Morgonpromenad

Det blev en morgonpromenad för mig och Sandra idag. Mycket skönt, hade ändå tvättstuga klockan åtta så det var bara att slänga in en maskin och sen på med kläderna och forsla sig vidare till henne. Jag brukar vara anti hösten för det betyder att snart kommer tiden då det bara är mörkt och om nån månad är det mest slask ute (för det är inte nog kallt för att snön ska hålla sig kvar) och man vet inte hur man ska klä sig. Men på morgonen när solen börjar ta sig fram så är det riktigt mysigt.
Ludde ringde igår och sa vilka liv som är aktuella för nästa år, så jag har kikat lite på schemat  och det faller faktiskt in sig riktigt bra. Första livet måste jag nog ta semester en helg och då blir jag ledig 7 dagar. Annars föll det in riktigt bra så att jag inte har mina jobb helger. Det slog mig idag att vi kommer ju inte fira nyår tillsammans, på åtta år har vi firat sju av dom med varandra. Men det går, jag får väl suga mig fast hos Maria och Robin istället. Ska försöka få mig semester på julafton också i år eftersom mamma, pappa och Maria är ledig så hade det varit roligt att för en gångs skull inte fira dagen innan eller dagen efter. Men eftersom den jag jobbar kväll med har föräldrardagar så är väl chansen inte alls så speciellt stor. Jag fattar inte varför man inte får ha två vana vikarier på julaftonskvällen, eller iallafall en van och en lite mindre van. Tycker att den regeln är riktigt dum med tanke på att under sommaren går det att stoppa två ovana vikarier utan medicindelegering på kvällen. På julaftonskvällen brukar det ändå vara lugnt, det är ju under lunchen när det är mycket mat det blir stressigt.
Magnus Betnér biljetterna är bokade så den 3 December blir det att se han i Lule. :)
Ska försöka ta mig tid (och framför allt lust) att plocka ihop lite i detta hem. Skulle behöva dammsuga men tänker att det borde jag ju hinna imorgon eller kanske till och med på fredag.
"Varför göra något idag som man kan skjuta upp tills senare?!"


Klant!

Var mycket seg imorse. Det är mörkt nu när väckarklockan ringer och då blir det extra svårt att kliva upp. Segar mig igenom morgonrutinerna och tar mig till slut till jobbet. När jag väl kommer dit och ska börja med morgonarbetet tycker jag att det är konstigt att vi är 4 som börjar 7, jajomensan Cathrin börjar inte förrän 8. Fy fan va klantigt. Ulrika tyckte att jag skulle gå och sätta mig och se på tv en timma men när jag ändå är där så kan jag ju lika gärna börja jobba. Jag hade faktiskt velat ha den där sovmorgonen.
Håller på att försöka pussla ihop mitt schema nu, varför är det alltid så att dom gångerna man vill hitta på nå så jobbar man. Men jag tror att jag har löst det här nu, inte helt säkert mäste flörta in mig lite hos Tommy eller Birgit för att det här ska funka. Måste fundera ett tag till känner jag.
Ikväll blir det en jogging runda med Patrik och kanske Robin. Det blir skönt. Skulle egentligen ta mig ut på promenad igår men jag hade inte lust att promenera på kvällen. Försökte få med mig Sandra en sväng idag men såklart så jobbade hon och egentligen ville jag inte gå för att få själva motionen utan mest bara för surrets skull så att gå själv finns inte på tapeten idag.
Nä undrar om man kanske skulle ta och ta en liten lätt tupplur.

"På måndag kommer det att vara all over facebook"

bästa kommentaren av en kalixkille vars kompis "rymt" för att gå ut i Lule med grabbarna medans frugar var i Barcelona och han trodde att han skulle komma undan med det. Det värsta är ju att det är sant :)
Utgång blev det igår. Först satt jag, Heli och Ida hemma hos Ida och surrade på om det mesta innan vi drog oss till Olivers. Heli var väl inte så där jättepepp på själva stället från början, eftersom det tydligen brukar vara mest äldre där, men det blir ju vad man gör det till och hon mjuknade upp efter ett tag :) Det var längesen jag gick ut och dansade så där. Senaste jag var ut på "krogen" var farmen i sommar men jag räknar inte riktigt det som krogen så räknar man bort det kan jag inte komma på sist jag var ut. Kan inte förstå vad killar får ut av att stå tryckta mot väggen och när man råkar komma inom räckhåll nypa jätte hårt i rumpan. Är det nån som nappar på det ens?! Jag brukar mest bara bli less och gå därifrån men andra gången samma karl gjorde det vart jag riktigt less, vände mig om och slog till han på bröstet och förklarade för han att han är riktigt jävla dum i huvudet. Nä jag kan verkligen inte fatta sånt där. Men annars var kvällen riktigt kul. Ida gjorde sina vanliga sumpa rumpan moves, kanske lite för aggressivt iband men det var inget som inte gick att lösa :)
Idag har vi varit väldigt sparsamma på stegen, inte det att jag har varit bakis och mått dåligt, utan bara för att vi har kunnat. Första gången vi klev utan för lägenheten var vid 17 snåret när Ludde och Robin kom och hämtade mig. Men det ser då ut som om det har varit en mycket fin dag idag ;)
Nä nu kanske det snart är dags för lite middag.

Lite träning sådär på förfesten är ju aldrig fel.

Svammel

Har ingenting att göra och egentligen ingenting att skriva så det här blir bara svammel. Sitter och väntar på att klockan ska bli halv elva så att jag kan ta mig ut på en joggingrunda och när jag tittar ut börjar det bara regna mer och mer. Känner mig mycket motiverad att ta mig ut och bli sjöblöt. Men så går det när man inte tar tag i saker tidigare i veckan. Jag tänkte vara värsta hurtbullen idag och först ut på jogging tur, sen lunch och sen en sväng till Step In för lite styrke och sista av allt till jobbet.
Blev en promenad med Sandra igår, sen en sväng till Marika för lite tårta. Jävlar vilket fint hus dom hade, väldigt rymmligt och såg lite "lantigt/modernt" ut. Ett sånt hus hade jag då inte tackat nej till.
Har suttit och sett Kungarna av Tylösand på datorn på morgonen, vilka puckon. Det kan inte vara alla hästar i hagen där inte och ändå måste jag se det. Mycket märkligt. Såg att dom skulle göra nå liknande på tv3 snart, Barskolan, det lär väl vara samma stuk. Och folk hade mage att klaga på Big Brother, där kunde man ialla fall vinna en halv miljon, det fanns som ett mål med hala programmet.
På lördag blir det middag och utgång i Lule med Ida och Heli. Fan va kul, det var längesen vi var ute alla tre vi har försökt hela sommaren och skulle ta oss ut på den där båten i Lule men alltid har det varit nått som kommit ivägen. Så på lördag blir det ingen båt men vi klarar oss nog ialla fall :)

Mindre än en månad kvar tills jag och Maria drar till Malin :)

Bilden är ärligt snodd av www.malinkarlsson.se



Kick Ass

Var väldigt skeptiskt när vi skulle hyra den men den var helt klart värt det. Lite ovanlig och lite långdragen på vissa ställen men rolig. Det är som inte alltid lätt att hyra film, speciellt inte när man är åtta stycken varav två nästan har sett alla filmer som finns att hyra.

Har hängt i stugan hela helgen med hela famlijen Ögren/Lundsten/Byberg, Patrik, Tina, Andreas och Moa. Inte alls gjort något speciellt bara varit och haft det bra. På lördan drog vi ut med båten, vi tjejer fick en egen båt för killarna hade inte någon större lust att pimpla med oss dom skulle tydligen trolla gädda och då kunde man tydligen inte stå still på ett och samma ställe ;) Även fast vi var på bästa fiske stället i Holsvattnet så var det bara Tina som fick upp en stackars miniabborre, vi provade ett nytt ställe och Moa och Tina fick napp sammtidigt, sen när Moa lyckas dra upp sin stor fångst visade det sig att det var Tinas drag hon hakat i. Man kan inte lyckas varje gång :)
Vaknade lördag natt av att Maria håller på att skratta så att hon nästan grinar, hör hur Ludde donderar och håller på ute i storrummet. Robin som fått kanske en eller tre groggar för mycket har lyckas ramla och slå huvudet i staketet på altanen så han skulle gå in och vila, lägger sig i Tina och Patriks säng och vägrar flytta på sig. Efter mycket om och men lyckas han ändå få Robin till sängen, lite orolig över att han lyckas dra på sig en hjärnskakning får Ludde ställa klockan på varannan timma och försöka hålla koll på han. På söndag morgon hade Robin ont både på insidan och utsidan av huvudet. Är huvudet dumt osv... :)

Röstade var jag och gjorde också igår, men man kan ju inte alltid få som man vill. Men det känns riktigt bra att dom mest troligt fått byta parti i kommunen. Kankse dags för lilla Olle att ta pension snart.
Ludde for aldrig igår utan åker inte förrän imorgon på morgonen. Det känns skönt men jag sa till han idag att han förstör ju mina morgonrutiner då han helt plötsligt är hemma på veckodagarna. Fatta hur det kommer bli när han helt plötsligt är bort i 6 månader, då kommer jag ju helt kommit på egna rutiner och sen kommer han tillbaka och då måst jag helt plötsligt rätta mig efter en till. Det kan bli intressant måst jag säga.

Tog mig till gymmet idag (hurra för mig) så det blev både styrke och 20 min på löpbandet. Nästa vecka blir det att ta tag i boxningen igen för då är jag äntligen ledig på torsdag kväll.

Bläckfisk och smyckeskrin

Igår blev det bokstund med Christine. Boken som lästes var "Kärlek har ingen ålder", vi fick lära oss ett och annat som man kan ha användning av på äldre dar tydligen. Monica och Christine hade en mycket bra inlevelse så vi fick även njuta av en och annan visning av ställningarna. Mycket vackert gjort. Hade "skaka rump" tävling mot Priscilla och jag såg väl ut som ett gravidt kylskåp i jämförelse med henne. Måste helt enkelt gå på nån kurs.  Maten var riktigt god och gratis blev den. Dom trodde att vi skulle ha maten den 16 oktober och inte september så den blev en timma försenad och då bjöd han på den. Inte illa måste jag säga. Det blev inte så sent igår, var hemma strax innan tolv men man sover ju inte så speciellt bra när man är lite lätt små lullig så jag var väl inte så väldans pigg klockan 7 när det var dags att ta sig till jobbet. Skönt att jag bara jobbade till ett sen var det bara hem, ta på sig mysbyxor och mys tröja och somna i soffan någon timma.
Nä gårkvällen var riktigt kul, får väl sprar pengarna för maten och göra om det nån annan gång :)

I helgen blir det stugan. På söndan måste man väl ta sig och rösta och sen blir det fika hos Carro.
Nu ska jag försöka styra upp nån mat på det här stället (pizza lät som en mycket bra idé)


För den som är intresserad går denna bok att låna ;)

Skämmes.

Har sett idol uttagningarna från Lule idag. När dom första kom in satt jag och Ida med varsin hand över ögonen och bara skämdes för deras skull. Stackarna. Varför?! Sen är det ju så att jag tycker faktiskt om våran dialekt, men när man hör den på tv så undrar man alltid: Låter vi verkligen så?! Och svaret är mycket enkelt: Ja det gör vi! Det är ju tur att man inte har hört sig själv prata på tv. Hade först planer på att gå och se på idol finalen när den kommer till Lule med Ida, Sabina och Heli men självklart krockade det med besöks helgen i stockholm. Så det blev inget av med det.
Nu har jag faktiskt tagit mig lite i kragen i veckan, har hunnit två promenader och ett jogging pass. Imorgon blir det promenad med Sandra och sen tänkte jag dra mig till Step In på torsdag efter jobbet.
På torsdag blir det middag och lite vin på jobbet för att säga hej då åt våran sjuksköterska som har slutat. Jag är glad för hennes skull för hon får prova på nå nytt men nog kommer man att sakna henne.

Nä nu kanske det är dags att följa Idas exempel och gå och lägga sig. Pratade om det igår och mindes tillbaka till dom kvällarna/nätterna när vi satt och surrade eller såg sex and the city till två på natten och sen la oss för att kliva upp och fara på jobbet kring sju. Men man blir ju äldre och klokare (eller hur det nu var) så dom har två kvällarna har blivit tidiga. Med risk för att låta lite lätt gammal så är det ju skönt att vakna upp och känna sig någorlunda utvilad.

Idol mys

Segt.

Tog mig ut på en jogging sväng idag efter frukost. Det var som tuggummi, segt, segt, segt. Jaja jag tog mig ut ialla fall. Tänkte att jag skulle lyckas med att få ihop två jogging pass till i veckan. Det borde inte vara något problem, just nu handlar det bara om viljan.

I går var det fullt hus i princip hela kvällen. Klockan fem ramlade den första klungan in sen fortsatte det under kvällen. Tallrikarna räckte inte så långt så det var skönt att Luddes mamma diskade upp, kanske pappers tallrikar nästa gång vore en idé.

Jag och Ludde borde öppna ett konditori. Han bakar, jag dekorerar ;)


Ikväll kommer min substitut sambo och bor fram tills på onsdag. Det känns bra att Birger är på älgjakt så jag kan kidnappa henne utan att ha dåligt samvete ;)

Love



Det blir jobb hela helgen plus att vi imorgon ska hinna med och baka på mina timmar för på söndan kommer det folk och ska fira Ludde. Ett år närmare pensionen gubben ;)
Snart är min mössa färdig. Det kommer att bli riktigt fin. Har sagt att om den är för stor så ska Ludde få den i present. Han sa att han skulle ta med den till Afghanistan och ge bort den till någon bättre behövande, förstår inte varför han är så anti.
Nästa vecka (som alltid) tar vi tag i saker och ting igen. Boxningen har startat men på något sätt har jag lyckas planera in grejer varje torsdag den här månaden. Så den tar vi i oktober, däremot ska det joggas lite och tränas lite på Step In. Det blir så bra så :)

Magiska kilon

När vi for till Stockholm vägde våran väska ca 16 kilo, däremot när vi for hem vägde den 19,4 kilo. Ingen utav oss hade köpt något som kunde väga så mycket, vi hade ju till och med plockat ut Sandra skor. Mycket mystiskt. Är glad att vi klarade 20 kilos gränsen ialal fall :)
Nu var det här avklarat. Hade ju velat ha en bättre tid men man kan inte få allt, jag kom i mål på 57:34 så det är ju ialla fall under timmen. Det är ju inte så lätt när det är så mycket folk, sen har man riktigt dålig koll på ungefär vilken hastighet man håller. Jag är glad att vi har sprungit med boxningen så man har fått lära sig att springa med mycket folk och att vi mest har hållit på i pagla, det känns så mycket enklare då att springa på asfalt och backarna på tjejmilen är ju rena barnleken jämfört med dom på pagla spåret. Det är tydligen många som blir akut kissnödiga under loppet, såg mer än en som tog sig en kisspaus i busken.
Nu är det bara att sikta på Fjällräven Classic nästa år. Det känns som bättre att ha ett mål att träna till. Helgen var riktigt bra. Ludde hade det nog lite små jobbigt, han vill ju gärna att saker och ting inte ska ligga utspridda överallt. Inte helt lätt när vi andra tre (speciellt dom två av kvinnligt kön) inte var lika noga med det. Min och Sandras väska lyckades alltid på något sätt krypa fram igen när han skjutit den under sängen. Förstår inte hur det gick till.
På söndan unnade vi oss en riktigt lyxmiddag. Det behövdes :)

Turistas

När vi var och hämtade nr-lappen. Det var bara att gå mot strömmen av dom blå påsarna.
Helt plötsligt kom det ca 100 moppar från ingenstans

Fränaste brudarna i Stockholm

Det var någon fler än mig som skulle springa





Gynnings bakdel :)

Dom fick ialla fall en bild av mig i spåret

Coacherna


Sjukt gott


En film som ni måste se är "I rymden finns inga känslor". Till och med att alla fyra tyckte att den var bra och det är inte ofta. Helt klart värt att betala biobiljett för den filmen.
RSS 2.0