Äntligen värme!

Hoppas hoppas hoppas att det håller i sig nu. Det känns som om det är dags för sommaren att komma.
Har hunnit med att sola en sväng på eftermiddan, håller tummarna för att det är varmt imorgon också så kanske jag får med mig nån på alder.
Lyckades snika till mig lite middag hos grannarna idag, inte illa. Så går det om man grillar ute på altanen ;)
Lördan var riktigt mysig, for och åt lunch på stan, sen vidare till rävasten för lite fika, till middag blev det Norrigården och dagen avslutades med jordgubbar, chips, godis och film. En mycket bra 10 års dag med andra ord. Och inga mobiltelefoner fick följa med.
på söndan drog vi på hjortron jakt igen, allt hade inte mognat än så det blev väl en 2 liter till kanske.
Hade Frans och Mia över på kvällen och bjöd på varma hjortron med vaniljglass. Grymt gott :) Men nu räcker det nog med hjortronplok för i år, antar även att thailändarna har hunnit vara efter oss och tagit det vi lämnade. Får bosätta oss i stugan nästa sommar och vakta stället.

Det norrländska guldet!



Första gången jag någonsin har plockat hjortron i torsdags. 4 personer och 2 timmars slit senare hade vi fått ihop nästan 2 liter. Vi var nog lite tidiga. Det fanns fullt med hjortron som inte var färdiga så imorgon hoppas vi att alla har goat till sig och att ingen annan har hittat Luddes värstings ställen så att vi får ihop några liter till. Så värst mycket mygg var det inte i början ialla fall, men imorgon blir det nog att ta med sig myggspray så man kan underhålls spraya eftersom. Lyckades självklart sätta fast mig på myren med bägge stövlarna så Ludde fick snällt komma och dra lös mig, kängorna kommer nog att användas imorgon. Dom sitter ialla fall fast på fötterna.

Idag är det 10 år sen jag och Ludde blev tillsammans. Gud va tiden har gått fort. Det har ju hänt mycket under åren men jag minns fortfarande pirret när jag och två kompisar stod och väntade vid kiosken på havsbadet där han skulle komma och möta upp oss. Vi var inte från varandra många minuter den kvällen/natten. Till och med att han betalade in Marika på pdol området bara för att vi skulle hänga med in. Stackarn visste inte vad han gav sig in på ;)
Älskar dig!

Kattkräk

Här trodde jag att dom hade lugnat ner sig men tydligen inte, hade en kraschad kruka och en trasig lampa när jag kom hem. Jävla kattkräk. Börjar få slut på alla stora krukor snart. Så nu kommer tredje rummet att stängas igen.
Beställt bilder och har för en gångs skull varit ganska snabb så det blev bara 101 bilder att sortera sen.

Är kanske en gnutta avis på Heli och Saina som drar till Turkiet imorgon. Gud det hade varit skönt att få lite utlandsvärme istället för höstvärmen som tydligen har bestämmt sig för att vara under sommaren. Är så less på det lynniga vädret vi har, man vet aldrig hur man ska klä sig.
Får väl spara utlandsresandet till något annat år.

Nä nu dags att hopp i sängen.

Barnvakt.

Medan alla andra var och roade sig i leran på farmen på lördan var jag och Ludde barnvakt åt Joline. Först for vi en sväng till mamma och pappa där vi fick i oss middag (smart drag: behövde inte laga mat och kunde sova en stund på soffan) sen till ica och hyrde Stig-Helmer the movie, den var värt sina 29 kr hade nog inte velat se den på bio, det var en Stig-Helmer film helt enkelt.
Har ju kommit på att det är super att ha med sig Ludde när man är barnvakt åt lill monstret, eftersom att man automatiskt hamnar på andra plats när han är med så fick jag varken mata eller natta henne, sov hela natten gjorde hon också var tvungen att gå och kika på henne på morgonen så att hon andades.
På söndan tog vi oss en sväng till barnhinderbanan vid försvarsmuseéet, jag och Jollisen tog oss igenom exakt hela och snabba var vi ;) sen avslutade vi motionspasset med en lunch på retro.



Det känns lovande för andra semesterperioden, det har ju redan varit lika mycket sol under dom tre första dagarna som det var under dom fyra veckor den första perioden var.

Picknick någonstans står på schemat idag.

Första riktiga dan

på ca 1 års frånvaro från jobbet. Hittils så känns det bra, kommer väl bli jobbigare och långtråkigare sen när alla börjar jobba igen efter sommaren men jag har ju alltid my partner in crime (Ida) ialla fall till efter jul. Det som är lite tråkigt är ju att jag inte vet vars jag hamnar sen, har sagt åt dom på jobbet att dom måste ju se till så att det finns en rad åt mig när jag kommer tillbaka. Fast vem vet, kanske kommer på vad jag vill göra med livet och hittar något annat jobb.

Hade grymt tur med vädret i Göteborg. Strålande sol i alla dagar så nu är jag inte likblek nå mer utan bara mest blek. Jag som skulle vara jävligt brun den här sommaren men solen var inte riktigt helt överräns med mina planer.
Har mest tagit det lugnt i Göteborg. For en dag till Halmstad och hälsade på Linus, Erik och Emelie. Solade och doppade benen på Tylösand (Ludde och Johan var modigare än mig och badade helt). Har hunnit vara en sväng i slottskogen och kikat på djuren. Gick tydligen bara en fjärdeldel av skogen men vi får ta resten nästa gång man åker dit. Skönt med en liten mini semester.




Tog oss till Rävasten förra söndan och tänkte ta en mysig utefika (eftersom att solen för en gåns skull valde att titta fram), synd bara att det är ett sånt jävla mygghål så det gick inte att sitta ute även om man sprayade sig med myggmedel. Dom var överallt. Huvva. Så det blev en mysig innefika istället, men det gick lika bra.
Blev middag ute på gräsmattan ialla fall och det är inte fy skam :)



Jag skriver det varje gång och jag menar det varje gång: Ska försöka uppdatera lite oftare. :P

Sneak peak

Från fotograferingen med Malin (www.mkfocus.se)
RSS 2.0