Oplanerat in i minsta detalj.

Vet inte riktigt vad jag och Maria har hållit på med eller när vi har trott att påsken var för vi kan omöjligt ha trott att den är i helgen.
Vår plan var att vi skulle hinna: rulla köttbullar, koka palt, göra en kycklinggryta (som förövrigt ska vara i ugn och vi har ingen ugn i stugan), griljera skinka, göra ägghalvor, göra köttfärssås och hinna jogga innan vi far till stugan på onsdag. Alltså har vi imorgon på oss och då är planen att på förmiddan gå på kyrkan och sjunga och på eftermiddan så har jag skola mellan 13-17 men jag tycker att vi har planerat grymt bra.
Så det blev köpes palt och köpes köttbullar, joggningen stryker vi så imorgon ska vi bara fixa köttfärssås, en annan kycklinggryta som inte behöver vara i ugn och ägghalvorna så det blev ju lite mindre i alla fall. Nu är det väl tur att Alexander är morgon pigg så det är ju bara att börja när vi kliver upp där kring sju snåret. Kul kul!
Har varit och storhandlat nu ikväll och sprungit på Willys som yra höns, sist ut ur butiken var vi. Det var bra att vi hade med oss Andreas och Moa som packhjälp och stöd annars hade vi nog stått kvar där fortfarande. Man kan inte ha allt i huvudet. Nä nu är det bara av med smink och hopp i säng så man får någon timma sömn.

Härligt.

Tog mig ut på en promenad i morse, planen var först att promenera till stan men den ändrades och det blev en 45 minuters promenad runt hampis istället.. Gud så skönt! Jag sa till mig själv när jag väntade Alexander att jag minsann skulle ut och gå mycket med barnvagnen, men det har ju inte hänt. Jag skyller på att mörkret kom (finns alltid ursäkter) men nu när det är ljust så är det bara att ta sig i kragen. Man blir på så mycket bättre humör efter lite frisk luft och solsken.
Ikväll ska det storhandlas till påsk så jag och Maria drar till storheden. Männen och barnen får stanna hemma, det är nog lugnast så.
En hel vecka blir det i stugan, gud så skönt. Håller tummarna för solsken hela veckan!
 

Bilkö

Det gäller att vänja sig i tid vid att få stå i kö. Hade riktigt trevligt i onsdags när Pernilla och Anneli och barnen var förbi. Alexander och Viktor härjade runt i gåstolarna och Vilgott höll mest koll på dom så att dom skötte sig.
 
 
Nu jävlar är vi igång, jag och Maria har börjat jogga. Två joggsvängar har jag fått ihop (Maria har lyckas med tre), dom har ju bara varit på 2 km men planen är väl att utöka om två veckor. Känns ju dumt att gå ut för hårt så att man tappar suget eller gör illa sig. Sen kan jag inte direkt påstå att det går lätt dom där 2 km heller. Är ganska död när jag har kommit in. Ett års uppehåll och en graviditet har satt sina spår. Men jag tänker att jag har ju fått upp konditionen tidigare så det borde ju inte vara nå större problem. Målet just nu är vårruset, måste hitta vad jag sprang den på för 2 år sen så har jag nå att jämföra med, sen hade jag väl tänkt att nästa mål är tjejmilen igen. Men vi får se hur det går, hade varit riktigt kul men det är nog bäst att se hur det går på vårruset först.
 

Startposition

Nu är snart friden slut i huset,  igår fick Alexander kläm på hur man ställer sig på alla fyra. Nu är det bara att vänta tills han kommer på hur man tar sig frammåt. Han kan ju ta sig bakåt och runt i en ring när han ligger på mage. Det är nog dags att börja barnsäkra alla lådor och skåpar snart.
 
Nu är tapeterna på plats och alla stora möbler, så nu är det småfixet kvar. Kändes riktigt kul att få stoppa in sakerna i Alexanders rum. Men tavlor och sånt får nog ta sin tid innan man har kännt in varts dom ska vara.
Eftersom männen är i fjällen med jobbet så kommer Pernilla, Vilgott, Anneli och Viktor hit på middag ikväll. Det är ju dumt att sitta på varsitt håll och äta middag, blir mycket roligare med sällskap.

Ibland så kopplar det, det tar bara ett tag

Nu har vi bara nästa vecka kvar på babysimmet och det var först i fredags det kopplade för mig: Varför kånkar vi runt på skötväskan plus våra egna väskor när det enda man behöver ha med sig är en blöja och tvättlappar åt Alexander. Har aldrig påstått att jag är snabbtänkt men att jag inte har tänkt på det här innan. Det gick tusen gånger smidigare den här gången, har ju varit lite klumoigt att bära på bilbarnstol, skötväska plus egen väska. Det tar ett tag vissa gånger :)
Är inte riktigt så aktiv som jag hade velat vara på den här bloggen men förhoppningsvis kommer det. Nu är vi inflyttade i huset så imorgon kommer tapetseraren hit och fixar tre rum så nästa helg så ska det spikas upp tavlor och göras fint.
Alex växer och utvecklas. Nu springer han runt i gåstolen och är helt nöjd över att han når nya saker. Han har passerat Bill viktmässigt nu så aptiten är det absolut inget fel på, det finns lite att ta av så att säga.
Snart är det påsk då blir det att bosätta sig i stugan i en vecka, hoppas på kanon väder.
 
Mat skulle nog sitta fint nu..
RSS 2.0