, men då vet jag inte om vi lyckades missa den eller om vi bara var otåliga för när vi hade väntat i en tio minuter så lyckades Mendez haffa nån stackars 18-åring i en volvo som skjutsade oss 4 till Boden för en 200 hundring. Inte illa med tanke på att det gick dubbelt så snabbt och att en nattbiljett kostar 115 kr/pers.
Självklart glömde jag kameran hemma, jag tittade på den en stund innan jag for och tänkte: Den måste jag komma ihåg. När jag var halvvägs till Malin upptäckte jag att Nej, den kom jag inte alls ihåg. Har tagit kort med mobilen men det blir som inte alls nå bra.



Väntar på att min älskade sambo ska ta och slå upp ögonen någon gång. Har inte hört alls att han kom hem igår natt, i morse (där vid 8 snåret, det är skönt när solen börjat kika fram men jag vaknar så jävla tidigt nu) när jag tittade mot han sida av sängen låg han ovanpå täcket fullt påklädd. Kan hända att han var en aningens trött när han kom hem igår. I köket hade han förberett för att värma en pizza men jag antar att han glömt bort den för pizza kartongen stod så fint på bänken.

Nä undrar om man ska ta och hoppa lite på han så att han vaknar någon gång och så att man får ta sig ut i fin vädret.

Fin lunch

Idag har vi beställt fin lunch med underhållning åt dom boende och oss. Jävlar vad tjejen som kom och sjöng var bra, nu kan Uno slänga sig i väggen :) Det är kul att göra något sånt lite då och då, man ser verkligen att dom uppskattar när det är nå annars än samma gamla vanliga.

Jag vet att jag är urusel på det här bloggandet emellanåt men så är det här i livet :)

I Söndags for jag först till Maria och Robin en sväng och grillade korv och satt ute på deras baksida och bara njöt utav solen. På kvällen blev det bio i Lule med Ida, Birger, Heli och Sabina. Vi såg "Min låtsas fru" och nja den var väl sådär. Vissa scener var riktigt bra men det kändes som om dom hade kunnat korta av den en halv timma, komedier ska inte vara två timmar långa. Sen kan det ju bero på att jag var grymt trött så där i slutet hade jag riktigt problem med att hålla ögonen öppna så nån halv slummring lyckades jag göra. Kan säga att det var ganska jobbigt att köra bilen hem sen, men poppar man musik tillräckligt högt så funkar det :)



Ida var förbi och sov i måndags, nu när Ludde kommer hem måste vi ju ha uppbehåll på våra "sova-över-träffar". Följde med mamma igår på Nordeas tjejkväll. Det var folk som ställde ut saker och sen pratade dom om pensionssparande och om testamenten och sånna saker. Jag tänkte att det skulle bli väldigt tråkigt att lyssna på dom (för bankmänniskor har som en tendes till att söva folk) men dom hade lyckas vaska fram guldkornen. Riktigt duktiga var dom på att prata och göra en intresserad. Hade jag nu inte varit duktigt och börjat pensionsspara så hade jag nog börjat efter att ha hört dom prata.

Imorgon far jag och hämtar hem Ludde. Sista leaven nu sen när han kommer hem i början på juni så är det färdigt. Men jag måste säga att jag tycker då att allt har gått riktigt bra och att tiden har gått fort. Det skulle tydligen vara nån medaljutdelning där i juni i stockholm så då blir det en miniweekend i stockholm. Självklart jobbade jag den helgen men vad har man inte sparade semesterdagar till?!

Sommarsemesterna ska vara inne nu sista mars, tycker att det är lite väl tidigt men dom måst ju hinna få tag på vikarier. Är i lite valet och kvalet om jag ska ta tre veckor eller fyra, det är ju som skönt att ha några dagar sparade. Men vi får se hur jag gör.

Nä, kanske en dusch på det här och sen lite middag!

Den årliga trippen.

Det blev bara jag och Jossan som tog oss till Kåbdalis igår. Men gud vilket väder det var. Jag hade grinat om vi hade åkt idag istället när det är molnigt. När vi kom dit var det 17 minus men när solen tittade fram blev det fort varmt. Till och med att jag kan stoltsera med lite lätt färg i ansiktet (ja röd är också en färg). Hade riktigt trevligt. Nästa gång blir det att ta med sig varm choklad och lite mackor så man kan placera sig i backen en sväng och bara njuta. Inga större kraschar inträffade, däremot lyckades Jossan på något sätt fastna med ryggsäcken i sittliften när vi skulle av och det blev snabbt lite lätt kaos så dom fick stanna liften. Men annars tyckte jag då att vi skötte oss riktigt bra :)
Tog oss hem strax efter tre då hade vi ändå hållt igång sen halv tio med en bara en snabb paus för lunch. Lite små öm i vänster knä och lite lätt träningsvärk i höger vad men lite krämpor måst man leva ha med tanke på att jag bara brukar ta mig ut och åka snowboard en gång per år.



I fredags tog jag mig till Lule och var nyktert sällskap med Heli, Sabina, Ida och Emelie. Satt och surrade och åt lite fruktsallad. Blev många diskussioner där på slutet men så är det :) Tänkte att jag skulle ta mig i säng i någorlunda i tid eftersom Jossan skulle komma och hämta mig halv åtta så jag tog mig ändå hem från Lule strax efter tolv men eftersom jag var tvungen att fara som en skållad iller runt halva Boden och få tag på Ski Passen vi skulle få låna av Andreas och Magnus så tog jag mig ändå inte i säng förren närmare halv två. Lite små trött när klockan ringde på morgonen men det gick ju bra :)



Såg Melodifestivalen igår och jag tror nog ändå att vi kan ha en chans med den låten. Den sätter sig ju i skallen på en gång.

Idag blir det nog först en sväng ut till Hampis och kanske få sig en grillkorv och ikväll en sväng till Lule för en bio. Ska se "Min låtsas fru", jag tror att den kan vara riktigt rolig.

"Det syns att du har varit sjuk, du ser lite blek ut"

Tack för den Magnus, det var ju bara två veckor sen jag blev frisk men vem vet blekheten kanske håller i sig längre. Eller så är det så att jag är naturligt blek (läs; helt utan pigment) och att jag skulle behöva hoppa in i ett solarium en timma eller fem så att jag inte är helt genomskinlig.
Vet ni att det har inte hänt nå spännande alls på jätte länge. Har skickat iväg försäkringspapprerna för Luddes dator (som han lyckades få överkörd) så nu är det bara att hålla tummarna för att dom godkänner det även fast jag inte lyckades hitta kvittot på den, och han tycker att jag är oorganiserad.
Idag har jag lyckas ta mig till step in och joggade i 50 min, inte illa. Plus poäng åt mitt håll tack. Som alltid så tänker jag att "nu jävlar ska jag ta tag i joggningen och jogga minst en gång veckan" det brukar hålla den veckan och sen blir det ett uppehåll. Men jag orkar ju bevisligen med det i alla fall. Jag sätter min tro till att när Ludde kommer hem på ledigheten så ska vi tillsammans fixa det här (man kan ju alltid hoppas).
Magnus kom förbi en sväng i dag och surrade och drack lite kaffe. Trevligt trevligt. Försökte övertala han till att följa med till Kåbdalis i helgen, det är ju hans sista helg hemma så nå måste han ju hitta på. Kan hända att han började mjukna lite för den idéen. Kanske behöver lite mera bearbetning. Men det löser vi nog :)

Har börjat läsa en riktigt bra bok, Äldst, yngst eller mittimellan, en bok om syskonrelationer och hur det påverkar oss under hela livet. Jag tycker att alla borde läsa den. Det finns många saker som jag känner igen mig i och när man börjar tänka efter på människor man känner som är ensambarn, är förstfödd, yngst eller i mitten så stämmer ganska mycket in. Om ni får tag i den så läs den.



Rond 2

Jag som hade hoppats på att den här magsjukan skulle vara över nu men det visade sig att den bara tog en paus. Så nu är det bara att ta på sig munderingen igen och göra sig redo för Rond 2 på jobbet. Håller alla tummar och tår för att jag ska slippa få den igen.


Är man inte snygg så säg :P

Debatt.

Jag brukar inte se på det programmet men igår satt jag och kollade på det. Tycker att deras upplägg är bra men dom smakar ihop så mycket på en gång. Igår diskuterade dom tre grejer på 45 minuter, diskusionen hinner precis komma igång innan dom måst bryta och ta nästa grej. Inte alls bra. Dom borde bara koncentrera sig på en sak per program.

Har varit och lagat tre tänder i morse så just nu så är halva mitt ansiktet helt bortdomnat, riktigt obehagligt. Får väl vänta en timma på att det ska släppa.

Ihelgen är det jobb som står på schemat och kanske en lång promenad med Sandra imorgon.

Mini utflykt.

Det var helt gudomligt väder igår så jag och Ida beslöt oss för att inne kunde vi minsann inte sitta. Vi kokade oss lite blåbärssoppa, tog handdukar och katten under armen och begav oss ut. Blev inte en så lång utflykt utan vi parkerade oss på skoterspåret som går lite utanför lägenheten. Satt och filosoferade en stund och hade det mysigt. Junior var väl inte sådär jätte imponerad utan han tyckte mest att det var kallt och obehagligt (snö är nog inte riktigt hans grej), men ibland måste man göra saker man inte tycker om även om man är en katt. Mera sånna dagar tack!



Sen på kvällen tog vi oss till Maria och Robin och kikade lite på Joline. Mycket söt, tror minsann att hon släktar lite på moster ;)

RSS 2.0