4 år kvar till 30

Jaha då fyllde man 26 igår, det fikades i tre dagar (på lördag kom vännerna, på söndan släkten och igår svängde vi förbi Maria och fick en liten bulla). Som sagt är januari en dödsdömd månad för att "börja vara nyttig". Men imorgon är det februari och dags att engagera sig som vanligt.
Hade en jätte bra födelsedag, vi slog som vanligt ihop den med mammas och var på björnvägen och fikade med släkten.
Fick väldigt bra presenter:
* Pengar
* Mascara
* Underställ (hel rosa)
* Presentkort på Parelle (tänkte att man kanske kan fixa naglarna till semestern)
* Elvisp (har bara haft en visp till min ett tag nu, helt värdelöst)
* Paltgryta
* Kökshanddukar
* Blommor
* Pajform
* Fotoalbum (bara att ta tag i berget med kort jag har liggandes)
* ca 20 st bröllopstidningar
* en vinflaska

Måste ju skriva grattis åt Maria som blev 28 år igår (och alltså bara har 2 år kvar till 30) ;)


Nä nu är det dags att ta och gå och sova. Har börjat få in ganska bra sovrutiner (intresseklubben?!) det är jävligt skönt att faktiskt vakna ganska så utvilad istället för att vara helt död.

Ingen ny mobil fixad än, har fortfarande sorg efter den gamla så det kan ta ett tag innan jag köper mig någon ny. Sorgperioden måste gå över först.

Smärtfritt

8 kvinnor, 2 grabbar och 1 tapetkatalog. Jag såg bara kaos framför mig när vi skulle lyckas komma överens om vilken tapet som ska få pryda våran matsal. Men hör och häpna att det gick väldigt smärtfritt så nu kommer våran matsal få samma tapeter som i våran hall. Snyggt!
Vill bara att dom ska börja med köket där så vi får det ur världen. Det kommer däremot bli lite kaosartat med inget kök under 4 veckor, men bara vi kommer in i det så löser vi nog ut det.

Det var grymt skönt att vara i stugan. Tog det bara lugnt och åt mycket godis och god mat (som vanligt). Skulle vara riktigt duktig och skotta fram våran grillplats, efter att ha skottat i typ en kvart och var på gränsen till att ge upp så kom Maria ut, hon gick runt min hög, stack ner spaden och "TADA" där var den jävla grillplatsen. Jaja, hade jag fått hålla på ett tag till hade jag kanske hittat skiten (eller helt enkelt gett upp).

Tror att jag har lyckas få med mig Marika på Jokkmokksmarknad nästa fredag. Får se om vi fyndar nå bra :)

Kritik.

Fick kritik utav Magnus igår, jag och Maria har tydligen skött vårat jobb som släktens skvallerpress riktigt dåligt. Förlåt Magnus vi ska ta till oss den kritiken och ta upp det på nästa personalmöte så vi kan reda ut vars någonstans i våra rutiner som det har brustit.

I helgen är det stugan som gäller, gud så skönt det ska bli. Det var riktigt länge sen jag var där. Tur att pappa for upp i dag så han har fått i uppdrag att elda i våran stuga så att den är varm och skön tills vi kommer upp :)

En av många

Då är första fikat för januari avklarat. Eftersom våran släkt bestämmde sig för att det här med att dela upp födelsedagarna är ju lite halv jobbigt så istället försökte vi få in så många som möjligt under en kort period. Det lycakdes gansk abra måste jag säga. Imorgon blir det fika igen sen är det uppbehåll i en vecka och då passar vi på och tar en trippel. Jag och Maria kom ju på att i år var det mammas tur att ha kalas eftersom vi var hos mig förra året och hos Maria året innan det. Så jag behöver bara fixa lite fika  (typ ta av julbaket som finns kvar i frysen) så det blir mycket smidigt i år :)

Var och såg på Hamilton-I nationens intresse igår. Jag tyckte att den var riktigt bra. Helt klart sevärd.
Varför är det alltid så att om man köper popcorn eller varma chips blir man sugen på godis och om man köper godis blir man sugen på popcorn och varma chips?! Känns ju lite over kill att köpa alla tre.
Vuxenpoäng till mig och Ludde som inte tröck i oss varsin godis påse under filmen utan det blev över godis och lite nyttighetspoäng för att bägge två kastade dom godisarna som blev kvar. Någon gång kanske man växer upp.

Det här med sömn..

är tydligen någoting jag inte har behövt mycket utav i helgen.
Natten till igår lyckades jag inte somna förrän vid 03 snåret, var väl inte alltför pigg när klockan ringde 06. Gick inte och la mig och sov nå under rasten så att jag kunde somna tidigare på kvällen.
Somnade väl vid 23 igår kväll och hade tydligen sovit färdigt strax efter 03. Låg kvar en stund i sängen men efter ett tag var det bara att ge upp.
Så här sitter jag då, duschad, påklädd, sminkad, med en te kopp och inväntar att få promenera till jobbet på lite mer än en timma.


Trevligt värre.

Möttes av en lapp på jobbet: Vinterkräksjukan härjar i huset.
Kul kul. Jag vet ju att den brukar dyka upp i januari/februari, men jag tänker att nått år kanske den skippar vårat hus eller i alla fall våran avdelning. Men sån tur kommer man nog inte att ha så jag väntar med spänning tills den kommer till oss.

Inge bra på tv ikväll så det är bara att äta upp dom sista popcornen och ta och gå och lägga sig. Jobb väntar imorgon hela dagen och sen blir det dop. På söndag ska vi fara och kika på Ida och Birgers hus när jag har mina timmar. Spännande att se hur det ser ut :)

En gång är ingen gång, två gånger är en vana

Hoppas att det håller i sig nu. Har varit ute på årets andra joggingtur när Ludde kom hem från jobbet, planen är väl att ta sig ut en gång i veckan på en kortare joggingtur (rundan vi kör nu är 4 km) tills det är dags att börja jogga med boxningen igen så att man har nån grund kondis. Men jag måst säga att jag trodde att det skulle kännas jobbigare, men bara man tar sig ut så går det hyfsat lätt. Får väl se om vi utökar rundan lite grann efter ett tag.

Nu börjar det äntligen bli lite kallare. Igår var det 20 minus, det är så himla fint när det är så kallt och solen får för sig att kika fram. Man kan ju alltid klä sig mot kylan det är ju inge problem.

Vi har turats om att sova på soffan inatt. Tydligen petade jag lite väl hårt på han när han snarkade så han gick ut till soffan. Sen när han kom tillbaka efter någon timma vaknade jag till och kunde inte somna om efter han somnat så det var bara att ta täcket till soffan och gå och lägga sig.
Så det var ganska skönt att ta en tupplur mitt på dan idag :)

Ledig två dagar nu så förhoppningsvis får jag fingrarna ur och drar dammsugaren och moppen i lägenheten.

Hönsgård

I lördags hade vi den efterlängtade tjejfesten. Dagen började klockan 11 med lasergame. I slutändan blev vi bara åtta stycken som spelade men det gick ju bra ialla fall. Jag tror att andra laget hade myglat på nå sätt för dom vann då alla tre omgångar. Svettig och slut var man när det var klart.
Sen var det bara hem ta det lugnt en stund, hoppa in i en dusch och göra sig fest fin. Maria och Stina kom vi fyra tiden och så vi började hacka upp alla grönsaker, steka köttfärsen och blanda välkomstdrinkarna. Vid sex trillade dom resterande nio in så allt som allt var vi tolv brudar här hemma. Fick möblera om och äta inne i vardagsrummet så att vi skulle rymmas.
Efter middan blev det surr en stund sen åkte Med andra ord fram. Kan ju säga att om det brukar vara högljudt i vanliga fall när man spelar det så är det ingenting mot var det var på lördan. Tolv tjejer som först ska komma överrrens om regler och sen försöka vara tyst medans andra förklarar.  Men kul var det, hade så jävla ont i magen när spelet var slut. Nån hade myglat igen för mitt lag kom tvärsist ;)
Sen drog Moa igång Intro-leken och ljudnivån blev inte lägre för det ;) Den här gången var mitt lag nära att vinna saknades väl en poäng, men då skyller jag på domaren som räknade. Tror att hon var lite partisk :)
Tequilan åkte fram en sväng. Huvva., det är fan inte gott men likförbannat ska man ta en.
Vi klappade oss själva på axeln efter middan för vi hade stökat undan allt i köket, det såg så städat ut:
"Hade det här varit en fest med bara killar så hade det sett ut som ett bombnedslag i köket. Så här ser det ut när brudar festar"

Men vi var nog lite snabb på att yttra oss för en halvtimma senare såg det ut som om en orkan dragit in i köket. Vet inte riktigt vad som hände.
Nä det här var riktigt kul. Nästa gång får vi satsa på sommaren och kanske spela lite paintball.

Var en aningens trött dagen efter


Måste ju tacka Ludde också för att han höll sig borta under kvällen och natten.

Ytterligare ett år har passerat...

och fort har det gått.
Förra nyåret hade Ludde bara hunnit vara i Afghanistan i drygt en månad och det var jätte länge tills han skulle komma hem men poff sa det och helt plötsligt var det juni och dags att fara och möta upp han i Stockholm och poff sa det igen så var det nyår. Ibland hänger man inte alls med.
2011 har varit ett lugnt men bra år:

* Blev moster i februari till en helt underbar liten Jollis :)
* Firade påsk i stugan med lite mer än halva släkten. Jag och Moa lärde oss att en vindunk inte alltid räcker mer än några timmar på sjön.
* Tog mig till kåbdalis med Jossan ialla fall en gång under vintern.
* Fick låna Luddes skoter under en hel helg i snesudden och vart väl lite halvt sugen på att skaffa en egen, men det är nog några år fram
* Fick hem Ludde hel och ren från Afghanistan
* Fira midsommar i stugan
* Lyckades vara på alla förutom en farmen kväll under sommaren
* Hade en "extra dotter" under sommaren
* Lyckades få in en brud sväng till stugan
* For på roadtrip med älskade Malin
* Åkte på bröllop till stockholm för att sen direkt åka till Kreta med Andreas och Moa i en vecka. Där jag och Moa vågade oss på paragliding
* Fick reda på att en av mina närmaste vänner blir mamma nästa år
* Ludde gick ner på knä och helt plötligt var vi förlovade efter 9½ år





Nyårsafton var riktigt lugn. Jag jobbade på dan sen kom Ida, Birger, Sabina och Heli hit och vi åt middag, surrade och spelade spel. Bensryd dök upp vid kvart i tolv och skålade in det nya året med oss. Var inte alls nå bakis dagen efter men skönt var det att vara ledig och bara mysa på i pyjamasbyxorna. Bjöd över Frdik, Anneli, Frans och Mia på nyårsdan för tömning av grädde och cream fraishe så det blev fläskfilé med pepparsås och vitlökssås, inte illa.

Julafton var också väldigt lugn och skön. Var hemma hos maria med hon, Robin, Joline, Robins föräldrar, mormor, morfar, Luddes föräldrar, Ludde, mamma och pappa så allt som allt blev vi 13 stycken. I vanlig ordningt var maten grymt bra men det blev ju över för två middagar till. Förstår inte hur man lyckas med det varje år. Trodde att vi hade tappat bort Monicas julklapp men några dagar senare hittade vi den i datarummet. Blev väldigt glad över julklapparna jag fick.

Vi får väl se vad 2012 har att erbjuda.

RSS 2.0